Η συγκινητική αφιέρωση των Πυξ Λαξ στον Βασίλη Καρρά και η on stage συνύπαρξη με τους Active Member

Τραγούδια που ξύπνησαν συναισθήματα. Τραγούδια που άφησαν εποχή. Τραγούδια που κρύβουν ιστορίες έρχονται να επαναφέρουν στη μνήμη μας οι Πυξ Λαξ, στο #ΣπίτιμετοMega

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ανάμεσα σε αυτά τα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος,  συγκαταλέγεται και το «Άστην να λέει». Ένα τραγούδι που έγινε αφορμή να γνωριστούν οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» με τον Βασίλη Καρρά -που το ερμήνευσε- και να αναπτυχθεί ανάμεσά τους μία δυνατή φιλία που έχει αντέξει στην πορεία των χρόνων. 

Το «Άστην να λέει» γράφτηκε το 1993 από τον Μάνο Ξυδούς για τον Στράτο Διονυσίου, ο οποίος δεν πρόλαβε να το ηχογραφήσει καθώς έφυγε από τη ζωή. Στη συνέχεια, οι Πυξ Λαξ αναζήτησαν άλλον λαϊκό ερμηνευτή και επέλεξαν τον Βασίλη Καρρά, ο οποίος μάλιστα ήταν επιφυλακτικός στην αρχή λόγω του ύφους του τραγουδιού, αλλά τελικά το ηχογράφησε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και κατάφερε να το κάνει επιτυχία, που άντεξε στον χρόνο.

Οι Πυξ Λαξ στέλνουν ένα μήνυμα αγάπης στον σπουδαίο φίλο τους, Βασίλη Καρρά, που όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αφιερώνοντάς του τη μεγάλη τους επιτυχία.

«Τι είναι αυτό που μας ενώνει»

Την περίοδο που διαδραματίζονταν ο πόλεμος στην Σερβία, ένας Σέρβος καλλιτέχνης – ο Bayaka, είχε έρθει στην Ελλάδα να συνεργαστεί με τους Πυξ Λαξ. Ο μάνατζέρ του όμως, εν ονόματι Sasa Dragic, έγραφε τραγούδια. Έγραψε λοιπόν τη μελωδία, την έπαιξε στους Πυξ Λαξ, και ο Φίλιππος Πλιάτσικας έφτιαξε τους στίχους.

Η συνέχεια γνωστή…

Μαζί σκηνή, μαζί με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, ανέβηκε ο Κώστας Τουρνάς και μαζί του έφερε… τον «Αχιλλέα από το Κάιρο».

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1980 και περιλαμβάνεται στον δίσκο του Κώστα Τουρνά «Τώρα». Το εν λόγω τραγούδι θεωρήθηκε πρωτοπόρο για την εποχή του κι αυτός ήταν κι ο λόγος που δεν έγινε αμέσως επιτυχία. Ωστόσο, αργά και σταθερά κέρδισε τη μάχη με τον χρόνο με αποτέλεσμα να ακούγεται ακόμα και σήμερα 43 χρόνια μετά.

Ενδιαφέρουσα είναι και η ιστορία του τραγουδιού, όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος ο Κώστας Τουρνάς.

«Είχα το ερέθισμα από άνθρωπο που ήξερα και δούλευα μαζί του και ήταν ομοφυλόφιλος, τον Γιώργο Μαρίνο. Ζούσε μία ζωή την οποία ο ίδιος την είχε ομολογήσει, δεν την έκρυβε. Ο ‘Μηνάς’ που λέει μέσα το τραγούδι ήταν το ταίρι του Γιώργου και η ‘Λέλα’ ήταν η αδερφή μου, η οποία δεν ζει πια. Η θεματολογία του τραγουδιού ήταν ταμπού για την εποχή. Η φράση κλειδί σε αυτό το τραγούδι είναι το ‘θα μπορούσαν να είναι παιδιά σου’. Όταν κάποιος λέει ‘α την πουστ@ρ@ να πούμε, την ξεφωνημένη’, θα μπορούσε αυτός να είναι αδερφός σου, παιδί σου. Εκεί θα το λεγες; Αυτό είναι περισσότερο μια αίσθηση της θέσης που παίρνουμε οι άνθρωποι κατά πως μας βολεύει εκείνη την ώρα».

Έχουν περάσει 30 χρόνια. Όμως είναι ένα τραγούδι πάντα επίκαιρο. Ένα τραγούδι που υμνεί ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα: Την αγάπη…

Το τραγούδι περιεχόταν στην τρίτη δισκογραφική δουλειά των Πυξ Λαξ, που είχε κυκλοφορήσει από την Minos EMI, το 1993, «Ο Ήλιος Του Χειμώνα Με Μελαγχολεί». Ήταν το άλμπουμ που εδραίωσε τη φήμη των Πυξ Λαξ στην Ελλάδα.

Τους στίχους και τη μουσική του «Σ’αγαπώ» υπογράφει ο Μάνος Ξυδούς, ενώ η πρώτη εκτέλεση έγινε από το Νίκο Νομικό το 1989.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου παρέα με τον Μπάμπη Στόκα τραγουδούν «Σ’ αγαπώ».

Τον Μιχάλη Μυτακίδη υποδέχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο «Σπίτι με το MEGA» οι Πυξ Λαξ. 

Ο τραγουδιστής των Active Member μαζί με τον Μπάμπη Στόκα ερμήνευσαν το τραγούδι «Φυσάει κόντρα» σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς.

Στο «φυσάει κόντρα» το οποίο κυκλοφόρησε το 2002 και περιλαμβάνεται στο δίσκο «Πέρασμα στ’ ακρόνειρο».

Ο Μιχάλης Μυτακίδης και ο Μπάμπης Στόκας «γυρεύουν για όλους μας το ίδιο όμορφο στέγαστρο και φτιάχνουν φωτιά για όποιον θέλει κόσμο αταίριαστο. Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζουν ουρανούς, λυτρώνουν μάνες και γιους. Κάνουν τη γλώσσα τους την πορφυρένια, ατόφιο μολύβι και την ψυχή τους ένα απέραντο από στίχους καλύβι».

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ερμήνευσαν μαζί ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια των Πυξ Λαξ.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, όπου αν και ηθοποιός διαθέτει εξαιρετική φωνή, ένωσε τη φωνή του με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και μαζί ερμήνευσαν το τραγούδι «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο».

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1996. Τη μουσική έγραψε ο Φίλιππος Πλιάτσικας και τους στίχους η Μάρω Βαμβουνάκη.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των Πυξ Λαξ.

Ένα από αυτά τα τραγούδια είναι σίγουρα το «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη» του Φίλιππου Πλιάτσικα.

Πρόκειται, ίσως, για ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, το οποίο κυκλοφόρησε το 2007. Τους στίχους έγραψαν ο Φίλιππος και ο Λευτέρης Πλιάτσικας.

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»