Γιώργος Καπουτζίδης: «Φοβόμουν για τις αντιδράσεις, μη δεχθώ επίθεση, μέχρι τότε δεν είχα προκαλέσει κανέναν»

Οι πρωταγωνίστριες της «Εθνική Ελλάδος» αλλά και ο σεναριογράφος της, Γιώργος Καπουτζίδης συναντήθηκαν ξανά, με αφορμή την επανάληψη που θα προβληθεί - «Κόκκαλο» η Ελένη Μενεγάκη με το… καυλονούρι: «Επιτρέπεται στην τηλεόραση;»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

H δημοφιλής σειρά «Εθνική Ελλάδος» έκανε reunion στην εκπομπή #Eleni.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης πριν δέκα χρόνια έγραψε ένα σήριαλ αρκετά μπροστά από την εποχή του, αποτυπώνοντας προβλήματα της κοινωνίας που υπάρχουν έως και σήμερα.

«Μία φορά άκουσα στην τηλεόραση να εξηγούν τους κανόνες του αθλήματος και κάθισα και τους είδα. Επιπλέον οι αρετές του αθλήματος ‘κούμπωσαν’ με τις ανάγκες του σεναρίου κι ήθελα να διαλέξω ένα μη δημοφιλές άθλημα. Τα θέματα που θίγει η σειρά είναι όσο όλα μας απασχολούν σήμερα», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης στην Ελένη Μενεγάκη.

«Καμιά φορά φοβόμουν για αυτό που γράφω και τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει εκείνη την εποχή. Φοβόμουν εκείνη την περίοδο. Αλλά παράλληλα, πείσμωνα κι άλλο κι έλεγα: όχι, θα το γράψω κι αυτό. Φοβόμουν μη δεχτώ επίθεση, μέχρι τότε ήμουν ένας άνθρωπος πολύ ήρεμος και δεν είχα προκαλέσει κανέναν. Πρώτη φορά άκουσα “ποιος είναι αυτός που τα γράφει αυτά”», παραδέχεται ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Η Εθνική Ελλάδος σηματοδοτεί και την δική μου αλλαγή και την πορεία μου σε μία πιο σωστή κατεύθυνση. Στο 3ο επεισόδιο έχω γράψει αστεία που είναι προσβλητικά για τα τρανς άτομα. Όταν το έγραφα δεν είχα ούτε κακή πρόθεση, ούτε και γνώση.

Όταν κάποιος μου έδειξε αυτό το λάθος μου και το κατάλαβα, προσπάθησα να το διορθώσω όλο αυτό και για αυτό στο 10ο επεισόδιο επανέρχεται αυτός ο χαρακτήρας. Είναι σωστό το λάθος μας να το βλέπουμε, να το παραδεχόμαστε, να μην το κουκουλώνουμε και να ζητάμε συγνώμη», εξομολογείται σε άλλο σημείο της κουβέντας ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στην συνέχεια ο Γιώργος Καπουτζίδης περιέγραψε πώς μοίρασε τους ρόλους:

«Ο σκηνοθέτης ο Αντώνης Αγγελόπουλος σκέφτηκε την Κατερίνα Παπουτσάκη από την πρώτη στιγμή για τον ρόλο της. Στην Σμαράγδα όταν το είπα είπε ‘ναι’ αμέσως, παρ’ ότι ο ρόλος της είχε προταθεί σε άλλον νωρίτερα. Την Μαριέλλα την πρότειναν σε οντισιόν οι υπεύθυνοι της κυπριακής ομάδας της Eurovison. Eνώ την Κωνσταντίνα Μιχαήλ την διάλεξα όταν συμμετείχαμε σε ένα τηλεοπτικό μουσικό πρόγραμμα όπου είχε μεγάλη διάρκεια και είδα την κούραση που είχε κι ‘είπα αυτή είναι μία κουρασμένη γυναίκα από την ζωή’».

Ερωτηθείς ο Γιώργος Καπουτζίδης ποια ήταν η αιτία να ασχοληθεί με το άθλημα κέρλινγκ: «Μία φορά άκουσα στην τηλεόραση να εξηγούν τους κανόνες του αθλήματος και κάθισα και τους είδα. Επιπλέον οι αρετές του αθλήματος ‘κούμπωσαν’ με τις ανάγκες του σεναρίου κι ήθελα να διαλέξω ένα μη δημοφιλές άθλημα. Τα θέματα που θίγει η σειρά είναι όσο όλα μας απασχολούν σήμερα».

Αυτολοκρίθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης γράφοντας το σενάριο; «Καμιά φορά φοβόμουν για τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει εκείνη την εποχή. Αλλά παράλληλα, πείσμωνα κι άλλο κι έλεγα ‘όχι, θα το γράψω κι αυτό’».

Η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Σμαράγδα Καρύδη, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και η Μαριέλλα Σαββίδου θυμήθηκαν στιγμές από τα γυρίσματα της «Εθνικής», μιλώντας παράλληλα για τις τραγικές ιστορίες των γυναικών που ενσάρκωσαν και την αποτύπωσή τους στην κοινωνία.

Όταν η Ελένη Μενεγάκη θέλησε να μάθει ποια από τις τέσσερις πρωταγωνίστριες δεν το… είχε και τόσο με το curling, ο σεναριογράφος «πρόδωσε» τη Μαριέλλα Σαββίδου, αποκαλύπτοντας πως είχε και ένα μικρό ατύχημα μόλις στο δεύτερο γύρισμα.

«Έπεσε στη δεύτερη προπόνηση, ενώ η πρώτη πήγε πολύ καλά, γιατί έκανε και σκι, οπότε δεν τον φοβόταν τον πάγο. Ετσάκρισε το καυλονούριν της», περιέγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης, με την Ελένη Μενεγάκη να αναρωτιέται.

«Το καυλονούρι είναι ο κόκκυγας στα κυπριακά. Επιτρέπεται, επιτρέπεται», την καθησύχασε η Μαριέλλα Σαββίδου, με την παρέα να ξεσπά σε γέλια.

Είναι σήμερα προοδευτική η τηλεόραση;

Η Μαριέλλα Σαββίδου σχολίασε ότι βρίσκει την σύγχρονη ελληνική τηλεόραση αρκετά αυτοαναφορική. Η Κατερίνα Παπουτσάκη σημείωσε ότι θεωρεί ότι έχει μειωθεί το gossip σε σχέση με το παρελθόν. Ενώ, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε «πιστεύω ότι η τηλεόραση την δεκαετία του ’90 ήταν πιο μπροστά, καθώς έψαχναν πολύ την νέα ιδέα, μετά πάθαμε μία ‘καθίζηση’». Τέλος, η άποψη της Σμαράγδα Καρύδη ήταν ότι η τηλεόραση έχει χάσει τους νέους ανθρώπους.

Δειτε Επισης

H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι στη δεύτερη πρόβα της Eurovision
Αυτοί είναι τέσσερις μονομάχοι που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στο Survivor
Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»
Έβγαλαν στον τάκο την Ασημίνα στο #SurvivorGr-«Δεν θέλω να νιώθω βαρίδι για την ομάδα»
Η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι - Εντυπωσιακή στη σκηνή του Malmö Arena
Γιώργος Λιάγκας Vs. Νίκος Μάνεσης: «Λέει εμένα ηλίθιο, μπορεί και να έχει υψηλό IQ το παιδί… Νίκο τον λένε;»
Silia Kapsis: «Είχα λίγο άγχος. Η σκηνή είναι πάρα πολύ μεγάλη, αισθάνθηκα… μικρή»