#MasterChefGR: Δεν άντεξε ο Σωτήρης Κοντιζάς και έφτυσε το φαγητό στη χαρτοπετσέτα

#MasterChefGR: «Cuccina Povera» το θέμα της εβδομάδας και ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση - Ο Αλέξανδρος «καρφώνει» τη Χριστίνα για την επιλογή της: «Και βγαίνεις και είσαι και βλάκας» - Οι υποομάδες, τα νεύρα, ο πρώτος υποψήφιος και αυτός που πήρε το χιλιάρικο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Μια νέα εβδομάδα, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, περιμένει την μπορντό και την γκρι μπριγάδα του MasterChef 2024, η οποία είδε ένα ακόμα μέλος της, τον Μπάμπη Ανωγειαννάκη, να αποχωρεί οριστικά από τον διαγωνισμό.

Η μέρα στην κουζίνα του MasterChef 2024 ξεκινά με την καθιερωμένη δοκιμασία του Mystery Box, η οποία απαιτεί από τους διαγωνιζόμενους να δημιουργήσουν ξεχωριστά πιάτα, που θα χαρίσουν τη νίκη στη μπριγάδα τους. Μια νίκη, που θα δώσει σημαντικά πλεονεκτήματα στον αρχηγό τους, στη δοκιμασία του Test Δημιουργικότητας, που θα ακολουθήσει αύριο.

«Cuccina povera» είναι το θέμα της εβδομάδας και οι 21 επίδοξοι νέοι και νέες MasterChef της Ελλάδας θα πρέπει να διαχειριστούν ταπεινά υλικά σε όλες τις μαγειρικές δοκιμασίες, που τους περιμένουν.

Για μια ακόμη φορά ο διαχωρισμός των ζευγαριών για τις μαγειρικές μονομαχίες θα είναι κομβικής σημασίας. Ποια μπριγάδα θα καταφέρει να αναδειχθεί νικήτρια στο τέλος της ημέρας και ποιος θα είναι πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση;

Όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Ιωαννίδης στους παίκτες, το στοίχημα για την (19/2) δοκιμασία θα είναι να χρησιμοποιήσουν πολύ απλά υλικά ώστε να πετύχουν ένα άριστο γευστικό αποτέλεσμα.

«Αυτήν την εβδομάδα θα κυριαρχήσουν δύο λέξεις Cucina Povera που σημαίνει ταπεινή κουζίνα. Στα υλικά προφανώς γιατί η γεύση θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλή. Σε αυτή τη μαγειρική φιλοσοφία λοιπόν τίποτα δεν πάει χαμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καταξιωμένος chef και κριτής του MasterChef.

«Πάμε να διαχειριστούμε ταπεινές πρώτες ύλες και να τις αναδείξουμε γαστρονομικά, ώστε να φτιάξουμε πιάτα αντάξια του παιχνιδιού», επισήμανε από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Μετά την αποχώρηση του Μπάμπη, η γκρι μπριγάδα μετρά 10 μάγειρες, ενώ η μπορντό 11. Συνεπώς, στο αποψινό Mystery Box θα αναμετρηθούν 10 ζευγάρια, γεγονός που σημαίνει ότι ένας από τους μπορντό θα πρέπει να μείνει εκτός δοκιμασίας, ώστε να υπάρξει αριθμητική ισορροπία.

Ο αρχηγός της γκρι μπριγάδας ενημερώθηκε πως θα έχει το πλεονέκτημα να επιλέξει ποιος συμπαίκτης του θα έχει ρόλο θεατή στη δοκιμασία του MasterChef και αυτομάτως θα εξαιρεθεί από τη διεκδίκηση των 1000 ευρώ.

Ο Λευτέρης ανέφερε πως το πρόσωπο αυτό θα είναι ο Μάριος, αφήνοντας έτσι εκτός δοκιμασίας έναν από τους πλέον δυνατούς παίκτες της ομάδας του.

Αφού σχηματίστηκαν τα ζευγάρια, δεν ήταν λίγα τα σχόλια που προέκυψαν σχετικά με τη στρατηγική που ακολούθησαν οι δύο αρχηγοί στον σχηματισμό τους, ποντάροντας σε εύκολους πόντους ματσάροντας αδύναμους με ισχυρούς παίκτες.

«Η απάντηση στης Χριστίνας στον Λευτέρη με βάση την Τάνια είναι να βάλει έναν αδύναμο παίκτη, εμένα υποτίθεται, μαζί με έναν πολύ καλό παίκτη, ώστε να ισοφαρίσει τους πόντους. Δεν συμφωνώ, γιατί ποτέ δεν βάζει την παρέα της με ισχυρούς παίκτες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος, ο οποίος διαγωνίζεται με τον Νίκο.

«Δεν με ενδιαφέρει να κάτσω να γλείψω κανέναν για να ανέβω στο παιχνίδι. Αν αυτοί νιώθουν εντάξει μέσα τους, τι να πω; Άντε και έμεινες δύο βδομάδες παραπάνω και βγαίνεις μετά, τι κέρδισες; Κέρδισες το έπαθλο; Βγήκες και είσαι και βλάκας», τόνισε ο παίκτης του MasterChef.

Ο Άνχελ και ο Σταμάτης έμελλε να διασταυρώσουν για ακόμη μία φορά τα ξίφη τους στο MasterChef, αφού ήρθαν αντιμέτωποι μαγειρικά για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Ο πρώτος στάθηκε μπροστά στους κριτές ετοιμάζοντας κροκέτες κοτόπουλο, κρέμα από μανούρι, σέσκουλο και αντζούγια, σαλάτα από μαυρομάτικα φασόλια και σάλτσα από ροβίτσα.

Από την πλευρά του ο Σταμάτης σέρβιρε κοκκινιστή μπαλοτίνα κοτόπουλο, σαλάτα με φασόλια και σέσκουλα, με μους από μανούρι και κόκκινο ξύδι. Ωστόσο, κατά τη δοκιμή των πιάτων, ο Σωτήρης Κοντιζάς φαίνεται πως δεν άντεξε τη γεύση ενός από τα δύο και αναγκάστηκε να φτύσει το φαγητό σε μία χαρτοπετσέτα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μαυρομάτικα φασόλια του Άνχελ δεν ήταν βρασμένα σωστά και αυτή η τεχνική αδυναμία στο πιάτο του ήταν και ο λόγος που του στέρησε τον πόντο στη δοκιμασία του MasterChef.

«Στο τέλος επιβεβαιώθηκα ότι τα μαυρομάτικα δεν είχαν βράσει τόσο καλά και τελικά δεν πέρασαν», παραδέχθηκε ο Άνχελ μετά το τέλος της δοκιμασίας στο αποψινό MasterChef, με τη Γκρι μπριγάδα να κερδίζει.

Ο Λευτέρης φτιάχνοντας το πρώτο ζευγάρι που ήταν η Τάνια με τη Χριστίνα, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει από σήμερα να παίζει στρατηγικά.

Οι επιλογές που έκανε σε μεγάλο βαθμό τον δικαίωσαν, αφού η γκρι μπριγάδα αναδείχθηκε νικήτρια στο Mystery Box με σκορ 7-3, επιβεβαιώνοντας το ένστικτο του Ηλία, ο οποίος είχε προβλέψει την ήττα της μπριγάδας του.

Αυτό που σίγουρα δεν περίμενε ήταν ότι στο δικό του πιάτο θα σταματούσε κάθε ελπίδα των μπορντό για επικράτηση στη δοκιμασία, αφού ο αντίπαλός του, Κώστας, έδωσε τον νικητήριο πόντο στην ομάδα του.

Ο Νίκος κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες με τα λόγια του, όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο...

Στη δοκιμασία, οι δύο καλύτερες προσπάθειες άνηκαν στον Νίκο και την Τάνια. Ωστόσο, το πιάτο που ενθουσίασε περισσότερο τους τρεις κριτές και κέρδισε τα 1.000 ευρώ ήταν του Νίκου Κυψίδη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα με αυτό το πιάτο τα 1000 ευρώ. Αυτό το Mystery Box έγραφε το όνομά μου», είπε για το πιάτο του, το οποίο αφιέρωσε στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ο Γιάννης και ο Αλέξανδρος πετούσαν σπόντες για τη Ζωή ότι «σώζεται» εξαιτίας της φιλίας της με τη Χριστίνα.

«Δεν κάθομαι να γλείφω την αρχηγό για να παίζω με πιο απλούς παίκτες», είπε ο Αλέξανδρος και λίγο μετά «κάρφωσε» τη Ζωή λόγω χαμηλής επίδοσης στις δοκιμασίες.

Ο Σοφοκλής επίσης καταψήφισε την 24χρονη διαγωνιζόμενη λέγοντας: «Θα ψηφίσω ένα άτομο το οποίο στις 10 προτάσεις που ξεκινάει στις 8 βάζει το "εγώ" μπροστά» ενώ δεν δίστασε να πει: «Υπάρχουν υποομάδες, γι' αυτό δε δενόμαστε από τις ήττες μας».

Με συνολικά 7 αρνητικές ψήφους, ο Αλέξανδρος Λούπο είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση για αυτή την εβδομάδα.

«Αρχηγέ σήμερα έπαιξες στρατηγικά και τους έστειλες», ακούστηκε να λέει ο Σταμάτης με τον Γιάννη να πλησιάζει τους αντιπάλους του και να τους ρωτάει με νόημα «Πώς σας φάνηκε το φιάσκο;».

Trailer Τρίτη 20.2.2024

Δειτε Επισης

Οι νέες δηλώσεις Λάκη Γαβαλά μετά την ομοφοβική επίθεση από τρεις μοναχούς: «Με είπαν π@@@η!»
Η θεαματική πρεμιέρα Κωνσταντίνου Αργυρού! Η μαγεία επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα!
#Cannes Film Festival 2024: Όρθιο το κοινό καταχειροκρότησε για έξι ολόκληρα λεπτά τον Γιώργο Λάνθιμο!
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Προβλέπεται καύσωνας! Αντώνης Ρέμος - Ελένη Φουρέιρα Live στην πιο fuego νύχτα του καλοκαιριού!
To νέο πολύ κοντό, punk rock μαλλί, της Απόλυτης - To ανατρεπτικό look στο αναπάντεχο νέο videoclip
Η Μαρίνα Σάττι είναι η νέα βασίλισσα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ & τα trends μετά τη #Eurovision - Μας πήγε τάπα!
Τρίτη σειρά του Αντρέα Γεωργίου ενισχύει την prime time ζώνη! Γιάννενα, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια στο κάδρο
Tα δάκρυα της Καλομοίρας: «Ο πατέρας μου δεν ήρθε ούτε στη #Eurovision. Ήθελα το μπράβο του»
Η αποκάλυψη του Σάββα Γκέντσογλου για το φλερτ στο #SurvivorGR: «Το έκοψα για να μην το δει ο γιος μου»