Θεσμοθετεί «Ημέρες κυπριακού κινηματογράφου» στο Παρίσι το ΥΠΠΑΝ

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σκοπεύει να θεσμοθετήσει τις «Ημέρες κυπριακού κινηματογράφου» στο Παρίσι ως ετήσια εκδήλωση, είπε ο Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Ο κ. Προδρόμου την περασμένη εβδομάδα μετέβη στο Παρίσι, όπου παρέστη στο «Αφιέρωμα στον Κυπριακό Κινηματογράφο», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Γαλλοφωνίας 2022.

Σε σημερινές του δηλώσεις στη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας συνεχάρη και ευχαρίστησε την Κοινότητα Κυπρίων Γαλλίας, αλλά και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Παρισιού για τις ημέρες κυπριακού κινηματογράφου, που οργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά.

«Στο Παρίσι δείξαμε πέντε κυπριακές ταινίες και αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό και όμορφο. Σκοπός είναι να καθιερώσουμε αυτόν τον θεσμό σε ετήσιο πλαίσιο και να δείξουμε στο εξωτερικό την πολιτιστική παραγωγή του τόπου μας», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Προδρόμου, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αξιόλογη κινηματογραφική παραγωγή.

«Εκεί ήταν και δύο από τους συντελεστές των ταινιών, που συνομίλησαν με το κοινό. Ιδιαίτερη τιμή ήταν το ότι παρευρέθηκε σε αυτές τις Μέρες Κυπριακού Κινηματογράφου ο διεθνώς πολύ γνωστός σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, ο οποίος έκανε και ενθαρρυντικά σχόλια για του Κύπριους δημιουργούς και αυτό μας δίνει θάρρος. Ευχαριστώντας και την Πρεσβεία μας στο Παρίσι, θέλω να πω ότι από την πλευρά του Υπουργείου σκοπεύουμε να θεσμοθετήσουμε αυτές τις Μέρες Κινηματογράφου ως ετήσια εκδήλωση», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Έφυγε από τη ζωή ο Πάρης Μεταξάς
Επέκταση υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2023
Εγκαίνια της 6ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής τους Αrtiste Andre
Πέθανε ο δημιουργός του γκράφιτι με το φιλί Μπρέζνιεφ-Χόνεκερ στο Τείχος του Βερολίνου
Oι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Μουτουλλά
Στο φως ημερολόγιο του Πικάσο με σπάνια σκίτσα του
Μια πλούσια κυπριακή κοινωνία μαρτυρούν ευρήματα 15ου και 14ου αιώνα στη Δρομολαξιά (pics)
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια μιας πόλης των Μάγια στο Μεξικό (pics)
Η κωμωδία Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ επιστρέφει δυναμικά
Τέχνη, Μουσική και Φιλανθρωπία στα εγκαίνια της έκθεσης «Εύφορα Πεδία» του Κωνσταντίνου Ζαννέτου