Ο σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος και η κόρη τους Αγγελική, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 12 Νοεμβρίου, ο Αντώνης Ξένος και η κόρη του Αγγελική, σύμφωνα με ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ αντέδρασε για τον λόγο που ο ηθοποιός και σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου και η κόρη τους οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ με την αιτιολογία ότι είχαν υψώσει στο αυτοκίνητό τους την παλαιστινιακή σημαία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα:

«Φαίνεται οτι η κατάσταση στην χώρα μας ειναι εκτος ελεγχου! Με μεγαλη λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε προ ολίγου οτι προσηχθησαν στην ΓΑΔΑ δυο μελη μας του ΣΕΗ – HAU, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών – Hellenic Actors Union , αγωνιστες χρόνια, με το αιτιολογικό οτι ειχαν υψώσει την Παλαιστινιακή σημαια απο το αυτοκινητό τους.

Πρόκειται για τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου (οικογένεια της αγαπημένης μας Ελενης Γερασιμίδου). Απο πότε απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση; Η αντιδραση μας ήταν αμεση..Και η Ελένη ως άμεσα ενδιαφερόμενη και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και εγω ως πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύση Ελευθερίας απαιτήσαμε την αμεση απελευθέρωση των 2 ηθοποιών μας.

Ειμαστε αλληλεγγυοι με το δραμα του Παλαιστινιακου λαού και την σφαγή απο τις δυναμεις του Ισραήλ ως αντίποινα στα αισχη που διαπραττει η τρομοκρατική Χαμάς. Η κυβερνηση οφείλει να προστατεύσει την ελευθερια της έκφρασης. Απο την αλλη σημερα προπηλακίστηκα εν μέσω οδού απο θεοσεβούμενη κυρία (η οποια με “απείλησε ” κιολας οτι δεν θα με ξαναδει στο θέατρο ως θεατής!!!!) επειδή προασπιστηκα στην Βουλή το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης οταν ο πρόεδρος της Ελληνικης Λύσης κ.Βελόπουλος χαρακτηρισε ως ανηθικη την αξιολογη Θέμιδα Μπαζάκα για τις ιδέες της. Φαινεται οτι χρειαζεται πολλη δουλεια ακομα για να σεβονται όλοι τις ιδέες των αλλων.. Επιτέλους η πατρίδα μας και ο όλος ο λαός μας πρεπει να εναρμονιστεί με τις αξιες της ελευθερίας και της δημοκρατιας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από το περιβάλλον της οικογενείας. 

Σύμφωνα με καταγγελία τους, την οποία κοινοποίησε η Αγγελική Ξένου, κόρη της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, «πριν λίγο βγήκαμε με τον πατέρα μου από τη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων μας πήραν επειδή υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ».

«Εκεί βρεθήκαμε με άλλους 20 περίπου νεαρούς Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες. Μόλις μας είδαν με τις μαντίλες τα μάτια τους φωτίστηκαν και μας καλωσόρισαν με τη μοναδική εγκάρδια διεθνιστική Αλληλεγγύη» συνεχίζει στην ανάρτησή της η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου.

«Το να υψώνουμε τη σημαία της Παλαιστίνης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως συμβολική πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης σ ένα λαό που υποφέρει πάνω από 70 χρόνια από την κατοχή του κράτους Δολοφόνου του Ισραήλ. Εμείς δεν είμαστε ήρωες, ήρωας είναι ο Παλαιστινιακός λαός και στο πλευρό του θα στεκόμαστε μέχρι να λευτερωθεί» καταλήγει.

Για την προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ μίλησαν ο ηθοποιός Αντώνη Ξένος και η κόρη του στη #SuperΚατερίνα

Ο ηθοποιός σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου και η κόρη τους, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ με την αιτιολογία ότι είχαν υψώσει στο αυτοκίνητό τους την παλαιστινιακή σημαία.

«Αντί να είμαστε στη Γάζα, βρεθήκαμε στη ΓΑΔΑ» ανέφερε με χιούμορ ο Αντώνης Ξένος και στη συνέχεια η κόρη του εξήγησε: «Περνώντας από την Πρεσβεία του Ισραήλ, υψώσαμε την Παλαιστινιακή σημαία. Μετά από λίγα λεπτά, στην Πανόρμου, κοντά στην Αλεξάνδρας, ακούσαμε μια δειλή σειρήνα. Αναρωτηθήκαμε τι έγινε. Είχε πάρα πολλή κίνηση γιατί ήταν κλειστοί οι δρόμοι και εξαιτίας του Μαραθωνίου.

Όταν φτάσαμε λίγο πριν τη ΓΑΔΑ, μας σταμάτησαν και μας είπαν να κάνουμε λίγο στην άκρη. Εκεί, ζήτησαν την ταυτότητά μου. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν πως πρόκειται για μια εξακρίβωση στοιχείων. Μας ρώτησαν αν σηκώσαμε την Παλαιστινιακή σημαία και απάντησα καταφατικά, δε το αρνήθηκα. Ούτε βόμβες έχουμε, ούτε τρομοκράτες είμαστε, δηλώνουμε όπως όλος ο ελληνικός λαός την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό».

«Στη συνέχεια ανεβήκαμε στον 5ο όροφο, έγινε αυτή η τυπική διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων και μετά από κάποια ώρα μας αφήσανε» πρόσθεσε ο Αντώνης Ξένος.

«Μας είπαν ότι θεωρήθηκε προκλητική η κίνησή μας» κατέληξε η κόρη του Αντώνη Ξένου και της Ελένης Γερασιμίδου.

Δείτε το βίντεο στο 00:44' ΕΔΩ

Untitled

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»