Η αποκάλυψη της Ελεονώρας Μελέτη για το ατύχημα του συζύγου της: «Του διέλυσε το γόνατο»

Η απάντηση της Ελεονώρας Μελέτη για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε μετά την ανακοίνωση πως είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Με αφορμή την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, η Ελεονώρα Μελέτη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ένθετο #Secret των #Παραπολιτικών και τη Σάσα Σταμάτη.

Μέσα σ’ όλα, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για την απόφασή της να δοκιμαστεί στην πολιτική, το κεφάλαιο «τηλεόραση», αλλά και το ατύχημα που είχε πριν από μερικές ημέρες ο σύζυγός της, Θοδωρής Μαροσούλης.

Σε ποιον είπες πρώτα για την πρόταση να είσαι υποψήφια; Τι μέτρησε και απάντησες θετικά;

Ο πρώτος με τον οποίο το συζήτησα ήταν ο άντρας μου. Μέτρησε πολύ θετικά το γεγονός ότι, όσο αναλύαμε τα δεδομένα, βρίσκαμε λύσεις, τόσο για πρακτικά όσο και για άλλα ζητήματα, οικογενειακά και επαγγελματικά.

Πώς αισθάνεσαι που, εάν εκλεγείς, θα είσαι μακριά από την κόρη σου, Αλεξάνδρα;

Οι υποχρεώσεις του ευρωβουλευτή είναι πολύ συγκεκριμένες και εξαρχής μακροπρόθεσμα προκαθορισμένες, κάτι που βοηθάει πολύ σε πρακτικά ζητήματα. Πριν πάρω την απόφαση, μίλησα με κυρίες του αξιώματος που είχαν εμπειρία, καθώς ήταν και μητέρες, και με διαβεβαίωσαν πως, όταν μπει το νερό στο αυλάκι, μετά αυτό θα κυλήσει. Με την Αλεξάνδρα έχουμε έναν πάρα πολύ ασφαλή δεσμό και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι, όταν γέννησα, πήρα την απόφαση να αφήσω στην άκρη την καριέρα μου και τα πρώτα τρία χρόνια να είμαι αποκλειστικά μαζί της. Ηταν η εποχή που αποσύρθηκα από τα καθημερινά προγράμματα και έκανα την εβδομαδιαία εκπομπή συνεντεύξεων.

Αυτά τα τρία χρόνια μπήκαν στη σχέση μου με την Αλεξάνδρα τόσο γερά θεμέλια, που σήμερα η Αλεξάνδρα είναι ένα χαρούμενο, γεμάτο αυτοπεποίθηση και αυτονομία κοριτσάκι, που δεν θα ερμηνεύσει την απουσία της μητέρας της ως εγκατάλειψη, αλλά θα δει σε αυτό ένα πρότυπο που θέλω πολύ να έχει το παιδί μου ως αρχή μεγαλώνοντας. Το να τολμάμε, να έχουμε στόχους και να νοιαζόμαστε για τους άλλους.

Το κεφάλαιο «τηλεόραση» έκλεισε για σένα;

Όχι, βέβαια. Είτε με, είτε χωρίς Ευρωβουλή, η τηλεόραση θα συνεχιστεί. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τον σταθμό μου.

Δέχθηκες αρνητικά σχόλια για την υποψηφιότητα σου; Τι απαντάς σε αυτούς που σου καταλογίζουν λάθος timing;

Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, πρέπει να βρίσκομαι στο επίκεντρο μιας επίθεσης, την οποία ωστόσο δεν βιώνω. Μου έχουν μεταφέρει πως στον μικρόκοσμο των social media δέχομαι χυδαία επίθεση με σεξιστικά, υποτιμητικά και κακοποιητικά σχόλια ωστόσο εδώ και έξι χρόνια, δεν έχω Twitter. Έχω χάσει τους κωδικούς μου και δεν μπορώ καν να ανακτήσω τον λογαριασμό μου. Και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Επομένως ό,τι και να συμβαίνει, δεν το έχω αντιληφθεί.

Στο Instagram, στο γρήγορο πέρασμα, βλέπω πως ανάμεσα στα δεκάδες υποστηρικτικά μηνύματα υπάρχουν και κάποια αρνητικά. Δεν στέκομαι. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να έχει την άποψη του και να την εκφράζει ελεύθερα, πόσω δε μάλλον με αφορμή την ένταξη μου σε ένα ψηφοδέλτιο. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό και δεν με αφορά να το σταματήσω. Το δέχομαι και πάω παρακάτω. Δεν με αφορά ούτε ο λόγος για τον οποίο κάποιος εναντιώνεται ούτε ποιος εναντιώνεται. Να σου θυμίσω πως πριν από κάποια, πολλά χρόνια είχα πέσει θύμα συναισθηματικής και λεκτικής βίας και κακοποίησης, από τον εθνικό διασυρμό μου, στα πρώτα μου βήματα. Επί τρία χρόνια κάθε μέρα "δολοφονούσαν" την προσωπικότητα μου. Και τότε ήμουν άπειρη, εκτεθειμένη και αβοήθητη με αποτέλεσμα να αρρωστήσω σωματικά και ψυχικά.

Χρειάστηκα πολλά χρόνια φροντίδας και θεραπείας, εκπαίδευσης και καθοδήγησης για να ξαναβρω την ακεραιότητα μου και από τότε που το πέτυχα έγινα ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Κατανοώ αυτούς που επιτίθενται, μπορώ και γνωρίζω τον ψυχικό μηχανισμό που τους οδηγεί σε αυτό και δεν με αγγίζει πλέον τίποτα. Αυτό λέγεται ψυχική ανθεκτικότητα. Και είναι η λύση σε πολλά προβλήματα. Τοξικότητα, μισογυνισμός, εξωτερικευμένος μισογυνισμός, χυδαιότητα, αδικία, αλητεία, γελοιότητα, αμορφωσιά, έλλειψη γνώσης, σύνδρομα κατωτερότητας, μειωμένη αντίληψη δεν θα θα σταματήσουν να υπάρχουν ποτέ.

Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι η λύση. Στο βιβλίο μου με τίτλο "Το όνειρο μου ήταν πάντα ένα μωβ ποδήλατο", που θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαϊου από τις εκδόσεις Διόπτρα, περιγράφω μέσα από την αληθινή δική μου εμπειρία της συναισθηματικής κακοποίησης τον δρόμο προς την ψυχική ανθεκτικότητα.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σου, είχες να αντιμετωπίσεις την περιπέτεια υγείας του συζύγου σου. Βρέθηκες δίπλα του στο νοσοκομείο. Τι σημαίνει για σένα ο σύζυγός σου, ο Θοδωρής;

Ο Θοδωρής είχε ένα ατύχημα, όπου διέλυσε το γόνατό του. Χειρουργήθηκε την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου. Πήγα στο Ωδείο Αθηνών από το νοσοκομείο και ξαναγύρισα μετά την εκδήλωση εκεί. Ο Θoδωρής είναι ο άνθρωπός μου. Ένας σπάνιος χαρακτήρας και ένας εκπληκτικός πατέρας.

230213101154_meleti

Δειτε Επισης

Silia Kapsis: «Έχω να τον δω τον πατέρα μου από 5 χρονών. Δεν με κάλεσε μετά τη #Eurovision να με συγχαρεί»
Έγινε πρόταση γάμου από τον Χρήστο Δάντη στην Ασημίνα Χατζηανδρέου - Το μονόπετρο με το μαύρο διαμάντι
Συγκλονίζει στην αυτοβιογραφία του, o Βασίλης Καρράς: «Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση σε διάφορα σημεία»
Αναβολή στη δίκη για τη δεύτερη καταγγελία εις βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου – Αμίλητος on camera
Ποιος είναι ο 37χρονος σύντροφός της Μαρίνα Σάττι; – Μετά την αποκάλυψη, διέγραψε τα social media του
Cindy Crawford για τον αδερφό της που έφυγε από τη ζωή: «Για χρόνια εγώ κι οι αδερφές μου νιώθαμε ενοχές»
Οlivia Munn: «Έκανα ολική ωοθηκεκτομή και υστερεκτομή, για να είμαι παρούσα στην οικογένειά μου»
Αντώνης Κρόμπας: «Με έδιώξαν από επτά σχολεία στο σύνολο, έφτασα μέχρι Μεσσηνία, τσογλάνι με μια λέξη»
Η ανάρτηση της Ιωάννας Τούνη για τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, το πάρτι που του ετοίμασε & το φιλί!
Η Ελένη Φουρέιρα έγινε νονά! Βάπτισε τον γιο της στενής της συνεργάτιδας με τον Παναγιώτη Σίμο του #SuperFM