#Eurovision 2024: Η #Rai διέρρευσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Ιταλίας - 12αρι στο Ισραήλ

Ο κρατικός Ιταλικός τηλεοπτικός σταθμός #Rai, της ακροδεξιάς Τζόρτζιας Μελόνι, έδωσε 12αρι στο Ισραήλ και το διέρρευσε - Γκάφα ή ξέπλυμα - Κατά λάθος ή ξεπίτηδες; - Ο λόγος που η #EBU κράτησε το Ισραήλ στη #Eurovision και όχι τη Ρωσία & Λευκορωσία - Δεν προβλήθηκε στο Βέλγιο η εμφάνιση του Ισραήλ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Αποκαλύφθηκαν... κατά λάθος ή και ξεπίτηδες οι χώρες, τις οποίες στήριξε η Ιταλία στον β' ημιτελικό της Εurovision.

Ο ιταλικός τηλεοπτικός σταθμός Rai, την ώρα που μετέδιδε τον διαγωνισμό τραγουδιού, αποκάλυψε τα ποσοστά τηλεψηφοφορίας της χώρας.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνει τον γύρο του Twitter, την ώρα προβολής του προγράμματος, στο κάτω μέρος της οθόνης, φαίνονται οι προτιμήσεις του κοινού.

Παρά τις αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision, μετά τις επιθέσεις στην Παλαιστίνη, οι Ιταλοί και όχι μόνο, ξαφνικά εντυπωσιάστηκαν με την εμφάνιση της Eden Golan, δίνοντάς της το 39,31% των φήφων τους. Δεύτερη, έρχεται η Ολλανδία.

Από την άλλη, η εμφάνιση της Νορβηγίας και του Βέλγιου μάλλον, τους άφησε παγερά αδιάφορους, αφού σημείωσε 1,55% και 1,68% αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα ποσοστά:

Ισραήλ 39,31%

Ολλανδία 7,32%

Αλβανία 6,68%

Γεωργία 6,64%

Ελβετία 6,03%

Αρμενία 5,83%

Ελλάδα 5,29%

Σαν Μαρίνο 3,54%

Δανία 2,93%

Λετονία 2,91%

Αυστρία 2,84%

Εσθονία 2,8%

Τσεχία 2,48%

Μάλτα 2,19%

Βέλγιο 1,68%

Νορβηγία 1,55%

H βελγική δημόσια τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση του β' ημιτελικού της Eurovision, την ώρα που εμφανίστηκε στη σκηνή η εκπρόσωπος του Ισραήλ.

Αντί να προβάλλουν την εμφάνιση της Eden Golan, προτίμησαν να στείλουν ένα αντιπολεμικό μήνυμα, κατά του Ισραήλ και υπέρ της Παλαιστίνης.

Σε μαύρο φόντρο, προβλήθηκε το εξής μήνυμα: «Καταδικάζουμε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Για αυτό, διακόπτουμε για λίγο τη ζωντανή μετάδοση. Κατάπαυση πυρός τώρα. Σταματήστε τη γενοκτονία».

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα βελγικών μέσων ενημέρωσης, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν έξω από το στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, με τους διαδηλωτές να καλούν τον Mustii, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα στον διαγωνισμό, να αποσυρθεί.

Καθώς κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον, ο εκπρόσωπος του Βελγίου εμφανίστηκε στη σκηνή, έχοντας γραμμένη στο μπράτσο του τη λέξη «ειρήνη».

Το Βέλγιο δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 11 Μαΐου.

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» ήταν σήμερα η Μαρία Κοζάκου. Η δημοσιογράφος μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τους λόγους που η EBU έχει διατηρήσει στη Eurovision το Ισραήλ, ενώ έχει αποκλείσει τη Ρωσία.

«Στη Eurovision συμμετέχουν οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, όχι οι χώρες. Συμμετέχει η ΕΡΤ, το BBC, η RAI. Η Μαρίνα εκπροσωπεί την ΕΡΤ. Η EBU είχε βγάλει αρχικά εκτός τη Λευκορωσία για κάποιους λόγους έλλειψης δημοκρατικών στάνταρ στη χώρα, αλλά υπήρχαν πολλά θέματα και με τη Ρωσία.

Τα δημόσια κανάλια στη Ρωσία και το δημόσιο πρακτορείο λειτουργούν ως ενεργούμενα της κυβέρνησης και είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες ήδη από πριν, πριν την εισβολή στην Ουκρανία, για την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης.

Το κρατικό κανάλι της Ρωσίας είναι ένα κυβερνητικό κανάλι. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, λειτούργησε στηρίζοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ρωσικής, να εισβάλει στην Ουκρανία. Και η EBU είπε ότι δεν στηρίζω αυτόν τον φορέα», είπε αρχικά η Μαρία Κοζάκου για τη Ρωσία.

Όσον αφορά το Ισραήλ, η Μαρία Κοζάκου απάντησε: «Εδώ έχουμε μια διαφορετική κατάσταση. Το KAN είναι ένας καινούργιος φορέας, ο οποίος αντιτίθεται σε πολλές από τις αποφάσεις της ακραίας κυβέρνησης Νετανιάχου. Και ο Νετανιάχου βάλλει εναντίον του ΚΑΝ.

Δεν ασκεί ακριβώς αντιπολίτευση το ΚΑΝ, αλλά προσπαθεί να διατηρήσει τη δημοσιογραφική ακεραιότητα. Αυτή φαντάζομαι είναι μια κίνηση στήριξης της EBU προς την προσπάθεια των Μέσων να διατηρήσουν μια δημοσιογραφική ουδετερότητα και ακεραιότητα».

Η Ισραηλινή τραγουδίστρια μιλά στο #PrwinoSousou

«Αισθάνομαι ότι εγώ και οι χορευτές μου κάναμε σπουδαία δουλειά, και όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι», είπε μεταξύ άλλων η Eden Gola, η Ισραηλινή τραγουδίστρια στη Eurovision, μιλώντας στο Πρωινό Σουσού.

«Ήμουν λίγο αγχωμένη, πρέπει να έχεις άγχος. Ευχαριστούμε όσους μας υποστήριξαν» ανέφερε.

Η Ισραηλινή μεταφέρθηκε στο στάδιο με συνοδεία 100 αστυνομικών καθώς έξω από τον χώρο γίνονταν διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ ενώ όπως είπε ο Νίκος Γεωργιάδης, «δεν μπορούσες να την πλησιάσεις μέσα στο στάδιο γιατί φοβούνται για την ασφάλειά της».

Σχολιάστηκε ακόμα ότι χρησιμοποιήθηκαν ηχητικά χειροκροτημάτων αντί για τον φυσικό ήχο την ώρα του act της.

Δειτε Επισης

Ο Τριαντάφυλλος απαντά στον Δάντη: «Σκάσε, απ’ την σκέψη μου βγες, δε μιλούν οι σκιές, σκάσε, σκάσε»
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός θα τραγουδήσει στον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και Τάιλερ Μακμπεθ
Μάνεσης, Τσιμτσιλή, Τσουρός, Χρηστίδου και Αλευράς κατά Λιάγκα - Ξεσπά on air μετά τα αρνητικά σχόλια
Καταπέλτης η Άννα Χατζησοφιά: «Υποψήφιες για το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου η Καραμπέτη και η Καγιά;»
Βλαδίμηρος Κυριακίδης:«Ομολογώ ότι στενοχωρήθηκα, είναι 11 χρόνια από τη ζωή μου. Μπήκα 50, βγαίνω 61»
Η αποκάλυψη της Ασημίνας Χατζηανδρέου για τον γάμο με τον Χρήστο Δάντη: «Θα είναι κλειστός, δεν θα το ξέρετε»
#MyManCan: Ο #SuperFM Φάνης Λαμπρόπουλος, είπε ψέματα για να βάλει ζευγάρι να τσακωθεί!
#J2US: Tο κοινό ανέτρεψε την βαθμολογία και τους έστειλε πρόωρα σπίτι
Η θεαματική πρεμιέρα Κωνσταντίνου Αργυρού! Η μαγεία επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα!
#Cannes Film Festival 2024: Όρθιο το κοινό καταχειροκρότησε για έξι ολόκληρα λεπτά τον Γιώργο Λάνθιμο!