#MasterChefGR: Η «διαβολική» δοκιμασία, το ταρτάρ του κέρδισε τα 1000€ & το πιάτο… Βατερλώ

#MasterChefGR: Ποιος είχε τη χειρότερη προσπάθεια και αποχώρησε από τον διαγωνισμό;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος ήταν αυτός που παρουσίασε το καλύτερο πιάτο στους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, στη προχθεσινή (Δευτέρα 15/4) δοκιμασία. Ένα πιάτο, που όχι μόνο του έδωσε το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, αλλά και το πολύτιμο εισιτήριο για την τελική δεκάδα του διαγωνισμού!

Ο Λευτέρης είναι ασφαλής για την υπόλοιπη εβδομάδα. Εκτός αυτού, είναι και ο πρώτος διεκδικητής του Silver επάθλου, συνολικής αξίας 20.000 ευρώ, της ερχόμενης εβδομάδας.

Την Τρίτη 16 Απριλίου, η εβδομάδα θρίλερ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αγωνία!

Η «διαβολική» δοκιμασία

Οι 11 υποψήφιοι προς αποχώρηση θα πρέπει να μαγειρέψουν σε 90 λεπτά δύο πιάτα. Ο κάθε ένας από αυτούς θα έχει μπροστά του ένα timer με 90 λεπτά χρόνο. Μόλις δοθεί η έναρξη της δοκιμασίας, ο χρόνος θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Δεν θα υπάρχει ξεχωριστός χρόνος για την αποθήκη τροφίμων. Μόλις ξεκινήσει ο χρόνος, οι 11 υποψήφιοι θα προμηθευτούν όσα υλικά θέλουν για το πρώτο πιάτο. Όταν ολοκληρώσουν το πρώτο πιάτο τους, θα πρέπει να πατήσουν αμέσως το timer και ο δικός τους προσωπικός χρόνος μαγειρικής να σταματήσει. Οι τρεις chef κριτές θα δοκιμάσουν το πιάτο τους, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν να μαγειρεύουν. Αυτό θα συμβαίνει μέχρι οι κριτές να δοκιμάσουν και την τελευταία προσπάθεια για το πρώτο πιάτο.

Οι 4 διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες προσπάθειες από την πρώτη μαγειρική, θα αποφύγουν την αποψινή αποχώρηση και θα ανέβουν ασφαλείς στον εξώστη. Οι υπόλοιποι 7 διαγωνιζόμενοι θα συνεχίσουν για να ετοιμάσουν το δεύτερο πιάτο τους, με τον χρόνο που θα τους έχει απομείνει από την πρώτη μαγειρική. Αυτοί οι 7 διαγωνιζόμενοι, στη δεύτερη μαγειρική, θα είναι αντιμέτωποι με την οριστική αποχώρηση.

Όλοι τους σήμερα θα πρέπει να σκεφτούν έξυπνα και δημιουργικά. Και οι δυο μαγειρικές δοκιμασίες είναι ένας αγώνας τακτικής και σωστής διαχείρισης χρόνου. Είτε θα ξοδέψουν περισσότερο χρόνο στη μαγειρική του πρώτου πιάτου για να βρίσκονται στα τέσσερα καλύτερα πιάτα, είτε θα αφήσουν αρκετό χρόνο για το δεύτερο πιάτο, με κίνδυνο, όμως, να αποχωρήσουν οριστικά από τον διαγωνισμό. Τα πάντα σήμερα είναι στα δυο τους χέρια.

Ποιος ή ποια θα αποχωρήσει απόψε, οριστικά από τον διαγωνισμό;

Ο Γιάννης Κούρτογλου, παρουσιάζοντας το πρώτο του πιάτο στους κριτές και με την ελπίδα αυτό να τον στείλει κατευθείαν στον εξώστη, «έσπασε» ακούγοντας τα σχόλια από τους Κοντιζά, Ιωαννίδη και Κουτσόπουλο.

«Ήταν σαν να μου είπαν: θυμήσου ποιος είσαι. Κάπου-κάπου το χάνω και ξεχνάω ποιος είμαι. Στεναχωριέμαι πολλές φορές που με χάνω αλλά συγκινούμαι και όταν με βρίσκω», είπε με δάκρυα στα μάτια ο παίκτης του MasterChef.

Ο κριτές φώναξαν να έρθουν μπροστά ο Γιάννης, ο Μάριος και η Χριστίνα «Τρεις εξαιρετικές προσπάθειες, μπράβο και στους τρεις», τους επιβράβευσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Η καλύτερη προσπάθεια όμως δε βρισκόταν ανάμεσα στα πιάτα τους, παρ' όλα αυτά έχουν «κλειδώσει» τη θέση τους στους «11» καλύτερους του φετινού διαγωνισμού. 

Ο Νίκος Κυψιδής με το υπέροχο, όπως το αποκάλεσε ο θείος «Λεό», ταρτάρ του, αναδείχθηκε μεγάλος νικητής της δοκιμασίας, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς.  

«Είμαι κατενθουσιασμένος που κέρδισα τα 1000 ευρώ από το BOX, λατρεύω το φαγητό κι αυτό το δώρο θα πάει σίγουρα σε παραγγελίες φαγητού. Ευχαριστώ πολύ BOX», δήλωσε ο διαγωνιζόμενος μετά τη νίκη του. 

Κώστας, Άνχελ, Αλέξανδρος, Βιβή, Σοφοκλής, Ηλίας και Χρήστος έμειναν πίσω για να παλέψουν για την παραμονή τους στο MasterChef, μπαίνοντας ξανά στην κουζίνα με τον χρόνο που τους είχε απομείνει από την πρώτη φάση της δοκιμασίας. Εκεί δεν έλειψαν οι απογοητεύσεις αλλά και τα θετικά σχόλια, όμως για έναν ή μία από τους 7 το μαγειρικό ταξίδι έφτασε στο τέλος του.

Στο τέλος της δεύτερης μαγειρικής μονομαχίας έμειναν ο Χρήστος, ο Ηλίας και η Βιβή.

«Το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια, εσείς εδώ που έχετε φτάσει πρέπει να παραμένετε ψύχραιμοι και να σκέφτεστε πάντα την επόμενη μέρα», ήταν ο πρόλογος του Σωτήρη Κοντιζά. 

Στη συνέχεια ο chef και κριτής ανακοίνωσε πως ο Ηλίας είναι ο επόμενος παίκτης που ανεβαίνει στον εξώστη: «Ηλία δυστυχώς για σένα και για όλους όσους πίστεψαν ότι άγγιξαν τα όριά τους με τη σημερινή δοκιμασία, ένα πράγμα μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι έρχονται πολύ πιο απαιτητικές δοκιμασίες κι εσύ θα πρέπει να τις αντιμετωπίσεις γιατί με αυτό το πιάτο είσαι κι εσύ στους 11».

«Στεναχωριέμαι περισσότερο για την απόδοσή μου, παρ' όλα αυτά είμαι πλήρης. Έχω συγκινηθεί γιατί περάσαμε τόσο καιρό τόσες δοκιμασίες. Δε μετανιώνω για τίποτα. Θα μου λείψει λίγο η κουζίνα, αλλά χαίρομαι που το έζησα. Πρέπει να παλεύουμε εγώ σήμερα τα παράτησα θα παρακαλέσω τα παιδιά, αν βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση να μην τα παρατήσουν. Υπήρχαν παιδιά που ήθελαν να φτάσω μέχρι τη 10αδα, 7αδα κι αυτό ήταν νίκη για μένα», δήλωσε η Βιβή για την αποχώρησή της από τον διαγωνισμό μαγειρικής.

Ενώ στο τέλος έκανε και μια απρόσμενη δήλωση: «Πιο πολύ ευχαριστήθηκα τις δοκιμασίες αποχώρησης γιατί για μένα ήταν Masterclass», ανέφερε χαρακτηριστικά η διαγωνιζόμενη, η οποία έχει επιβιώσει από 5 δοκιμασίες αποχώρησης

Trailer Τετάρτη 17.4.2024

Δειτε Επισης

Η θεαματική πρεμιέρα Κωνσταντίνου Αργυρού! Η μαγεία επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα!
#Cannes Film Festival 2024: Όρθιο το κοινό καταχειροκρότησε για έξι ολόκληρα λεπτά τον Γιώργο Λάνθιμο!
Η πρώτη του ανάρτηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από τη συγκλονιστική πρεμιέρα του #Maestro 2
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Προβλέπεται καύσωνας! Αντώνης Ρέμος - Ελένη Φουρέιρα Live στην πιο fuego νύχτα του καλοκαιριού!
To νέο πολύ κοντό, punk rock μαλλί, της Απόλυτης - To ανατρεπτικό look στο αναπάντεχο νέο videoclip
Η Μαρίνα Σάττι είναι η νέα βασίλισσα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ & τα trends μετά τη #Eurovision - Μας πήγε τάπα!
Η αποκάλυψη του Σάββα Γκέντσογλου για το φλερτ στο #SurvivorGR: «Το έκοψα για να μην το δει ο γιος μου»
To #MonAmour έσπασε τα ρεκόρ - Το 1ο γαλλικό τραγούδι στην ιστορία του #Spotify - Ανακοίνωσε World Tour
Έξαλλος ο Λιάγκας με την κριτική στο πρόσωπο του: «Έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο, να το κοιτάξουν»