Γιάννης Μπέζος για #Famagusta: «Ο Αντρέας έχει πάθος, πίστη και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μου αρέσει αυτό»

Στον απόηχο της πρεμιέρας της σειράς #Famagusta, o Γιάννης Μπέζος μίλησε για τη συνεργασία του με τον Αντρέα Γεωργίου, την τηλεόραση και τις ανθρώπινες σχέσεις - «Το αποτέλεσμα του, μας δικαιώνει όλους»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε στον καναπέ της Δανάης Μπάρκα: «Το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον, πρώτα πρώτα θεματολογικά. Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα και ευρύτερα εθνικό» σημείωσε αρχικά.. «Διέκρινα την πρόθεση των ανθρώπων, πώς αντιλαμβανόμαστε τι θέλουμε να κάνουμε, είδα στη ματιά τους ένα θέμα που τους ενδιαφέρει πάρα πολύ» συνέχισε.

Μπέζος: «Το αποτέλεσμα του Famagusta μας δικαιώνει όλους»

Εκείνο που τόνισε ο κ. Μπέζος είναι ο τρόπος που προσεγγίζει τη δουλειά. «Ο Αντρέας είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει τι του γίνεται και έχει πάθος και πίστη μεγάλη και αυτοπεποίθηση και εμένα μου αρέσει αυτό πολύ. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και όλους» αναφέρει για τη Famagusta.

Συνεχίζοντας για τη σειρά που εμπνέεται από τα γεγονότα του ’74, ο ηθοποιός είπε: «Είναι σαν προσφορά, ότι πρέπει να θυμηθούμε κάποια πράγματα. Δεν μπορούμε να τα προσπερνάμε αυτά. Είχε και η ελληνική πολιτεία τις ευθύνες της, με τη Δικτατορία» είπε.

«Να μην περιχαρακωνόμαστε ότι είναι το έθνος, η πατρίδα και η σημαία κάποια σύμβολα. Υπάρχει μια ουσία από πίσω. Υπερασπιζόμαστε έναν τρόπο που ζούμε, δεν υπερασπίζουμε μόνο τα σύνορα, τα χωράφια μας» συνέχισε για όλα όσα θέλει να υπογραμμίσει η σειρά Famagusta σε σχέση με την ιστορική μνήμη. «Νομίζω ότι το κάνει ο Αντρέας πολύ έξυπνα και η Βάνα» λέει.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Μπέζος αποκαλύπτει πως η μυθοπλασία στη συνέχεια της σειράς «γίνεται νουάρ» εντείνοντας το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του Famagusta.

Ο Γιάννης Μπέζος για τον ρόλο του στο #Famagusta

Φυσικά, η Δανάη Μπάρκα ζήτησε από τον ηθοποιό να μιλήσει λίγο για τον ρόλο που υποδύεται, τον Αντρέα Σέκερη. «Είναι ας το πούμε παλαιού τύπου άνδρας, "αρχηγός της οικογενείας", ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα, να κρατήσει ισορροπία, διότι υπάρχει και μια οικογένεια πίσω. Δεν είναι εύκολο αυτό. Θα το δείτε στο επόμενο επεισόδιο, υπάρχουν αναταράξεις» λέει.

Η συζήτηση άνοιξε στα κοινωνικά θέματα που απασχολούν έντονα το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα, με την κ. Μπέζο να παραδέχεται πως χρειάζεται προσπάθεια. «Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Είναι στερεότυπα, η συνήθεια είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε» είπε με φόντο τη συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

«Να καταλάβουμε επίσης ότι το δημοκρατικό πολίτευμα, προστατεύει πάντα τις μειοψηφίες. Είναι υποχρέωσή της, αυτό είναι το μεγάλο της προτέρημα, ότι όλοι έχουν δικαιώματα» συνέχισε ο Γιάννης Μπέζος.

Ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του άνετο. «Σε πολλά πράγματα θα μπορούσα να είμαι συντηρητικός. Δεν κάνω τον άνετο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποδεχτώ ή δεν θα συζητήσω; Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάζουμε» λέει.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάζουμε»

«Δεν είναι εύκολα όσα συζητιούνται. Η συνήθεια είναι μεγάλη υπόθεση ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην αλλάξουν και οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι η ζωή προχωρά, ο πλανήτης έχει ανοίξει. Το δημοκρατικό πολίτευμα προστατεύει πάντα τις μειοψηφίες, η πλειοψηφία δεν χρειάζεται προστασία, αυτό είναι προτέρημα του πολιτεύματος. Όλοι έχουμε δικαιώματα. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η δημοκρατία προστατεύει πάντα τις μειοψηφίες ότι η φύση υπερέχει όλων μας. Σε πολλά πράγματα θα μπορούσα να είμαι συντηρητικός, δεν μπορώ να κάνω τον άνετο εύκολα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποδεχτώ ή δεν θα συζητήσω ή να αλλάξω γνώμη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάζουμε, να μεταμορφωνόμαστε και να αλλάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Η ελληνική κοινωνία είναι συντηρητική και η τηλεόραση. Πρέπει να προχωρήσουμε και αυτό να γίνει με το «ζόρι». Όχι να μας το επιβάλουν αλλά να ζορίσουμε τον εαυτό μας να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Δεν γίνεται να στεκόμαστε στα παλιά».

Για την επαφή του με νέους ανθρώπους σημείωσε: «Επιδιώκω να είμαι πάντα με νέους γιατί έχουν το μέλλον μπροστά τους. Έχουν κάτι χαριτωμένο, μία ψευδαίσθηση της αθανασίας και την αμηχανία στο βλέμμα. Αυτή η αμηχανία πάει μπροστά την Τέχνη. Η ελληνική τηλεόραση είναι ένα τάβλι, ένα τσίπουρο και ένα χωριό. Εάν είναι αυτό η Ελλάδα του 2024, κάτι δεν πάει καλά. Η θεματολογία είναι το θέμα. Όταν επανερχόμαστε στην ύπαιθρο κάτι μας πάει «πίσω». Την πρώτη ευθύνη την έχουν αυτοί που εμφανίζονται: οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι, οι δημιουργοί δηλαδή. Από την στιγμή που αποφασίζεις να εκτεθείς για να πεις κάτι, πρέπει να προσπαθήσεις γι΄αυτό. Αν δεν με ενδιέφερε το θέμα για κάτι, δεν θα το έκανα. Θέλουμε να πηγαίνουμε στα σίγουρα, η Τέχνη στα σίγουρα δεν υπάρχει».

Τον απασχολεί η γνώμη του κόσμου;

Όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Μπέζος, «Με απασχολεί τόσο όσο. Δεν θα κάνω υποχώρηση να διαμορφωθεί μία γνώμη που μπορεί να μου αρέσει. Κάθε φορά καταθέτω αυτά που πιστεύω και αυτά που έχω υποχρέωση να πω. Πρέπει οι άνθρωποι της γενιάς μου να αφήσουμε τα δήθεν και να λέμε την αλήθεια. Οι νεότεροι αυτό περιμένουν».

«Οι λαοί που υπολείπονται σε παιδεία, τους φοβίζει το διαφορετικό»

«Οι ταινίες του φίλου μας Γιώργου Λάνθιμου είδατε πόσο περίεργες και αιρετικές είναι. Φανταστείτε τι θα γινόταν εδώ. Έχει ισχυρό αποτύπωμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον θυμόμαστε μόνο όταν είναι να βραβευτεί για κάτι. Έχει επίσης έναν μοντέρ, τον Γιώργο Μαυροψαρίδη που είναι πολύ σπουδαίος καλλιτέχνης. Δεν τον ξέρει κανείς! Είναι πολύ σπουδαίος κινηματογραφιστής και άνθρωπος και δεν τον ξέρει κανείς. Υπάρχουν άνθρωποι πάρα πολύ ενδιαφέρουν που τους αγνοούμε. Είναι τραγικό αυτό το πράγμα. Οι λαοί που υπολείπονται σε παιδεία, τους φοβίζει το διαφορετικό. μας φοβίζει το διαφορετικό γιατί μας θυμίζει ότι είμαστε ασήμαντοι».

«Απρόσιτος – Αυστηρός»: Πώς πορεύεται με αυτές τις δύο «ταμπέλες»;

Ο Γιάννης Μπέζος ανέφερε κλείνοντας πως, «Αυτά τα λένε κάποιοι άνθρωποι που τους αρέσουν αυτές οι ταμπέλες. Έχουμε όλοι γνώμη χωρίς να έχουμε γνώση. Είναι και αυτό στο παιχνίδι της ζωής αλλά δεν σημαίνει ότι θα το πάρουμε στα σοβαρά».

Δειτε Επισης

Ηλίας Βαλάσης: «Ήμουν πολλά χρόνια στρατιωτικός, υπάρχουν σιχάματα στις Ένοπλες Δυνάμεις σαν τον Βλάσση»
Μαρίνα Ψάλτη: «Ούτε κατάλαβα πως μπήκα στο χειρουργείο. Έμεινα σχεδόν έναν μήνα. Έχω τρία αυτοάνοασα»
Αντίνοος Αλμπάνης: «Ξέρεις τι είναι να έχεις καρκίνο, να πέσουν τα μαλλιά σου & να σου γράφουν χάλια είσαι»
Λάκης Λαζόπουλος: «Δεν μιλάω για θρίαμβo, αλλά για επιστροφή σκέτη! Αφιερώνω την πρεμιέρα στη μάνα μου»
Ετεοκλής Παύλου: «Ο πατέρας μου πέθανε στα χέρια μου όταν ήμουν επτά χρονών»
Στο νοσοκομείο η Δέσποινα Μοιραράκη - Ο λόγος που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο
Αντώνης Λουδάρος: «Στα 12 ένιωθα γέρος 90 χρονών, στην απώλεια της μητέρας μου, ξαφνικά ήμουν μόνος»
Νατάσα Θεοδωρίδου: «Δεν μου έχει κάνει κανένας πρόταση για διαφήμιση ποτέ στη ζωή μου»
Πρεμιέρα «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ»: Ο Λάκης Λαζόπουλος σπάει τη σατιρική σιωπή του
Λόλα Νταϊφά: «Είδα τα κλεμμένα μου σκουλαρίκια αξίας 600.000 ευρώ να πωλούνται σε τηλεοπτική εκπομπή»