#MasterChefGR: Λύγισε ο εξώστης με την αποχώρηση - H ανακοίνωση της Χριστίνας για καθαίρεση του Γιάννη

#MasterChefGR: Ποιος κέρδισε στην τυφλή γευσιγνωσία; - Το λάθος των κριτών κι η διαδικασία σε επανάληψη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση στο MasterChef 2024 καλούνται να αντιγράψουν ένα πολύ απαιτητικό πιάτο του καλεσμένου των τριών chef κριτών, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνου Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, chef Βαγγέλη Βέη. Ένα πιάτο αντιγραφής που κρύβει τεχνικές δυσκολίες και απαιτεί προσοχή στις γευστικές ισορροπίες.

Πριν τη Δοκιμασία Αποχώρησης με αντιγραφή πιάτου, οι υποψήφιοι θα έχουν μια μοναδική και τελευταία ευκαιρία να αποφύγουν τον κίνδυνο της οριστικής αποχώρησης. Αυτό θα γίνει μέσα από μια δοκιμασία τυφλής γευσιγνωσίας. Όποιος βρει τα περισσότερα υλικά του πιάτου, 21 στο σύνολο, θα παρακολουθήσει τη Δοκιμασία Αποχώρησης από την ασφάλεια του εξώστη και θα διατηρήσει τη θέση του στην κουζίνα του MasterChef 2024.

Μια δύσκολη μαγειρική μονομαχία εκτυλίσσεται στη Δοκιμασία Αποχώρησης και όλα παίζονται. Στην κουζίνα του MasterChef, άλλωστε, έχει αποδειχθεί  πολλές φορές ότι δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ.

Μια μικρή απροσεξία είναι ικανή να οδηγήσει στην έξοδο από το διαγωνισμό. Για να τα καταφέρουν, οι υποψήφιοι θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τη συνταγή και να επιδείξουν ψυχραιμία και συγκέντρωση, αφήνοντας πίσω τους τη συναισθηματική φόρτιση της εβδομάδας, που πέρασε.

Για ποιους θα λήξει «γλυκά» αυτή η μέρα και ποιος θα κλείσει οριστικά την πόρτα της κουζίνας του MasterChef 2024 πίσω του;

Ποια από τις δύο μπριγάδες θα χάσει ένα ακόμα μέλος της;

Τεταμένο το κλίμα λίγο πριν τη δοκιμασία αποχώρησης

Το Τρολάρισμα Του Κώστα Στον Σταμάτη - Το... ιδιαίτερο πρωινό που του ετοίμασε!

Πάλι τα φώτα του MasterChef επάνω του έμελλε να τραβήξει ο Γιάννης, στο νέο επεισόδιο που είδαμε τη νύχτα της Παρασκευής, αν και δεν βρισκόταν αυτόν στην κουζίνα προκειμένου να μαγειρέψει για την παραμονή στον διαγωνισμό.

Κάτι που δεν ίσχυε για την Χριστίνα, η οποία φόρεσε την μαύρη της ποδιά και κλήθηκε να μονομαχήσει προκειμένου να μην αποχωρήσει εκείνη αυτή την εβδομάδα από το MasterChef. Μια ατάκα της γοητευτικής παίκτριας της μπορντό μπριγάδας, ωστόσο, στάθηκε ικανή να κάνει για μια ακόμα φορά έξαλλο τον έντονο συμπαίκτη της.

«Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για την ημέρα και αν θα παραμείνω στον διαγωνισμό. Θα μου έδινε όμως ώθηση να προσπαθήσω να μείνω και μετά, όταν θα έρθω πίσω, αν με εμπιστεύεται και η μπριγάδα, θέλω να ξαναγίνω αρχηγός της μπορντό μπριγάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά η Χριστίνα για να συννεφιάσει, με μιας, ο Γιάννης στον εξώστη.

«Μολών λαβέ! Μπορεί να το είπε μόνη της, με τους φίλους της, λόγω του ότι εγώ μίλησα έτσι στο συμβούλιο και για άλλη μια φορά ήμουν αληθινός» δήλωσε, αρχικά, ο νυν αρχηγός της μπορντό μπριγάδας στην κάμερα του MasterChef. «Εγώ μέχρι τους 12 δεν παραιτούμαι! Αισθάνομαι ότι με στηρίζει ο Γιάννης, ο Σοφοκλής και ο Νίκος»

«Δεν ξέρω, σεφ. Πρώτη φορά το ακούω. Πρέπει να το συζητήσουμε όλοι και να δούμε ποιοι θέλουν, ποιοι δεν θέλουν. Ποιοι εμπιστεύονται εμένα μέχρι τους 12 και από εκεί θα δούμε τι θα γίνει. Δεν ξέρω, αιφνιδιάστηκα. Δεν το ήξερα, είναι αιφνιδιασμός για μένα» παραδέχθηκε ο παίκτης του MasterChef όταν τον ρώτησε ο Λεωνιδας Κουτσόπουλος σχετικά με την πρόθεση της Χριστίνας να τον καθαιρέσει από αρχηγό της μπορντό μπριγάδας.

Αλέξανδρος, Γιάννης, Σταμάτης και Χριστίνα ήταν οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση, που είχαν μια τελευταία ευκαιρία προκειμένου να... σωθούν και να παραμείνουν στο MasterChef 2024!

Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δοκιμάσουν τα πιάτα που είχαν μπροστά τους και να αναγνωρίσουν τα υλικά που γεύτηκαν. Ο Σταμάτης κι ο Αλέξανδρος βρήκαν τα λιγότερα υλικά χάνοντας στα σίγουρα την ασυλία. 

Η Χριστίνα ανέβηκε ασφαλής στον εξώστη, αλλά μετά από λίγο... κατέβηκε!

Ο Γιάννης ο δάσκαλος κι η Χριστίνα πήγαν στήθος με στήθος, με την παίκτρια από την Κύπρο να αναφέρει ότι το πιάτο είχε κρέμα καρύδας, ενώ το σωστό υλικό ήταν γάλα καρύδας. Παρότι οι συμπαίκτες της εντόπισαν το λάθος, η Χριστίνα με 12 υλικά έναντι των 11 του Γιάννη, ανέβηκε στον εξώστη. 

Στη συνέχεια οι σεφ και κριτές εντόπισαν το λάθος και την κατέβασαν ξανά κάτω, ζητώντας από εκείνη και τον Γιάννη τον δάσκαλο να επαναλάβουν τη διαδικασία με έναν εξτρά γύρο. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ζήτησε από τους δύο παίκτες να αναγνωρίσουν τις 10 εσάνς που είχαν μπροστά τους. 

Αυτός που έκανε πρώτος τρία λάθη θα μαγείρευε στην επερχόμενη δοκιμασία αποχώρησης. Αυτή που δεν κατάφερε να βρει πρώτη τις εσάνς ήταν η Χριστίνα, με τον δάσκαλο να ανεβαίνει ασφαλής στον εξώστη.  

Η Χριστίνα κλήθηκε να μαγειρέψει μαζί με τον Σταμάτη και τον Αλέξανδρο για την παραμονή της στο παιχνίδι, ενώ δεν της άρεσε η αντίδραση του Κούρτογλου στη νίκη του Γιάννη

Έτσι, οι υπόλοιποι τρεις παίκτες βρέθηκαν απέναντι από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Κοντιζά. Οι τρεις σεφ και κριτές του ριάλιτι μαγειρικής υποδέχθηκαν τoν σεφ Βαγγέλη Βέη, o οποίoς είχε ετοιμάσει ένα πιάτο αντιγραφής με τεχνικές δυσκολίες που απαιτούσε την αμέριστη προσοχή των υποψηφίων προς αποχώρηση.

Και οι τρεις παίκτες του MasterChef έδωσαν τον καλύτερο τους αυτό προκειμένου να κερδίσουν την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία και μην αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό σε αυτό ακριβώς το χρονικό σημείο. Όπως σε κάθε κλείσιμο εβδομάδας, δε, οι κριτές και o καλεσμένος τους δοκίμασαν ένα ένα τα πιάτα χωρίς να γνωρίζουν ποια προσπάθεια ανήκει σε ποιον διαγωνιζόμενο.

Αμέσως μετά την δοκιμή των τριών πιάτων, όλοι οι κριτές συμφώνησαν πως δεν εντυπωσιάστηκαν πλήρως από καμία προσπάθεια. Η βαθμολογία όμως δόθηκε και το αποτέλεσμα είχε κριθεί για αυτή την εβδομάδα στο MasterChef.

Mε βαθμολογία 27/40 ο Αλέξανδρος ανέβηκε στον εξώστη, αφού το πιάτο του Σταμάτη συγκέντρωσε μόλις 25 βαθμούς. Καλύτερα πήγαν τα πράγματα για τη Χριστίνα που πήρε 7/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, 8/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη, 8/10 από τον Βαγγέλη Βέη και 7/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Με 30/40 η Χριστίνα παρέμεινε στον διαγωνισμό, με τον Σταμάτη να είναι ο παίκτης που αποχωρεί.

Οι φίλοι του Σταμάτη, όπως ο Χρήστος, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι εκείνος αποχωρεί.  

«Ωραία εμπειρία. Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ σεφ. Σίγουρα θα μου λείψουν πάρα πολλά...», είπε ο Σταμάτης μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Θα μου λείψουν όλοι, κρατάω μόνο τα καλά», είπε απαντώντας στον Σωτήρη Κοντιζά. «Πέρασα πολύ όμορφα και που γνώρισα όλα τα παιδιά. Τι να πω τώρα; Χάρηκα που σας γνώρισα, τιμή μου», συμπλήρωσε.

«Νιώθεις ότι είναι νωρίς;» τον ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Για εμένα είναι σεφ, ήθελα ένα στόχο να φτάσω στη δεκάδα. Δε θα σταματήσω αυτό που κάνω», πρόσθεσε ο Σταμάτης κατά την αποχώρησή του.

Όσον αφορά στην πρόβλεψή του για την τριάδα του τελικού, είπε τον Κώστα, τον Κυψίδη και τον Λευτέρη. Κώστας και Κυψίδης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, μην μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Πολύ συγκινημένος ήταν κι ο Χρήστος με την αποχώρηση αυτή.

Τrailer Δευτέρα 8.4.2024

Δειτε Επισης

Η Μαριλού Κόζαρη καμάρωσε τον Πάνο Μουζουράκη στη χθεσινή του συναυλία
Δημοπρατούνται τα γυαλιά του John Lennon - Tα είχε «αρπάξει» θαυμαστής από τα Abbey Road Studios το 1968
Ο Sam Smith τραγούδησε με μαύρη τουαλέτα σε φεστιβάλ της Ιταλίας
#Eurovision 2025: Γενεύη και Βασιλεία οι πόλεις που είναι υποψήφιες να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό
Ο Αλμπέρτο Μποτία την καμάρωσε την Ελένη Φουρέιρα - Αποσβολωμένος παρακολούθησε την συναυλία της
Γιώργος Σαμπάνης: Γιώργος Σαμπάνης: «Είχα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας όταν γεννήθηκα κι έζησα από θαύμα»
Έραναν τον Γιώργο Βελισσάρη με 100 κιλά γαρύφαλλα σε πανηγύρι - Εικόνες απείρου κάλλους
Ο Γιάννης Ξανθόπουλος επέστρεψε on stage στην Κύπρο, τέσσερις μήνες μετά το θανατηφόρο τροχαίο που ενεπλάκη
Η «εκρηκτική» sold out συναυλία της Ελένης Φουρέιρα στο κατάμεστο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας
Η Ευρυδίκη συγκλονίζει με την σπαρακτική ερμηνεία της, στο νέο της συνταρακτικό τραγούδι της, για την Κύπρο