Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»

«Είχα την ευκαιρία να κάνω καριέρα στο εξωτερικό αλλά δεν έχω τέτοια φιλοδοξία»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε στην εκπομπή, #ΚαλύτεραΑργά στην οποία ήταν καλεσμένος για τους προβληματισμούς του για την ελληνική κοινωνία, την οικογένειά ου, αλλά και τη σκηνοθεσία.

Αρχικά ο σκηνοθέτης ανέφερε: «Γιατί αρχικά, και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν. Όταν έχει γίνει πλέον απαραίτητο να δουλεύουν και οι δύο από το πρωί μέχρι ο βράδυ. Δεν έχεις και τις αντοχές να ασχοληθείς τόσο ποιοτικά όσο θα ήθελες».

Και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι παντού αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι το κείμενο. Μπορείς να το διορθώσεις, να ζητήσεις εξηγήσεις και να το κατανοήσεις. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω μία υπερπαραγωγή αλλά ιστορίες που αξίζει να τις μοιραστώ με τον κόσμο. Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα».

Και υπογράμμισε: «Δεν μπορώ καθόλου τη φασαρία αλλά χαίρομαι τις κουβέντες και την επαφή που έχω με τον κόσμο στον δρόμο. Στον καλλιτεχνικό κόσμο υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ. Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι παντού αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι το κείμενο. Μπορείς να το διορθώσεις, να ζητήσεις εξηγήσεις και να το κατανοήσεις. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω μία υπερπαραγωγή αλλά ιστορίες που αξίζει να τις μοιραστώ με τον κόσμο. Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα».

Μάλιστα, τόνισε: «Είχα την ευκαιρία να κάνω καριέρα στο εξωτερικό αλλά δεν έχω τέτοια φιλοδοξία».

Και πρόσθεσε: «Ο Λάνθιμος είναι κορυφαίος. Εγώ έχω μάθει να επικοινωνώ με τα έργα. Δεν πάμε να συγκρίνουμε το έργο του ενός σκηνοθέτη με τον άλλο, είναι ξεχωριστά σύμπαντα για μένα όλα αυτά».

Τέλος αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι».

Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην σχέση που χτίζουν πια οι γονείς με τα παιδιά στην ελληνική κοινωνία εξηγώντας γιατί ο ίδιος θεωρεί συναισθηματικό εκβιασμό για το παιδί την ενδεχόμενη τιμωρία στον γονέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θεωρώ πως η τιμωρία ενός γονέα είναι ένα συναισθηματικός εκβιασμός προς το παιδί. Ότι δηλαδή αφού δεν υπολογίζεις εμένα, θα υπολογίσεις τον μπαμπά σου που τώρα θα πληρώσει τα σπασμένα και δεν θα σου πάρει εσένα κάτι ή θα πιεστεί ο μπαμπάς σου. Είναι ένας συναισθηματικός εκβιασμός. Τι θα κάνει το παιδί; Μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μέτρο και να μην ξανασπάσει τίποτα στο σχολείο. Όλη αυτή τη συσσωρευμένη πίεση και ένταση που του δημιουργούν όμως οι συνθήκες, θα την εκτονώσει κάπου αλλού».

«Είμαστε καλοί γονείς οι Έλληνες, όσο πιστεύουμε; Γιατί λέμε συνήθως ότι σαν την Ελληνίδα μάνα δεν υπάρχει καλύτερη» ρώτησε τότε η οικοδέσποινα για να αποκριθεί ο καλεσμένος της ως εξής. «Όχι, δεν είμαστε καλοί γονείς. Δεν είμαστε καλοί γονείς γιατί αρχικά και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν. Όταν έχει γίνει πια απαραίτητο να δουλεύουν και οι δυο γονείς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάποιοι μπορεί αυτό να το χρησιμοποιούν ως άλλοθι, αλλά δεν έχεις πια και τις αντοχές να ασχοληθείς τόσο ποιοτικά όσο θα ήθελες».

«Δεν είναι πυρηνική φυσική γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Με τους ανθρώπους, με τις σχέσεις, με τα παιδιά. Δεν είναι» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Σωτήρης Τσαφούλιας στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.

Δειτε Επισης

Ευχάριστα νέα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα-Αισιόδοξη σύζυγος του
Δεν σταματούν οι πρόβες της Μαρίνας Σάττι και των χορευτών-Νέο βίντεο
Η επιλογή της γραβάτας του Κάρολου στη νέα του εμφάνιση δεν ήταν τυχαία-Το κρυφό μήνυμα στα εγγόνια του
Στο νοσοκομείο η Μαρία Μπακοδήμου-Η ανάρτησή της
Κατερίνα Καινούργιου: Του χρόνου ή θα είμαι έγκυος ή θα έχω παιδάκι, το νιώθω
Νίνο και Ζόζεφιν έκαναν ξανά ο ένας τον άλλο unfollow-Η αινιγματική ανάρτηση του τραγουδιστή
Σοκάρει η Γιάννα Τερζή-«Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση, ήμουν φοβισμένη»
«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»
Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»