#MasterChefGR: Το μαγειρικό δίδυμο από την Κύπρο μπήκε στην 10άδα! Αποθέωση Χριστίνας & Μάριου!

#MasterChefGR: Σωρεία από γαλλικά ξανά στην κουζίνα: «Τελείωνε ρε, άντε, θα σε γαμ…»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στο προχθεσινό επεισόδιο (Τρίτη 16/4), η Βιβή Ζησιμοπούλου, ήταν αυτή που αποχώρησε οριστικά από τον διαγωνισμό, στη δεύτερη ημέρα της εβδομάδας θρίλερ. Μια εβδομάδα, στην οποία το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει την ποδιά και τη θέση στο MasterChef 2024.

Χθες, μετά από πολύ καλές προσπάθειες όλων των διαγωνιζομένων στο 1ο στάδιο της δοκιμασίας, η Βιβή έδειξε να απογοητεύεται και να επηρεάζεται η μαγειρική της διάθεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει, έχοντας παρουσιάσει την πιο αδύναμη προσπάθεια.

Ο Γιάννης Κούρτογλου, ο Μάριος Ιωάννου και η Χριστίνα Χριστοφή, έκαναν τρεις εξαιρετικές προσπάθειες, αλλά η καλύτερη προσπάθεια, που επιβραβεύτηκε με το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, άνηκε στον Νίκο Κυψίδη, που αναδείχθηκε μεγάλος νικητής της δοκιμασίας.

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην κουζίνα του MasterChef 2024 από την ασφάλεια του εξώστη, αφού ήταν ο νικητής της δοκιμασίας, στην πρώτη ημέρα της εβδομάδας θρίλερ.

Χθες, Τετάρτη 17 Απριλίου, οι υπόλοιποι 10 διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε 5 ζευγάρια. Σε κάθε ζευγάρι ο ένας θα είναι ο οδηγός και ο άλλος ο ακόλουθος. Το μαγειρικό ζητούμενο είναι ένα πρωτότυπο πιάτο από τον οδηγό και ένα ακριβές αντίγραφο από τον ακόλουθο.

Οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, απαιτούν νοστιμιά, υφές και δημιουργικότητα και στα δύο πιάτα. Το πιάτο, ως έμπνευση και στήσιμο, θα είναι αποκλειστικά ευθύνη των οδηγών.

Αυτοί θα πρέπει να σκεφτούν τη βασική ιδέα και τις επιμέρους παρασκευές. Αυτοί θα επισκεφθούν και την αποθήκη τροφίμων και θα ετοιμάσουν δυο ίδια καλαθάκια με προϊόντα, για εκείνους και τους ακόλουθούς τους. Κάθε ζευγάρι θα συγκεντρώσει δύο βαθμολογίες, μία για το πρωτότυπο και μία για το αντίγραφο.

Πως θα χωριστούν σε ζευγάρια οι 10 διαγωνιζόμενοι; Θα σχηματιστούν με γνώμονα τις φιλίες ή μήπως τη μαγειρική στρατηγική;

Ποιοι θα είναι οι άλλοι δυο παίκτες που θα μπουν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού μαζί με τον Λευτέρη;

Συνεχίζοντας τις δύσκολες δοκιμασίες στην εβδομάδα-θρίλερ του MasterChef 2024, στο επεισόδιο που είδαμε το βράδυ της Τετάρτης, οι σεφ και κριτές ζήτησαν στους 10 διαγωνιζομένους να χωριστούν σε πέντε ζευγάρια.

«Σε κάθε ζευγάρι ο ένας θα είναι ο οδηγός κι ο άλλος ο ακόλουθος. Τι θέλουμε εμείς. Ένα πρωτότυπο πιάτο από τον οδηγό κι από τον ακόλουθο ένα ακριβές αντίγραφο. Νοστιμιά, ιδέα, υφές, ακρίβεια, κοψίματα, τεχνική...  ό,τι βρούμε στο ένα πιάτο πρέπει ακριβώς το ίδιο να βρούμε και στο άλλο πιάτο», είπε στους παίκτες ο Σωτήρης Κοντιζάς. 

«Με το που τελειώσουμε την επεξήγηση, οι ακόλουθοι θα περάσουν εκτός κουζίνας. Στο τέλος της ημέρας κάθε ζευγάρι θα συγκεντρώσει δύο βαθμολογίες, μία για το πιάτο το πρωτότυπο κι άλλη μία βαθμολογία για το πόσο μοιάζει το αντίγραφο με το πρωτότυπο. Το πρωτότυπο είναι ευθύνη του οδηγού, το αντίγραφο του ακόλουθου», πρόσθεσε ο σεφ και κριτής. 

Ο χρόνος που είχαν οι παίκτες στη διάθεσή τους ήταν τα 60 λεπτά. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πρόσθεσε ότι το ζευγάρι που θα έχει την καλύτερη προσπάθεια θα περάσει στην τελική δεκάδα, τα ζευγάρια που θα χάσουν αύριο θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στο παιχνίδι. Έτσι από συμπαίκτες, θα βρεθούν να είναι αντίπαλοι.

Ο Πάνος Ιωαννίδης έδωσε στους διαγωνιζόμενους πέντε λεπτά για να επιλέξουν τα ζευγάρια τους. Άνχελ με Άλεξ, Γιάννης με Σοφοκλή, Ηλίας με Νίκο, Κώστας με Χρήστο και Χριστίνα με Μάριο είναι τα ζευγάρια που σχηματίστηκαν. 

Σύμμαχοι στη νέα πρωτότυπη δοκιμασία του MasterChef έμελλε να είναι ο Χρήστος και ο Κώστας. Στην τρίτη ημέρα της εβδομάδας θρίλερ, το ένα εκ των πέντε ζευγαριών έμοιαζε να μην μπορεί να διαχειριστεί στιγμή την ένταση και τα νεύρα κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας.

Γι’ αυτό και τα… γαλλικά και οι βρισιές έδιναν και έπαιρναν ανάμεσα στους δυο επίδοξους σεφ και διαγωνιζόμενους του MasterChef. «Πάμε ρε μαλ…! Πάμε» φώναζε από την μια ο Κώστας για να αναρωτιέται, από την άλλη, ο Χρήστος αν θέλουν να προσθέσουν λουλούδι στο πιάτο και τα «μπιπ» να πέφτουν βροχή στο μοντάζ του νέου επεισοδίου στο ριάλιτι μαγειρικής.

Κώστας: Βάλε ρε μαλ… τα φυστίκια πρώτα!

Χρήστος: Μη φωνάζεις ρε μαλ…, σταμάτα!

Κώστας: Δούλευε, θα σε γαμ…. Άντε! Τελείωνε ρε μαλ… Βάλε, άντε.

Χρήστος: Χαλάρωσε ρε μαλ…

Τα μικρά γελάκια από την πλευρά του Κώστα, ωστόσο, πρόδωσαν στο τηλεοπτικό κοινό μια μικρή χροιά θεατρινισμού ανάμεσα στο ζωηρό και φωνακλάδικο, τουλάχιστον σε αυτό το επεισόδιο, ανδρικό ζευγάρι του MasterChef.

«Τελειώνει ο χρόνος, τρελαίνομαι. Του κρατάω για ένα λεπτό κακία, δεν μπορώ να του κρατήσω παραπάνω κακία είναι η αλήθεια καθόλου» παραδέχθηκε, με χαμόγελο, ο Χρήστος στη συνέχεια του νέο επεισοδίου για το ριάλιτι μαγειρικής.

Ο Μάριος και η Χριστίνα ήταν το ζευγάρι που κατάφερε να περάσει στην τελική 10άδα του MasterChef 2024! Το μαγειρικό δίδυμο από την Κύπρο κατάφερε με το κρύο του πιάτο να εντυπωσιάσει τους κριτές του διαγωνισμού.

Μάριος και Χριστίνα, όπως ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, θα είναι διεκδικητές του Silver Award, δηλαδή του 3ου μεγαλύτερου επάθλου για φέτος, αξίας 20.000 ευρώ.

«Συγχαρητήρια!» τούς έδωσαν οι κριτές και οι δύο μάγειρες τρελάθηκαν από τη χαρά τους.

Trailer Πέμπτη 18.4.2024

Δειτε Επισης

Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης
Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα»
Η σπάνια φωτογραφία της Ελένης Ράντου με την μητέρα της-«Αγκαλίτσα μου»
Το πρώτο μήνυμα Λαζόπουλου μετά τη νοσηλεία-«Θυμάμαι ότι έχουμε ΝΔ και η αντιπολίτευση κοιμάται»
Έβγαλαν στον τάκο την Ασημίνα στο #SurvivorGr-«Δεν θέλω να νιώθω βαρίδι για την ομάδα»
Η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι - Εντυπωσιακή στη σκηνή του Malmö Arena
Γιώργος Λιάγκας Vs. Νίκος Μάνεσης: «Λέει εμένα ηλίθιο, μπορεί και να έχει υψηλό IQ το παιδί… Νίκο τον λένε;»
Silia Kapsis: «Είχα λίγο άγχος. Η σκηνή είναι πάρα πολύ μεγάλη, αισθάνθηκα… μικρή»