Ο καλλιτεχνικός κόσμος και όχι μόνο, αποχαιρετά την κορυφαία ηθοποιό, Άννα Παναγιωτοπούλου

Σταμάτης Κραουνάκης, Σταμάτης Φασουλής, Μαρία Καβογιάννη, Θανάσης Ευθυμιάδης, Σπύρος Μπιμπίλας κ.α. για τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η είδηση για τον θάνατο της ηθοποιού σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο ο οποίος τις τελευταίες ώρες την αποχαιρετά με αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ήταν από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της, μία χαμαιλέων της υποκριτικής τέχνης την οποία υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς το κοινό που τη λάτρεψε μέσα από τους εμβληματικούς ρόλους της:

Αλησμόνητη θα μείνει η ερμηνεία της ως φαντασιόπληκτη και μεγαλομανής -πλην πάμφτωχη- «Μαντάμ Σουσού», ως «Όλγα» στην κωμική σειρά που άφησε εποχή, τις «Τρεις Χάριτες», και ως «Χριστίνα Μαρκάτου» της ώριμης χήρας που ζει έναν παθιασμένο και απαγορευμένο έρωτα με τον αρραβωνιαστικό της κόρης της. Οι χαρακτηριστικές ατάκες της, έχουν μείνει αναλλοίωτες στο χρόνο.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία Και συ χτενίζεσαι, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε και έγραφε και το σενάριο.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» κ.ά.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου παντρεύτηκε το 1972. Απέκτησε έναν γιο, τον Δημήτρη (1973), που της χάρισε ενα εγγόνι. Ζούσε στον Λυκαβηττό αλλά περνούσε μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Τήνο.

Ο θάνατος του συζύγου της

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, έχασε τον σύζυγό της το 2014 και χρόνια μετά αποκάλυψε το πώς πέθανε, προκαλώντας σοκ σε όλους.

«Ήταν ο άνθρωπός μου και ήμουν ο άνθρωπός του. Είχαμε μία πολύ καλή, ήσυχη και ελεύθερη σχέση. Δεν είχαμε κοινές παρέες, ο μόνος κοινός άνθρωπος που είχαμε ήταν ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, που ήταν πολύ δικός μου φίλος και έγινε και δικός του μέσω εμού. Από παιδί είχα πολύ φιλική και αγαπησιάρικη σχέση με τον Λουκιανό και είναι από τους θανάτους που μου στοίχισαν πάρα πολύ.

Δίδασκα σε μία σχολή και κάναμε ένα μεγάλο τραπέζι. Το βράδυ που γύρισα, νόμιζα πως δεν ήταν στο σπίτι και ξάπλωσα. Ξυπνάω το πρωί και βλέπω τα πόδια του στον καναπέ, λέω “Τάκη, κάνε μου έναν καφέ” και τον βλέπω και είναι νεκρός.

Κοιμήθηκε και πέθανε… Όταν μου είπαν να τον ανοίξουν, είπα “όχι, μην τον σφάξετε. Πέθανε, είναι οριστικό, άρα τι να δείτε; Τι με νοιάζει τι έπαθε;” Από τότε πέρασα ένα δύσκολο διάστημα γιατί μου έλειπε, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι μακάρι να πεθαίναμε όλοι έτσι. Πραγματικά τον θεωρώ πολύ τυχερό», είχε εξομολογηθεί.

«Ο έρωτας της ζωής μου ήταν ο Κατράκης»

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της «Έλα Χαμογέλα», είχε εξομολογηθεί πως ο έρωτας της ζωής της ήταν ο Μάνος Κατράκης.

«Ο έρωτας της ζωής μου ήταν ο Κατράκης. Δεν υπήρχε σχέση αλλά με βοηθούσε όσο πήγαινα στη σχολή. Ήταν σαν πατρική φιγούρα, αυτό που δεν είχα. Πήγε στην Κρήτη και παντρεύτηκε μία άλλη γυναίκα».

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της αγαπημένης ηθοποιού είχε γίνει πριν έξι χρόνια και συγκριμένα τον Ιούλιο του 2017, όπου είχε παρακολουθήσει την παράσταση «Άγρια Δύση» στο Κηποθέατρο Παπάγου.

201807191156530.0271_GERASIMOS_SKIADARESIS_ANA_PANAGITOPOYLOY_ANTONIS_LOYDAROS_MPESI_MALFA_TASOS_KONTARATOS_1872018-768x506

201807191107580.0049_ANA_PANAGIOTOPOYLOY_ALEXIS_KALITSIS_1872018

201807191153370.0258_TASOS_KONTARATOS_ANA_PANAGIOTOPOYLOY_MPESI_MALFA_1872018-768x529

201807191133400.0093_ANA_PANAGIOTOPOYLOY_POSIDONAS_GIANOPOYLOS_1872018-768x558

Ο Σταμάτης Κραουνάκης την αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στο Facebook.

«Έφυγε η Άννα» έγραψε και επισύναψε ένα βίντεο από παράσταση της ηθοποιού στο Ηρώδειο, από το 2008.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega την αποχαιρετά με ένα συγκινητικό βίντεο από τη σκηνή της σειράς Dolce Vita στο τελευταίο επεισόδιο, όταν ως Χριστίνα Μαρκάτου, τα τινάζει όλα στον αέρα πριν τον γάμο της, προκειμένου να ξεφύγει με τον μεγάλο της έρωτα, τον Αντώνη.

«Άννα Παναγιωτοπούλου Για Πάντα» έγραψε η ανάρτηση κάτω από το βίντεο της αξέχαστης σειράς η οποία μέχρι και σήμερα σημειώνει υψηλά ποσοστά στις επαναλήψεις της.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε συνεργαστεί με την ηθοποιό στην μεγάλη της επιτυχία ως Μαντάμ Σουσού.

Δημοσιεύοντας φωτογραφία τους από τις σκηνές της σειράς, ο πρόεδρος του ΣΕΗ και Βουλευτής της Πλεύσης Ελεθερίας, αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου.

« Αντίο ΑΝΝΑ….Σπουδαία κυρία του θεάτρου μας…Άννα του Ελεύθερου θεάτρου που άλλαξε την επιθεώρηση και την ματιά μας.. Αννα της Ελεύθερης Σκηνής και των σπουδαίων ρόλων.. Αννα της ανεπανάληπτης Μαντάμ Σουσούς όπου είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί της.. Άννα των Τριών Χαρίτων που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.. Καλό ταξίδι.. Σ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στο Θέατρο και στο κοινό μας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σταμάτης Φασουλής μίλησε στον ANT1 συγκινημένος για την μεγάλη απώλεια της Άννας Παναγιωτοπούλου με την οποία συνεργάστηκαν μαζί στο Ελεύθερο Θέατρο.

«Παρόλο που ήξερα την κατάσταση, είμαι σοκαρισμένος. Με την Άννα γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο. Νομίζαμε ότι σχεδόν δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Έχασα τη μισή μου ζωή στο θέατρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Φασουλής. 

Η αείμνηστη ηθοποιός και ο Σταμάτης Φασουλής υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι», που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου.

Η Μαρία Καβογιάννη η οποία συνεργάστηκε δίπλα στην Άννα Παναγιωτοπούλου στην πετυχημένη σειρά, Dolce Vita, με ανάρτησή της στα social media αποχαιρετά την ηθοποιό με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη συνεργασία τους, αλλά και την βοήθεια που είχε δεχτεί η ίδια στο ξεκίνημα της καριέρας της.

«Άννα μου… δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης γιατί αναστηθήκαμε όλοι μέσα από τους ρόλους σου,το ταλέντο σου και την γενναιοδωρία σου. Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα…» αναφέρει η Μαρία Καβογιάννη στην ανάρτησή της, δημοσιεύοντας φωτογραφία τους από τη σειρά.

Tα πρώτα λόγια του Θανάση Ευθυμιάδη για τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου.

O ηθοποιός αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας φωτογραφία τους από τα γυρίσματα της σειράς, Dolce Vita τον Μάιο του 1995.

«Ακριβώς 29 χρόνια πριν, τον Μάιο τού 1995, είχαμε κάνει το πρώτο μας γύρισμα για το Ντόλτσε Βίτα… Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς. Καλό σου ταξίδι…», έγραψε ο Θανάσης Ευθυμιάδης για την Άννα Παναγιωτοπούλου δίπλα στην οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία από τη συνεργασία τους στο Ντόλτσε Βίτα.

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

«Αντιο Αννα…σου χρωστώ τόσα πολλά… άνοιξες τις φτερούγες σου και μας ανάθρεψες…και τώρα τις άνοιξες για να πετάξεις στο φως…στο καλό! θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου…»

Αργύρης Αγγέλου

«Αννούλα μου υπέροχη...καλό ταξίδι! Μας την εκανες Μ Σαββατο...θα σ αγαπω, θα σε θυμάμαι και θα ευγνωμονώ το θεό που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας πάνω στη σκηνή, αλλά κυρίως κάτω απ αυτη.....
Σ' ευχαριστώ για ολα! 🌹»

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος

«Ήσουν ο λόγος που άρχισα να βλέπω Ελληνική τηλεόραση την δεκαετία του 80. Για την ανεπανάληπτη "Μαντάμ Σουσού" ΣΟΥ.
Ήσουν ο λόγος που άρχισα να πηγαίνω στο θέατρο την ίδια δεκαετία. Για τα ανεπανάληπτα "Αλαλούμια" σου και της ιστορικές -"Αλλααά, κρατιέμαι"- ατάκες σου.
Ήσουν ο λόγος να αγαπήσω και την νεότερη εποχή της Ελληνικής τηλεόρασης με τις "Χάριτες" και την "Ντόλτσε Βίτα" σου.
Ήσουν ένας από τους λόγος που ήμουν περήφανος στην δεκαετία του 90 επειδή κάναμε μαζί ραδιόφωνο στον Ant1.
Ήσουν ο λόγος να λατρέψω το "6ο Πάτωμα" γιατί δήλωνες μοναδικά πως "Όλα, θέλεις να τα ξέρεις, όλα".
Ήσουν πολλά και θα είσαι πάντα ο λόγος να θυμάμαι ΜΑΥΡΟ αυτό το Μεγάλο Σάββατο.
Άλλωστε... συννέφιασε από την ώρα που έφυγες.
Καλό ταξίδι Άννα.»

Χρήστος Δάντης

«Ευχαριστούμε για όλα!»

Χάρης Γρηγορόπουλος

«ΑΝΤΙΟ ΑΝΝΑ 🌹
Υπήρξες σπουδαία!
Καλό ταξίδι προς το φως!»

Βασίλης Μπισμπίκης

bisbikis

Κατερίνα Καινούργιου

kainourgiou

Μάρα Δαρμουσλή

darmousli

Κώστας Μαρτάκης

martakis

Το hashtag στο Twitter με το όνομα της έχει συγκεντρώσει χιλιάδες αναφορές και έγινε ένα από τα κορυφαία trend.

«Πόσα ευχαριστώ για κάθε στιγμή που με έκανες να νιώσω χαρούμενος. Να γελάσω. Να ξεχαστώ. Να δεθώ με φίλους. Να σε χρησιμοποιήσω ως αναφορά για να κρύψω τις αμηχανίες μου. Να σε παραδεχτώ για το ταλέντο σου», έγραψε ένας από τους χρήστες.

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Χωρίς αυτούς η ψυχική μου ακεραιότητα θα ήταν δύσκολο να ανακάμψει»
Οι νέες δηλώσεις Λάκη Γαβαλά μετά την ομοφοβική επίθεση από τρεις μοναχούς: «Με είπαν π@@@η!»
Η πρώτη του ανάρτηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από τη συγκλονιστική πρεμιέρα του #Maestro 2
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Η τρυφερή ανάρτηση του Γιώργου Λιβάνη για την Ανδρομάχη μετά την αποκάλυψη ότι θα γίνει μπαμπάς
To νέο πολύ κοντό, punk rock μαλλί, της Απόλυτης - To ανατρεπτικό look στο αναπάντεχο νέο videoclip
Η Μαρίνα Σάττι είναι η νέα βασίλισσα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ & τα trends μετά τη #Eurovision - Μας πήγε τάπα!
Τρίτη σειρά του Αντρέα Γεωργίου ενισχύει την prime time ζώνη! Γιάννενα, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια στο κάδρο
Tα δάκρυα της Καλομοίρας: «Ο πατέρας μου δεν ήρθε ούτε στη #Eurovision. Ήθελα το μπράβο του»
Βανδή για Μπισμπίκη: «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει»