Εύη Δρούτσα: «Όχι δεν θα σκεφτούμε την μήνυση στην Μαρίνα Σάττι. Είναι καλή αλλά δεν είναι και η Beyonce»

Γιάννης Κότσιρας κατά Εύης Δρούτσα: «Όταν λέμε το #TATATA τρεις φορές, κινδυνεύουμε να φάμε μήνυση» - Στέφανος Πιτσίνιαγκας: «Μουσικά δεν είναι αντιγραφή, είναι ένα τραγούδι τελείως διαφορετικό, είναι πρόταση, αλλά ο στίχος είναι φανερό ότι είναι αντιγραφή»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι #ZARI το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην #Eurovision αποκαλύφθηκε το βράδυ της Πέμπτης και ήδη έχει προκαλέσει χαλασμό τόσο στους θαυμαστές του μουσικού διαγωνισμού όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το #ZARI μετά από πολλά χρόνια φέρνει στο προσκήνιο τη συμμετοχή την Ελλάδας για την #Eurovision όχι μόνο στους φανς αλλά και στους απλούς θεατές.

Από την άλλη πλευρά όμως, η αποδοχή των φανς του εξωτερικού δεν είναι απλά θετική, είναι ο απόλυτο θρίαμβος!

Αυτό εκφράζεται και μέσα από τις στοιχηματικές αποδόσεις για νίκη στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision με την Ελλάδα να παρουσιάζει από χθες άνοδο κατά δύο θέσεις στην κατάταξη (από 16η σε 14η) με παράλληλη μείωση των αποδόσεων της σε όλες ανεξαιρέτως τις στοιχηματικές εταιρείες. 

Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι το #ZARI βρίσκεται στις τάσεις πολλών χωρών στην πλατφόρμα του Youtube! Σε Ελλάδα και Κύπρο το τραγούδι βρίσκεται εδώ και αρκετές ώρες σταθερά στην #1 θέση ενώ ενδεικτικά: #9 Νορβηγία #13 Δανία #14 Ολλανδία #16 Σουηδία #20 Ιρλανδία #28 Φινλανδία #29 Γερμανία #37 Αυστρία

Φυσικά τα reaction video έχουν πάρει φωτιά με τους fans να αναγνωρίζουν την καλλιτεχνική ταυτότητα της Μαρίνας και φαίνεται να πείθει με τον καλύτερο τράπο την πλειοψηφία των ατόμων εκτός συνόρων που την αποθεώνουν!

Το πρωί της Παρασκευής, η στιχουργός Εύη Δρούτσα φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής #SuperΚατερίνα του Alpha και μετά το τέλος της προβολής του βίντεο φάνηκε προβληματισμένη με την παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου να την ρωτά το λόγο.

«Σε βλέπω λίγο προβληματισμένη», είπε η Κατερίνα Καινούργιου στην Εύη Δρούτσα σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, με τη δεύτερη να απαντά: «Όχι, εκείνοι να προβληματιστούν, γιατί τώρα πια ούτε εγώ ούτε η εταιρεία μου ούτε ο Ψιμόπουλος προβληματιζόμαστε. Αυτό που έκανε η ΕΡΤ αλλά και αυτή (σ.σ.: η Μαρίνα Σάττι) είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχουν κάνει και θα το αλλάξουν αμέσως, διότι το “τα τα τα” και ο Ραμαντάν αυτή τη στιγμή με τον Πιτσίνιαγκα χαλάνε κόσμο σε όλα τα κράτη του κόσμου, με το “τα τα τα”. Ας πάει η κ. Σάττι με το ‘τα τα τα’…».

«Να ενημερώνονται όταν γράφουν έναν στίχο! Το ‘τα τα τα’ δεν τους ανήκει αυτή τη στιγμή, γιατί κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο με τον Ραμαντάν και τον Πιτσίνιαγκα, και δεν είναι σωστό για την ΕΡΤ.

Το αν θα κινηθώ νομικά είναι κάτι που θα το αποφασίσει η εταιρεία, η οποία έχει νευριάσει. Τι είναι αυτό λέει τώρα ξαφνικά; Εμείς κυκλοφορούμε αυτό το τραγούδι, έχει πάει πάρα πολύ καλά, το κυκλοφορούμε στο εξωτερικό. Και έρχεται κάποιος και παίρνει το ‘τα τα τα’; Τι ανέμπνευστα πράγματα είναι αυτά; Να αλλάξει τον στίχο, να βάλει κάτι άλλο, δεν με αφορά εμένα καθόλου…», συνέχισε η ίδια.

«Δεν είναι μόνο ότι είναι κλοπή, είναι ντροπή για την ΕΡΤ να το κάνει αυτό το πράγμα. Και είναι ντροπή και για τη Σάττι να δεχτεί να πει ένα τραγούδι το οποίο έχει γίνει τώρα παγκόσμια επιτυχία. Δεν ξέρω αν η εταιρεία θα κινηθεί νομικά, δεν το συζήτησα, δεν πρόλαβα. Δεν είναι ότι κλέβουν τον στίχο, αλλά δεν είναι ωραίο» τόνισε, ακόμη, η Εύη Δρούτσα.

Όπως ήταν αναμενόμενο με τα όσα αδιανόητα είπε, διεκδικώντας εκτός από το copyright του «Tι τι τι» και το copyright του «Τα τα τα», έγινε viral και μέσα από το Luben.

Πρώτη εξέφρασε τον εκνευρισμό της η Εύη Δρούτσα, λέγοντας πως εκείνη έχει γράψει τον στίχο «Τα τα τα» στο τραγούδι «Δυνατά», που ερμηνεύει ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας.

Ο ίδιος μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τον συγκεκριμένο στίχο από ρεπόρτερ της εκπομπής «Γεια σου», είπε: «Είναι ολοφάνερη η επιρροή των δημιουργών του τραγουδιού από το εύρημά μας. Δεν είναι η πρώτη φορά, έχουν βγει 2-3 τραγούδια που είναι ακριβώς ίδια. Μουσικά δεν είναι αντιγραφή, είναι ένα τραγούδι τελείως διαφορετικό και είναι πρόταση να πάμε με αυτό στη Eurovision, αλλά ο στίχος είναι φανερό ότι είναι αντιγραφή»

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν έχω συζητήσει αν θα κινηθούν νομικά, αλλά νομίζω ότι οι δημιουργοί θα τα βρούνε. Το τραγούδι δεν μου ανήκει, είναι των δημιουργών. Εγώ είμαι χαρούμενος που έγινε πηγή έμπνευσης για το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι».

Τέλος, είπε: «Αν είχαμε πάει στη Eurovision με το δικό μου, πάλι θα το τραγουδούσε όλη η Ευρώπη. Ας το κάνει τώρα η Μαρίνα».

Για τον χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες με το #ZARI και το «τα τα τα» της Εύης Δρούτσα, απάντησε ο Γιάννης Κότσιρας και μάλιστα επί σκηνής, παίρνοντας θέση κατά της γνωστής στιχουργού.

«Τους στίχους αυτούς από το τραγούδι του Πιτσίνιαγκα, “χτυπάει η καρδιά μου δυνατά, τα, τα, τα” και διαμαρτύρεται λέει η Δρούτσα ότι βγήκε η Σάττι και της έκλεψε, όχι τον στίχο, αλλά το “τα, τα, τα” και τους κατηγορεί ότι δεν έχουν έμπνευση. Θέλει προσοχή παιδιά το πράγμα. Όταν λέμε το τα, τρεις φορές, κινδυνεύουμε να φάμε μήνυση», είπε ο Γιάννης Κότσιρας.

Στην εκπομπή μίλησε και ο συνθέτης του τραγουδιού του Στέφανου Πιτσίνιαγκα, Μάριος Ψιμόπουλος

Στον αέρα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» βγήκε η Εύη Δρούτσα μετά τα γέλια που προκάλεσε. Η γνωστή στιχουργός εξέφρασε γι’ ακόμα μία φορά την άποψή της για το τραγούδι #ZARI.

«Με μία λέξη; Αχταρμάς. Ο Στέφανος Κορκολής είχε γράψει ένα τραγούδι που λεγόταν ‘’Ένα βράδυ στην Ομόνοια’’, όπου είχε όλες τις μουσικές από τα κράτη που κυκλοφορούν στην Ομόνοια. Αυτά που παρουσίασαν χθες στο clip τα παρουσίασαν με έναν πολύ άσχημο τρόπο. Ίσως εάν δεν έκαναν 185 μουσικοί το τραγούδι και 182 στιχουργοί στο στίχο ίσως ήταν καλύτερο», είπε αρχικά η Εύη Δρούτσα.

Η Εύη Δρούτσα είπε στη συνέχεια: «Εγώ είμαι στην ιδέα του παραγωγού, πρέπει να παράγει κάποιος. Συμφώνησαν τόσοι άνθρωποι να κάνουν ένα τραγούδι; Η λέξη ‘’ζάρι’’ δεν ακούγεται. Πρέπει να ξέρουμε πως η τελευταία λέξη με την πρώτη πρέπει να έχει σχέση. Δεν γράφουμε ένα τραγούδι έτσι. Το τραγούδι ‘’τα τα τα’’ λέγεται».

Η Εύη Δρούτσα πρόσθεσε επίσης: «Όσο κι αν λέμε ότι είναι καλή τραγουδίστρια η Μαρίνα Σάττι, δεν είναι η Beyonce, για να μπορεί να έχει τόσους μουσικούς που να συμφωνήσουν με αυτά που θέλει εκείνη. Θεωρώ πως δεν έγινε σωστά αυτό το τραγούδι. Όχι δεν θα σκεφτούμε την μήνυση, έχουμε μία εταιρεία που ανήκει το τραγούδι. Δεν θύμωσα για αυτό αλλά τόσοι στιχουργοί δεν σκέφτηκαν κάτι άλλο αλλά πήραν το ‘’τα τα τα’’ από ένα γνωστό τραγούδι».

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»
Οι πρώτες φωτογραφίες της Μαρίνας Σάττι από τις «Ικέτιδες» - Η κατάμεστη πρεμιέρα στους Δελφούς
#TemptingFortune: Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο πρώτο τρέιλερ του νέου reality
Ο Φάνης Μουρατίδης παρουσιαστής στην επιστροφή του #MoneyDrop στους τηλεοπτικούς μας δέκτες
Η πρώτη ανάρτηση και το δημόσιο «ευχαριστώ» των Maneskin μετά τη μεγάλη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ
Νίκος Οικονομόπουλος: «Αν πούμε: Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια, θα μας θεωρήσουν χουντικούς»
#FindMeFalling: O Njoy στην πρώτη κυπριακή ταινία του Netflix!