Ο Τάσος Χαλκιάς «λύγισε» μιλώντας για τη μητέρα του: «Δεν της έδωσα όσο ζούσε αυτά που έπρεπε»
08:42 - 30 Μαΐου 2024
«Το αγρίμι είναι πολύ ήπια λέξη, ήμουν εγκληματική φυσιογνωμία»
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus
Ο Τάσος Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος της Έλενας Παπαβασιλείου το νέο επεισόδιο για την εκπομπή #ΕQ που είδαμε στο πρόγραμμα του #Action24.
Αρχικά ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στη σχέση του με τις γυναίκες, αναλύοντας πώς έχει στο δικό του μυαλό το αντίθετο φύλο:
«Τις γυναίκες έχω μάθει να τις ξεχωρίζω από την ψυχούλα τους. Δεν θα έλεγα ότι ωριμάζετε νωρίτερα αλλά ότι ολοκληρώνεστε. Μια κοπέλα στα 13 μπορεί να τεκνοποιήσει σύμφωνα με τη Βιολογία. Κάτι που μπορεί να γίνει βιολογικά δεν σε κάνει συνετό. Βιολογικά βγαίνατε πιο μπροστά από τον άντρα. Ο άντρας είθισται να ωρίμαζε μετά τα 18. Για μένα η διαφορά είναι στον τρόπο που ο εσωτερικός μας κόσμος οργανώνεται και υπάρχει στην κοινωνία. Οι γυναίκες είστε πιο ρομαντικά πλάσματα αλλά θα μου επιτρέψεις να πω ότι οι άντρες αγαπούνε πιο δυνατά».
Και συνέχισε λέγοντας: «Είπα ότι ο άντρας είναι πιο συναισθηματικός. Είναι πολύ καλό να είναι οι άνθρωποι να έχουν διαφορές... Το αντέχεις να σε αγαπάει κάποιος αφόρητα; Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να νιώθεις βαθιά αγάπη».
Ο Τάσος Χαλκιάς συνέχισε λέγοντας πως δεν έχει αλλάξει από τότε που ξεκινούσε την καριέρα του: «Όσοι με ξέρουν από παιδί ξέρουν ότι είμαι ο ίδιος. Δεν έχω απωθημένα τύπου έπρεπε να έχω ένα σπίτι στην Κηφισιά... Είμαι πολύ δοτικός, γίνομαι θυσία για τους άλλους, όχι μόνο για τα δικά μου πρόσωπα αλλά για όλη την κοινωνία. Από κει και πέρα δεν μου λείπουν πράγματα που δεν τα έχω κάνει».
Και τότε ήρθε η στιγμή που λύγισε μιλώντας για την οικογένειά του.
Συγκεκριμένα είπε ότι από 13 ετών ήταν αυτόνομος αφού δεν δεχόταν να πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο. Προτίμησε να πάει να δουλέψει και να βγάζει τα δικά του λεφτά για να πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο, και έτσι δεν είχε ανάγκη τη γνώμη του πατέρα του. Αναφερόμενος όμως στη μητέρα του, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
O δημοφιλής καλλιτέχνης θέλησε να μιλήσει από καρδιάς για τις αλλαγές που ένιωσε να του προσφέρει η ενασχόληση με τον χώρο του θεάτρου από τα ξεκινήματα του.
«το θέατρο σημαίνει για μένα έναν τρόπο ζωής. Μέχρι τα 19 μου χρόνια, γιατί πήγα και λίγο αργότερα από το σύνηθες στη σχολή, ήμουν ένας άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Έξω από την καθημερινότητα και το κυνήγι των κοριτσιών γιατί ήταν και μια εποχή που σχετικά το κυνήγι αυτό ήταν ελαφρώς απαγορευμένο, όσο να ‘ναι βέβαια το απαγορευμένο σού δίνει ένα ενδιαφέρον παραπάνω. Σαν νεαρά πιτσιρίκια τη δεκαετία του ’60 και του ’70 δεν ήταν εύκολο πράγμα να μην ασχοληθούμε με αυτό που μας διατάρασσε την ψυχή ιδιαιτέρως».
«Το θέατρο μου επέβαλε να αποκτήσω έναν τρόπο ζωής. Έπρεπε να διαβάσω, έπρεπε να πάω κοντά του και να μην περιμένω το θέατρο να έρθει σε μένα. Το αγρίμι είναι πολύ ήπια λέξη, για να με περιγράψω πριν το θέατρο, εγκληματική φυσιογνωμία ήμουν αλλά τελοσπάντων. Το λέω με την έννοια ότι τότε η έννοια της δικαιοσύνης, του απαγορευμένου, του τίμιου και του ανέντιμου είχαν κάποια ιδιαίτερη σημασία. Ήμασταν χαρακτηρισμένοι όλοι. Καλός, καλύτερος, άριστος, κακός, κάκιστος, χείριστος. Υπήρχαν αυτές οι διαφορές και και έτσι λοιπόν ένιωθα ότι ήμουν σε μια εφηβεία άγαρμπη και πέρναγα σε μια άλλη μορφή πιο μεστή με τον ίδιο τρόπο».
«Άρα λοιπόν δεν έκανα καμία διαφορά. Η θεατρική σχολή όμως μου επέβαλε να κάνω μια διαφορά στον εαυτό μου. Δυο δάσκαλοι συγκεκριμένοι μου επέβαλαν τρόπο ζωής. «Αν μείνεις στο θέατρο, πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο της ζωής σου» μου είπαν» πρόσθεσε, ακόμα, ο Τάσος Χαλκιάς στην εκπομπή της Έλενας Παπαβασιλείου το βράδυ της Τετάρτης στο #Action24.