Τα σενάρια για την υγεία του βασιλιά Καρόλου και της Kate Middleton - «Άστεγος» o Ηarry στη Μεγάλη Βρετανία

Η επόμενη ημέρα στη βασιλική οικογένεια και η επιστροφή του πρίγκιπα Harry - Έμεινε σε ξενοδοχείο μετά την συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο - Πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών Λονδίνου: «Η μυστικοπάθεια σχετικά με την υγειά της Κate απασχολεί τον κόσμο»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την υγεία του βασιλιά Καρόλου μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι πάσχει από καρκίνο.

«Στην ανακοίνωση του παλατιού, δεν αναφέρεται από ποια μορφή καρκίνου νοσεί ο Κάρολος. Πριν από περίπου μία εβδομάδα, υποβλήθηκε σε ένα χειρουργείο ρουτίνας για υπερτροφία προστάτη. Δεν σχετίζεται αυτή η επέμβαση με τον καρκίνο», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών Λονδίνου, Κική Σονίδου.

«Ο καρκίνος βρέθηκε προφανώς στις εξετάσεις που υποβλήθηκε πριν το χειρουργείο. Η εξωστρέφεια του παλατιού δείχνει στον κόσμο ότι συμπάσχει, δείχνει ότι η βασιλική οικογένεια είναι άνθρωποι και υποφέρουν».

Όσον αφορά την υγεία της Κate Middleton, η κα Σονίδου αναφέρει:

«Η μυστικοπάθεια σχετικά με την υγειά της Κate απασχολεί ιδιαίτερα τον κόσμο. Οι δύο εβδομάδες νοσηλείας της δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά και εικασίες. Ειπώθηκε ακόμα και η πιθανότητα για σήψη και για καρκίνο. Το παλάτι διέψευσε αυτά τα σενάρια και έκανε λόγο για αποθεραπεία 9 μηνών».

Η πρώτη εμφάνιση

Στην πρώτη φωτογραφία του μετά την ανακοίνωση για την υγεία του, ο βασιλιάς Κάρολος χαμογελά μέσα από το αυτοκίνητο, έξω από το σπίτι του Κλάρενς Χάουζ προς το Μπάκιγχαμ.

Λίγη ώρα αργότερα, ελικόπτερο μετέφερε τον Βρετανό μονάρχη και τη σύζυγό του στο παλάτι του Σάντριγχαμ όπου αναμένεται να περάσει την περίοδο της θεραπείας του, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του πριν τη διάγνωση, ο βασιλιάς Κάρολος έδειχνε σκεπτικός καθώς έφευγε από την εκκλησία. Μια μέρα μετά, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καρκίνο.

Η είδηση ότι ο μονάρχης, που στέφθηκε βασιλιάς μόλις τον περασμένο Μάιο, νοσεί, έπεσε σαν βόμβα στην Βρετανία.

Δεκάδες Βρετανοί έξω από το Μπάκιγχαμ

Το ξημέρωμα της Τρίτης βρήκε δεκάδες ανθρώπους έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το παλάτι δεν αποκάλυψε τον τύπο του καρκίνου που προσέβαλε τον βασιλιά, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπείες από τη Δευτέρα.

Μετά την ανακοίνωση, που λέει μόνο πως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, κορυφαίοι ογκολόγοι κάνουν υποθέσεις μιλώντας στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Πρέπει να βρίσκεται κάπου στην ίδια περιοχή. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ο δεύτερος πιο συνηθισμένος ανάμεσα στους ανθρώπους της ηλικίας του. Πιθανότατα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί έλεγξαν με κάμερα και την κύστη και είδαν εκεί κάτι ασυνήθιστο. Το έστειλαν για βιοψία και περίμεναν. Ακόμα για την περίπτωση του βασιλιά, χρειάζεται μια εβδομάδα για το αποτέλεσμα. Και τώρα τον υποβάλλουν σε τακτικές θεραπείες, σε χημειοθεραπεία ή σε ραδιοθεραπεία».

Παγκόσμια ανησυχία

Μιλώντας στο BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Rishi Sunak, εξέφρασε την ανακούφισή του ότι το πρόβλημα του Καρόλου εντοπίστηκε εγκαίρως.

«Ευτυχώς διαγνώστηκε νωρίς και όλοι ευχόμαστε να θεραπευτεί και να επανέλθει πλήρως. Όλοι ελπίζουμε και το ευχόμαστε».

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι η ασθένεια του βασιλιά Κάρολου προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς και τις ευχές για πλήρη και ταχεία ανάρρωση από κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής. Όπως πχ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Γαλλίας,, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, οι πρωθυπουργοί Αυστραλίας και Καναδά, μεταξύ πολλών άλλων.

Με ανάρτησή του στη δική του πλατφόρμα και ο Donald Trump ευχήθηκε «καλή ανάρρωση» στον Κάρολο.

Η επόμενη ημέρα στη βασιλική οικογένεια

Η βρετανική μοναρχία είναι αντιμέτωπη πλέον με μια κρίση και ήδη εξετάζονται όλες οι προβλέψεις σε περίπτωση που ο βασιλιάς Κάρολος χρειαστεί να απέχει από τα καθήκοντά του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πέραν του ενός μηνός.

Το σίγουρο είναι πως ο Κάρολος ο Γ’ θα αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντά του για τουλάχιστον έναν μήνα, όμως θα εξακολουθήσει να ασχολείται με το κόκκινο κουτί που περιέχει την αλληλογραφία και άλλα σημαντικά κρατικά έγγραφα.

Όπως προβλέπει το βασιλικό πρωτόκολλο, η βασίλισσα Camilla θα διατηρήσει την ατζέντα της και σε κάποιες περιπτώσεις θα αντικαταστήσει τον σύζυγό της σε ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις.

Ο πρίγκιπας William που αντιμετωπίζει και αυτός ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα με την ασθένεια της Κate, επιστρέφει στα καθήκοντά του, τα οποία πλέον αναμένεται να είναι περισσότερα.

Αυτό το καθεστώς ίσως να διατηρηθεί για το χρονικό διάστημα ενός μηνός που αναφέρει το παλάτι πως ο Κάρολος θα λείψει από τα δημόσιες εμφανίσεις του.

Τα ερωτήματα είναι πολλά για το τι θα συμβεί αν για οποιονδήποτε λόγο ο βασιλιάς δεν καταφέρει να επανέλθει σύντομα στη δημόσια ζωή.

O διάδοχος

Ο μεγαλύτερος γιος του Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα είναι ο πρώτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου και ακολουθούν τα παιδιά του. Για τον ίδιο αυτή η περίοδος είναι μια από τις δυσκολότερες της ζωής του.

Όπως προβλέπει το βρετανικό Σύνταγμα, σε περίπτωση που ο βασιλιάς καταστεί ανίκανος για να εκτελεί τα καθήκοντά του, μπορεί να αποσυρθεί από τις εξουσίες του και να οριστεί αντιβασιλέας. Σύμφωνα με τον νόμο περί αντιβασιλείας του 1937, αυτός θα ήταν ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο, που είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Στη σειρά διαδοχής, μετά τον William, βρίσκεται ο 11χρονος γιος του George. Ακολουθούν η πριγκίπισσα Charlotte, ο πρίγκιπας Louisτου Κέμπριτζ και πέμπτος ο πρίγκιπας Harry.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρίσκεται σε στενή επαφή με τον πατέρα του και καλείται να αναλάβει τις δημόσιες υποχρεώσεις του, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η θεραπεία του βασιλιά. Με τον ίδιο να βρίσκεται διαρκώς και στο πλευρό της συζύγου του, που αναρρώνει από τη δική της περιπέτεια υγείας.

Ο Γιάννης Χουντής, σύμβουλος Βουλής των Λόρδων, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο επεσήμανε ότι έντονα ερωτήματα προκύπτουν κι από την στάση που τήρησε το Παλάτι εν προκειμένω.

Κι αυτό γιατί στην περίπτωση της ιατρικής επέμβασης του βασιλιά Καρόλου για την υπερτροφία του προστάτη, η ανακοίνωση ήταν αναλυτική, ενώ τώρα υπήρξε μία λιτή ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο, χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά πού έχει εντοπιστεί η κακοήθεια.

Στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Harry

Μόλις ανακοινώθηκε η διάγνωση για τον βασιλιά, ο πρίγκιπας Harry πήρε την πρώτη πτήση από την Καλιφόρνια και ήδη έφτασε στο Χίθροου για να βρεθεί κοντά στον πατέρα του.

Από σήμερα, ο διάδοχος του θρόνου Πρίγκιπας Ουίλιαμ θα αναλάβει κάποια από τα βασιλικά καθήκοντα του πατέρα του για να τον βοηθήσει.

Το απόγευμα θα βρεθεί σε τελετή ορκωμοσίας στο κάστρο του Ουίνδσορ και το βράδυ σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση που αναμένεται να μιλήσει για τη διάγνωση του καρκίνου του πατέρα του.

Ο πρίγκιπας Harry διένυσε πολλά χιλιόμετρα για να έρθει στο Λονδίνο προκειμένου να δει τον πατέρα του και Βασιλιά Κάρολο μετά την είδηση ότι έχει καρκίνο, ωστόσο στο Παλάτι δεν ήταν ευπρόσδεκτος.

Ο Harry μάλιστα μετά την συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο δεν διανυκτέρευσε σε κάποια βασιλική κατοικία, αλλά σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Αναφερόμενη στην είδηση της επίσκεψης του Harry στη Βρετανία η #DailyMail έγραψε στο Twitter/X.

«Άστεγος» ο πρίγκιπας Χάρι «διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο» μετά την 45 λεπτών συνάντηση με τον καρκινοπαθή βασιλιά Κάρολο.

Όλα δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ του πρίγκιπα William και του αδερφού του Harry δεν έχει γεφυρωθεί. Και μπορεί ο Χάρι όπως αναφέρει ο Βρετανικός Τύπος να επιθυμούσε μια επανασύνδεση με τον William, αλλά αντ’ αυτού πέρασε την πρώτη του νύχτα στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ξενοδοχείο, μετά την έξωση που του έγινε πέρυσι από το Frogmore Cottage.

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»