Η απάντηση της Κατρίνας Τσάνταλη μετά τον χαρακτηρισμό του βιβλίου της, «Οικογένεια είναι», ως «ανήθικο»

Γέννησε η Κατρίνα Τσάνταλη – Πατέρας για πρώτη φορά ο Ανδρέας Βούλγαρης των Alcatrash - «Το βιβλίο μου #ΟικογένειαΕίναι γράφτηκε το 2020. Δεν θα άλλαζα ούτε λέξη. Βιβλίο που δηλώσει πως... η οικογένεια είναι απλώς και μόνο... αγάπη και ασφάλεια. Με την ευχή πως κανένα παιδί δεν θα νιώσει ότι δεν το θέλουν, επειδή οι γονείς του δε μοιάζουν με τους γονείς των υπολοίπων παιδιών στην τάξη του»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ως «ανήθικο» και «ανάρμοστο» χαρακτηρίστηκε το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη, «Οικογένεια είναι» από συγκεκριμένη ομάδα Κύπριων πολιτών.

Tο Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας το εν λόγω βιβλίο να αποσυρθεί από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου στη Λευκωσία της Κύπρου, όπως και έγινε.

Ο εκδοτικός οίκος μέσω του οποίου κυκλοφόρησε το βιβλίο, απάντησε για την απόσυρση του βιβλίου μέσω ανάρτησης στο Instagram.

653188

Η απάντηση του εκδοτικού οίκου

«Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως μια ομάδα πολιτών στην Κύπρο χαρακτήρισε “ανήθικο” και “ανάρμοστο” το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη “Οικογένεια είναι…”, που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλάει για τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν παντού γύρω μας.

Η ομάδα αυτή (Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών) ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας την απόσυρση του βιβλίου από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου, καθώς όπως γράφουν στην επιστολή τους: “Αυτές οι εικόνες πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρώτυπα”.

Με ακόμη μεγαλύτερη λύπη διαβάσαμε πως ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας έδωσε εντολή να αποσυρθεί το βιβλίο από το νηπιαγωγείο της Λευκωσίας καθώς, όπως δήλωσε, το βιβλίο “προκαλεί”.

Ναι, προκαλεί.

Προκαλεί να μην βιώσει κανένα παιδί την περιθωριοποίηση, την απόρριψη τον εκφοβισμό επειδή η οικογένειά του ίσως να μην μοιάζει με τις οικογένειες των υπολοίπων παιδιών. Μπορεί να είναι μια οικογένεια με δυο μαμάδες ή μπαμπάδες, με έναν γονιό, με τον παππού να το φροντίζει, με γονείς άλλης θρησκείας ή εθνικότητας.

Το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη και η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη έχουν ως επίκεντρο την αγάπη και την ασφάλεια που συνιστούν μια οικογένεια.

Και το μήνυμά του είναι απλό και δυνατό: Να μην αποκλείουμε κανέναν από την κοινωνία μας, αλλά να φροντίσουμε να υπάρχει συμπερίληψη για όλες και όλους», ανέφερε η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου.

Από τη δική της πλευρά η Κατρίνα Τσάνταλη, δημοσίευσε στα stories της το εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου σημειώνοντας ότι 4 χρόνια μετά τη μέρα που έγραψε, δε θα άλλαζε λέξη.

«Το βιβλίο μου οικογένεια είναι γράφτηκε το 2020. Δεν θα άλλαζα ούτε λέξη»

«Άραγε μπορεί ένα βιβλίο να δηλώσει πως η οικογένεια είναι απλώς και μόνο αγάπη και ασφάλεια; Με την ευχή πως κανένα παιδί δεν θα νιώσει ότι δεν το θέλουν επειδή οι γονείς του δε μοιάζουν με τους γονείς των υπολοίπων παιδιών στην τάξη του»

katrina_tsantali_1708539863_3307794606068015112_9944225

Παράλληλα με όλα αυτά, η Κατρίνα Τσάνταλη έγινε για πρώτη φορά μητέρα, καταφέρνοντας να κρατήσει την εγκυμοσύνη της επτασφράγιστο μυστικό!

Η γνωστή συγγραφέας και ιδρύτρια του A Little Shelter απέκτησε ένα υγιέστατο αγοράκι με τον σύντροφό της, Ανδρέα Βούλγαρη των Alcatrash.

Το χαρμόσυνο γεγονός έγινε γνωστό μέσα από την εκπομπή #FaysTime του ΣΚΑΪ. 

Η Κατρίνα Τσάνταλη όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να κρατάει την προσωπική ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η επιχειρηματίας γέννησε την περασμένη Τρίτη 20/2 ένα πανέμορφο αγοράκι, καρπό του έρωτά της με τον τραγουδιστή, μετά από τέσσερα χρόνια κοινής πορείας.

katrina-1

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»