Η πρώτη δήλωση της Καμίλα για την περιπέτειά του Καρόλου με τον καρκίνο: «Τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά»

Η Camilla μίλησε πρώτη φορά για τον Κάρολο, μετά την ανακοίνωση του Παλατιού ότι διαγνώστηκε με καρκίνο - Έντονες αντιδράσεις για τον προσωπικό γιατρό - «Ο βασιλιάς είναι φανατικός της ομοιοπαθητικής» - Αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα σε William και Harry

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

«Τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά υπό αυτές τις συνθήκες. Είναι πολύ συγκινημένος από όλες τις επιστολές και τα μηνύματα που στέλνει ο κόσμος από παντού. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό», τόνισε η Camilla για τον βασιλιά Κάρολο, σύμφωνα με το #SkyNews.

Η Camilla άφησε τον βασιλιά Κάρολο στην κατοικία τους στο Σάντρινγκχαμ προκειμένου να εκπληρώσει τη βασιλική της υποχρέωση στον καθεδρικό ναό του Σόλσμπερι και μεταξύ των πρώτων ανθρώπων που συνάντησε ήταν το ιατρικό προσωπικό του Wiltshire Air Ambulance.

Σημειώνεται πως πριν μόλις λίγες ημέρες η βασιλική εμπειρογνώμονας Jennie Bond μιλώντας στη #Mirror τόνισε ότι η Camilla έπεισε τον βασιλιά Κάρολο να «σπάσει» τη βασιλική παράδοση και να ανακοινώσει πως διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με έναν τύπο καρκίνου μετά τη θεραπεία του για διευρυμένο προστάτη την περασμένη εβδομάδα. Το πού έχει τον καρκίνο δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο η #Mirror, ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι δεν είναι καρκίνος του προστάτη. Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε αμέσως θεραπεία και του έχει δοθεί η συμβουλή να αποσυρθεί από όλα τα δημόσια καθήκοντα.

Παραδοσιακά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κρατούν τα ιατρικά τους προβλήματα κρυφά, στο όνομα της ιδιωτικότητας.

«Είμαι σίγουρη ότι η Camilla θα ενθάρρυνε τον βασιλιά να σπάσει τη βασιλική παράδοση και να μιλήσει ανοιχτά για τη διάγνωσή του. Είναι ένα πολύ ευθύ άτομο. Είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της», δήλωσε η Jennie Bond.

Τα σενάρια για τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο βασιλιάς Κάρολος δίνουν και παίρνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα σενάρια για τη διάγνωση του Καρόλου στον βρετανικό Τύπο δίνουν και παίρνουν. Ειδικοί λένε πως οι εξετάσεις που έκανε ο βασιλιάς πριν από την επέμβαση στον προστάτη μπορούν να ανιχνεύσουν καρκίνο σε κοντινές περιοχές, όπως η ουροδόχος κύστη ή η ουρήθρα. Το ενδοσκόπιο μπορεί να ανιχνεύσει επίσης ούρα με αίμα, τα οποία θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι υπάρχει αιμορραγία από όγκο στα νεφρά.

Γιατροί λένε πως ο 75χρονος μονάρχης μπορεί να έχει πρόσβαση σε πανάκριβες θεραπείες που δεν είναι καν διαθέσιμες από το δημόσιο σύστημα υγείας. Μπορεί να ξεκινήσει θεραπείες μέσα σε μερικές ημέρες και όχι εβδομάδες ή μήνες, όπως οι κοινοί θνητοί.

Έντονες αντιδράσεις για τον προσωπικό γιατρό

Ανησυχία εκφράζεται για τον γιατρό τον οποίο ο Κάρολος διόρισε επικεφαλής της ιατρικής ομάδας των βρετανικών ανακτόρων καθώς σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ο δόκτωρ Μάικλ Ντίξον είναι υπέρμαχος της ομοιπαθητικής και της βοτανοθεραπείας, όπως και ο ίδιος ο βασιλιάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για στενό σύμβουλο του Καρόλου επί 22 χρόνια στον οποίο πολλοί Βρετανοί επιρρίπτουν τα προβλήματα υγείας του βασιλιά καθώς.

Πάντως, σύμφωνα με τον Guardian, ενώ ο Ντίξον είναι επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, ο ρόλος αυτός για πρώτη φορά δεν συνδυάζεται με τον ρόλο του γιατρού του μονάρχη. Στα καθήκοντά του ωστόσο συμπεριλαμβάνεται η συνολική ευθύνη για την υγεία του Καρόλου και της ευρύτερης βασιλικής οικογένειας, ακόμα και η εκπροσώπησή τους σε συνομιλίες με την κυβέρνηση.

«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι φανατικός της ομοιοπαθητικής»

Ο Ιωάννης χούντας- Ντε Φαμπρί, σύμβουλος της Βουλής των Λόρδων, μίλησε στην πρωινή εκπομπή #ΚοινωνίαΏραMEGA για τις εξελίξεις που αφορούν τη Μεγάλη Βρετανία μετά την ανακοίνωση για την υγεία του βασιλιά Καρόλου.

«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι φανατικός της ομοιοπαθητικής. Οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι αναγνωρισμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο βασιλιάς πηγαίνει και σε άλλες κλινικές αν και δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία. Γνωρίζουμε ότι πάσχει από καρκίνο αλλά δεν γνωρίζουμε την μορφή του και αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες. Στα ιατρικά θέματα δεν υπάρχει πρωτόκολλο, γίνεται αυτό που θέλει ο ασθενής. Ο πρίγκιπα Γουίλιαμ θα πηγαίνει σερ περισσότερες εκδηλώσεις, ίσως ανοίγει και το Κοινοβούλιο όπως έκανε ο Κάρολος για τη μητέρα του. Στις 21 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί με τον Σούνακ ο βασιλιάς επίσημα».

Στους δρόμους του Λονδίνου η ζωή κυλάει κανονικά, όμως στο παλάτι κάτι έχει «θαμπώσει» στην μοναρχία.

Το δελτίο του #BBC αναφέρει: «Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες με τον πατέρα τους άρρωστο είναι μία αδερφική σχέση που μοιάζει οριστικά κατεστραμμένη, ο Harry είναι σπάνια στην Αγγλία αλλά δεν έχει σκοπό να δει τον αδερφό του William, πηγή μας λέει πως δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα και αυτό σημαίνει πως δεν θα δει ούτε την Πριγκίπισσά της Ουαλίας που είναι άρρωστη και ήταν κάποια που ήταν κοντά κάποτε, αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν υπήρχε κάποια προσπάθεια να βρεθούν αν έγινε προσπάθεια για εκεχειρία».

Η ελπίδα των Βρετανών πως το αίμα νερό δεν γίνεται και ο Harry θα τα ξαναβρεί με την βασιλική οικογένεια σβήνει, και μοιάζει πλέον ανεκπλήρωτη και η επιθυμία πως μπορούν Κάρολος, William και Κate και Harry – Μeghan να ξαναγίνουν μία χαρούμενη οικογένεια.

«Γνώστες του παλατιού είπαν ότι υπάρχει νέα ελπίδα ότι η ρήξη μεταξύ του δούκα του Σάσεξ και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας μπορεί να επουλωθεί μετά τη χθεσινή συνάντηση», αναφέρει η #Mirror.

Η πτήση 269 που πήγε τον Harry πίσω στην Μeghan στις ΗΠΑ

Οι βρετανικές εφημερίδες δίνουν τον τόνο, σοκάρονται από το ταξίδι αστραπή και λένε πως ο Harry θα πάει στην αγκαλιά της Μeghan στις Ηνωμένες Πολιτείες με την πτήση 269 της ΒΑ από το Χίθροου.

«Ο πρίγκιπας Harry επιστρέφει στο σπίτι του μετά από μόλις 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Δούκας φτάνει στο Χίθροου μια μέρα αφού συνάντησε τον Βασιλιά για 45 λεπτά στο Λονδίνο μετά τη διάγνωση σοκ του καρκίνου – και χωρίς να συναντήσει τον William ή την Κate».

Και όμως όλα είχαν ξεκινήσει τόσο διαφορετικά και οι Βρετανοί πόνταραν στο παραμύθι, για άλλους θα ήταν η επιστροφή του ασώτου και για άλλους η παραδοχή του παλατιού πως τον αδίκησαν, για όλους όμως το παραμύθι θα είχε happy end.

Αυτά έγραφαν πριν δουν τον Harry να πετάει ξανά για την Καλιφόρνια.

Η δοκιμασία του παλατιού στον Harry

Τα δύο αδέρφια όμως δεν συναντήθηκαν καν. Γνώστες των βασιλικών ισορροπιών το είχαν δει να έρχεται. Το ταξίδι δεν θα άλλαζε τίποτα στις σχέσεις του Harry με το παλάτι.

«Όταν ήρθε για την στέψη δεν μίλησε καν στον πατέρα του, ήρθε πάλι στο Λονδίνο για μια φιλανθρωπική εκδήλωση, δεν είδε τον πατέρα του που ήταν στην Σκωτία, ήταν καλεσμένος να τον δει, δεν τον είδε, άρα είναι η πρώτη φορά που μιλάνε απευθείας για 50 – 60 μήνες, άρα που είναι τώρα ο Χάρι; Υποψιάζομαι στο αεροδρόμιο».

«Το γυαλί που έχει ραγίσει» αποδεικνύει πως καμιά φορά δεν έχει εφαρμογή η ρήση «το αίμα νερό δεν γίνεται».

Για πάγο θα μιλήσουν οι γνώστες των βασιλικών θεμάτων.

«Το μήνυμα από τον William είναι «δεν θέλω να σε δω μέχρι να παγώσει η κόλαση», για να δούμε καθαρά, οι εφημερίδες λένε για υπέροχη επανένωση, ο Χάρι έφαγε τον απόλυτο σνομπισμό, ή όχι; Αυτό που νομίζω είναι πως όταν πάει πίσω στην Καλιφόρνια νομίζω πως θέλουν να διασφαλίσουν πως ότι είπε στον πατέρα του σε αυτά τα 30 λεπτά και ότι έγινε δεν θα γίνει κοινή γνώση και θα διαρρεύσει στον Τύπο επειδή έτσι θα χτίσει σχέσεις ξανά, να αποκτήσει εμπιστοσύνη», σχολιάζουν τα βρετανικά Μέσα.

Την ίδια ώρα, βασιλικοί αναλυτές θα πουν πως όποιος νομίζει πως ο Harry είναι «καμένο χαρτί» κάνει λάθος.

«Σύμφωνα με έναν βασιλικό συγγραφέα, οι ασθένειες του Καρόλου και της Κate αποκαλύπτουν μια αδυναμία με το σχέδιο του Βασιλιά να έχει μια πιο «μαζεμένη» μοναρχία. Πρότεινε μάλιστα ότι ο Κάρολος θα ήταν πολύ χαρούμενος να καλωσορίσει τον πρίγκιπα Χάρι πίσω. ‘’Ο Οίκος του Γουίνδσορ χρειάζεται τον Harry’’».

Ο γρίφος που καλείται να λύσει ο Κάρολος

Ο Harry έχει επιστρέψει στην Αμερική, ο William παραμένει στο πλευρό της Κate, Κάρολος και Camila αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και αναζητούν στην βασιλική τους σφαίρα την λύση που θα διασφαλίζει την οικογένεια και την μοναρχία με τις ανθρώπινες αδυναμίες να μοιάζουν κάποιες φορές πιο δυνατές από το βασιλικό πρωτόκολλο.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία βράζει λόγω ενός χαμόγελου, την κατηγορούν επειδή ο φακός την συνέλαβε να χαμογελάει οδηγώντας κοντά στο σπίτι της.

«Η Μeghan Markle εθεάθη για πρώτη φορά από τότε που ο πρίγκιπας Harry έσπευσε να συναντηθεί με τον καρκινοπαθή πατέρα του, βασιλιά Κάρολο. Η Δούκισσα του Σάσεξ χαμογέλασε καθώς κυκλοφορούσε κοντά στο σπίτι της στο Montecito, αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Μeghan φαινόταν χαλαρή πίσω από το τιμόνι του Range Rover της».

Λίγες ώρες μετά το ταξίδι - αστραπή που έκανε στο Λονδίνο για να δει τον πατέρα του Βασιλιά Κάρολο, ο Πρίγκιπας Harry βρέθηκε σε βραβεία για το αμερικανικό ποδόσφαιρο στο Λας Βέγκας.

Ο πρίγκιπας Harry ίσα που πρόλαβε να αφήσει την βαλίτσα του από το σύντομο ταξίδι του στο Λονδίνο και πήγε στο Λας Βέγκας για να βρεθεί σε βραβεία του NFL, του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Ο Δούκας του Σάσσεξ ανέβηκε στη σκηνή ευδιάθετος και παρουσίασε ένα από τα βραβεία κάνοντας μάλιστα και χιούμορ.

Φυσικά δεν έκανε ούτε νύξη για το ταξίδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα οικογενειακά δράματα που τον απασχολούν.

Δειτε Επισης

Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Αυτή είναι η ημερομηνία του γάμου τους στην Αγία Νάπα
Έλενα Χριστοπούλου: «Χόμπι ανθρώπων που δεν είναι καλά, να λένε βαρύγδουπα πράγματα με αρνητίλα»
Ο Τριαντάφυλλος απαντά στον Δάντη: «Σκάσε, απ’ την σκέψη μου βγες, δε μιλούν οι σκιές, σκάσε, σκάσε»
Έσπασαν τον τάφο του Κώστα Βουτσά στο Πρώτο Νεκροταφείο – Απίστευτες ζημιές
Αγνοείται ο πατριός της Τατιάνας Μπλάτνικ – Έκκληση από τις Αρχές του Μαλιμπού
Βάνα Μπάρμπα: «Στην υγεία μου είμαι καλύτερα με τις ανοσοθεραπείες»
Λάκης Γαβαλάς για την επίθεση από μοναχούς: «Δεν μπορούν να βρομίζουν την θρησκεία, είναι ελεεινοί»
Δημήτρης Λάλος και Έλενα Μαυρίδου χώρισαν και επίσημα - Όλες οι λεπτομέρειες
Tα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Σταρόβα και Δημήτρη Κόκοτα
Μάνεσης, Τσιμτσιλή, Τσουρός, Χρηστίδου και Αλευράς κατά Λιάγκα - Ξεσπά on air μετά τα αρνητικά σχόλια