Eπιστρέφει σήμερα στη Βρετανία ο Harry για να είναι κοντά στον Κάρολο - Δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον William

Ο Harry άφησε πίσω του τη Μeghan και όσα τον χωρίζουν με την οικογένεια του στη Βρετανία και σπεύδει στο πλευρό του πατέρα του μετά την είδηση ότι πάσχει από καρκίνο - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων ηγετών

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο πρίγκιπας Harry αναμένεται να επιστρέψει αργότερα σήμερα στη Βρετανία, αναφέρει η εφημερίδα #TheSun, για να συναντηθεί με τον πατέρα του, τον 75χρονο βασιλιά Κάρολο που διαγνώσθηκε με καρκίνο.

Σύμφωνα με τη #TheSun, ο Harry εθεάθη να φθάνει σε τέρμιναλ ιδιωτικών αεροσκαφών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, όπου ζει από το 2020 μαζί με τη σύζυγό του, την Μeghan. Ο πρίγκιπας ταξιδεύει μόνος.

Πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση είπε ότι ο Harry μίλησε στον πατέρα του για τη διάγνωση. Ο Harry έχει αποξενωθεί από τον πατέρα και τον αδελφό του τα τρία τελευταία χρόνια και το 2023 εξέδωσε μια αυτοβιογραφία στην οποία επικρίνει τη βασιλική οικογένεια.

Ο Harry είναι ουσιαστικά σε δυσμένεια, έχει παραιτηθεί των πριγκηπικών υποχρεώσεών του και οι σχέσεις του με την οικογένειά του και τον βασιλικό οίκο είχαν διακοπεί, με την εξαίρεση της παρουσίας του Harry τον Μάιο του 2023 στην τελετή στέψης του πατέρα του, ως διαδόχου της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ. Η επικείμενη επιστροφή του Harry στη Βρετανία προβλέπεται να είναι και πάλι σύντομη, ενώ για ακόμη μία φορά κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι μόνος του. Η Μeghan θα μείνει πίσω στην Καλιφόρνια, υποτίθεται για να φροντίσει τα δύο παιδιά της με τον πρίγκηπα του Sussex.

article-1094917-02CF82E2000005DC-961_634x788 Prince-Harry-Duke-of-Sussex-King-Charles-III-William-Prince-of-Wales hrh-095-3-M gettyimages-52115193-5d96f84b7e2f4d25af026ac6788a1f4a prince-charles-holding-a-walking-stick-styled-as-a-news-photo-1698420240
article-1094917-02CF82E2000005DC-961_634x788 Prince-Harry-Duke-of-Sussex-King-Charles-III-William-Prince-of-Wales hrh-095-3-M gettyimages-52115193-5d96f84b7e2f4d25af026ac6788a1f4a prince-charles-holding-a-walking-stick-styled-as-a-news-photo-1698420240

William και Harry δεν έχουν μιλήσει ακόμα

Από τη στιγμή που έσκασε η είδηση ότι ο Κάρολος πάσχει από καρκίνο τα μέσα ενημέρωσης ολόκληρου του πλανήτη έχουν πάρει φωτιά και για τη σχέση των παιδιών του και τι μέλλει γενέσθαι, με δεδομένο ότι οι δυο γιοι του βασιλιά ο William και ο Harry δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν τόσο την υγεία του Κάρολου όσο και της Κate Middleton θα μπορούσαν να αναγκάσουν τα αδέλφια σε μια αναγκαστική ανακωχή, λένε πηγές προσκείμενες στα ανάκτορα.

Ωστόσο, δεν έχουν μιλήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο. Τώρα, όμως που ο πατέρας τους αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με την υγεία του η πηγή αναφέρει: «Έφτασε η στιγμή που ο Harry θα τα αφήσει όλα πίσω του, θα δείξει μεγαλοψυχία και θα προσεγγίσει τον William».

Ο Harry, ο δούκας του Sussex - πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου - σπεύδει αυτή τη στιγμή στο πλευρό του πατέρα του, ο οποίος ήδη ξεκίνησε θεραπεία.

Ο Κάρολος, 75 ετών, τηλεφώνησε και στους δύο γιους του προσωπικά και τους ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο.

0_Britains-Prince-Charles-and-his-two-sons-Prince-Harry-and-Prince-William-arrive-for-the-Service-of Prince-Charles-William-Harry-feud prince-harry-prince-charles-prince-william nat-geo-charles-william-harry-042423-b7b4975b32804992a14c1344b1a5fc5e 6357e6aedf4492001944e24f KingcharlesHarryandWilliam-4e13c7cd5f8d42408aded9a047c15112 The-Suns-longtime-royal-photographer-arthur-edwads-book-031523-8-23da765ebc5a436089d3ac8712c3a8bf
0_Britains-Prince-Charles-and-his-two-sons-Prince-Harry-and-Prince-William-arrive-for-the-Service-of Prince-Charles-William-Harry-feud prince-harry-prince-charles-prince-william nat-geo-charles-william-harry-042423-b7b4975b32804992a14c1344b1a5fc5e 6357e6aedf4492001944e24f KingcharlesHarryandWilliam-4e13c7cd5f8d42408aded9a047c15112 The-Suns-longtime-royal-photographer-arthur-edwads-book-031523-8-23da765ebc5a436089d3ac8712c3a8bf

Η ανακοίνωση της ασθένειας του Κάρολου 

Η ανακοίνωση της ασθένειάς του Καρόλου έγινε το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2024 με ένα μίγμα εξωστρέφειας και κρυψίνοιας που μόνο στη Βρετανία θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί. Διότι αφ' ενός υπήρξε η δημοσιοποίηση της νόσου με ευθύτητα και αμεσότητα για την οποίαν σχεδόν αυτο-επαινέθηκαν οι υπεύθυνοι δημοσιότητας του βασιλικού οίκου. Προβλήθηκε ιδιαίτερα η πρόθεση του Καρόλου να παροτρύνει, με το δικό του παράδειγμα, τους συμπατριώτες του να φροντίζουν την υγεία τους, χωρίς συμπλέγματα και προκαταλήψεις.

dilosi

Ταυτόχρονα όμως ουδείς γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια για τον τύπο καρκίνου, για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο άναξ, για το προσδόκιμο ζωής -υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι πρόκειται για μια μορφή ιάσιμου καρκίνου. Πολύ μετρημένα και πολύ προσεκτικά, οι πληροφορίες που δόθηκαν στα ΜΜΕ είναι ότι ο καρκίνος του Καρόλου δεν σχετίζεται με την πρόσφατη νοσηλεία του και την επέμβαση στην οποίαν υπεβλήθη για υπερπλασία προστάτη.

Και επίσης ότι ο βασιλιάς δεν θα εισαχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα για τη χημειοθεραπεία, αλλά θα εκτελέσει το προβλεπόμενο πρόγραμμα ως εξωτερικός ασθενής. Παράλληλα ξεκίνησαν δίνονται τα πρώτα ψήγματα αισιοδοξίας με την #DailyMail να μεταδίδει ότι «η κατάστασή διαγνώστηκε έγκαιρα και η πρόγνωση είναι καλή». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος ο Κάρολος είναι πολύ αισιόδοξος και θεωρεί ότι όλα θα πάνε καλά με την υγεία του. Μάλιστα έχει εκπλήξει τους δικούς του ανθρώπους με την επιθυμία του να συνεχίσει να εργάζεται «σαν να μη συμβαίνει τίποτε». Αυτό που του δίνει τόση δύναμη, όπως αναφέρεται, είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο και η πρόγνωση είναι καλή. 

Όπως ήταν φυσικό, τα νέα για τη σοβαρή ασθένεια του βασιλιά, συντάραξαν τη Βρετανία. Ωστόσο, ο ίδιος ο Κάρολος παραμένει ψύχραιμος, απλώς ενοχλείται ιδιαίτερα από τον αυτονόητο περιορισμό των μετακινήσεων και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του, ως κεφαλή του βρετανικού κράτους (και της εκκλησίας). Παρόλ' αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο βασιλιάς θα εξακολουθήσει να συναντάται μία φορά την εβδομάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, για την καθιερωμένη ενημέρωση του μονάρχη.

Στην περίπτωση που ο βασιλιάς δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του και ιδιαίτερα στις δημόσιες εμφανίσεις του, τότε το πρωτόκολλο προβλέπει την εκπροσώπησή του από τη Camilla ή τον πρωτότοκο γιο του, τον William, πρίγκηπα της Ουαλίας.

Αυτός όμως, κατά σατανική σύμπτωση, καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη φροντίδα της συζύγου του, Κate Middleton, η οποία -υποτίθεται τουλάχιστον- πως αναρρώνει από μια σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, και από την άλλη να σταθεί στο πλευρό του πατέρα του. Αναμφίβολα, η σύμπτωση των δύο ασθενειών, του Καρόλου και της Κate, καθιστούν το 2024 «annus horribilis», μια χρονιά αποφράδα και κακορίζικη για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Σε ό,τι αφορά στο χρονολόγιο των γεγονότων, στις 17 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εισαχθεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο για επέμβαση στον υπερδιογκωμένο προστατικό αδένα του. Στις 26 Ιανουαρίου έγινε η εγχείρηση, με επιτυχία. Στις 29/1 ο βασιλιάς πήρε εξιτήριο, αλλά με τη σύσταση να αποφεύγει τον κάματο, έως ότου αναρρώσει πλήρως. Στις 4 Φεβρουαρίου ο Κάρολος εθεάθη για πρώτη φορά σε έξοδο, γεγονός που επιβεβαίωσε ότι η υγεία του είχε αποκατασταθεί. Αυτό όμως ήταν προσωρινό, καθώς την επόμενη ημέρα, στις 5/2 ανακοινώθηκε ο καρκίνος.

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι η ασθένεια του βασιλιά Κάρολου προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς και τις ευχές για πλήρη και ταχεία ανάρρωση από κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής. Όπως πχ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Γαλλίας,, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, οι πρωθυπουργοί Αυστραλίας και Καναδά, μεταξύ πολλών άλλων.

Ειδικά, δε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ως ένας άνθρωπος που βίωσε εξαιρετικά επώδυνα τις συνέπειες του καρκίνου, μιας και έχασε τον γιο του, Μπο το 2018 στα 46 του χρόνια, ευχήθηκε από καρδιάς ό,τι καλύτερο στον Κάρολο. Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Τζιλ [σσ: Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ] ενώνουμε τη φωνή μας με τον βρετανικό λαό και αναπέμπουμε προσευχές ώστε η Μεγαλειότητά του να έχει μια ανώδυνη και πλήρη ανάρρωση».

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Χωρίς αυτούς η ψυχική μου ακεραιότητα θα ήταν δύσκολο να ανακάμψει»
Οι νέες δηλώσεις Λάκη Γαβαλά μετά την ομοφοβική επίθεση από τρεις μοναχούς: «Με είπαν π@@@η!»
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Η τρυφερή ανάρτηση του Γιώργου Λιβάνη για την Ανδρομάχη μετά την αποκάλυψη ότι θα γίνει μπαμπάς
Τρίτη σειρά του Αντρέα Γεωργίου ενισχύει την prime time ζώνη! Γιάννενα, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια στο κάδρο
Tα δάκρυα της Καλομοίρας: «Ο πατέρας μου δεν ήρθε ούτε στη #Eurovision. Ήθελα το μπράβο του»
Βανδή για Μπισμπίκη: «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει»
Στο νοσοκομείο ο Mente Fuerte
Eπεισόδιο στο αεροδρόμιο ανάμεσα στο Λάκη Γαβαλά και τρεις καλόγερους από την Ρωσία - Το επίμαχο βίντεο
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν τα δόντια μου, έπαθα ωχρά κηλίδα... Αν προλάβω να μην τυφλωθώ»