Παρουσιάστηκε η ταυτότητα και ο προγραμματισμός του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού

Στη δημιουργία σύνδεσης μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, μέσα από μια σύγχρονη προοπτική, στοχεύει η οπτική ταυτότητα του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, μαζί με τον προγραμματισμό για τους επόμενους μήνες.
 
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στην παρουσία της οικογένειας του δωρητή των αποθηκών, Στάθη Παπαδάκη, δημοτικών συμβούλων και προσκεκλημένων από τον καλλιτεχνικό χώρο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η εταιρεία Anirot Development Organisation ανέλαβε τη δημιουργία της οπτικής ταυτότητας του Κέντρου, «με στόχο να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος μέσα από μια εξαιρετικά σύγχρονη προοπτική».
 
«Μέσα από τη διερεύνηση των χαρακτηριστικών του χώρου, τη μεθοδολογία ανάλυσης των στόχων του Κέντρου, την έρευνα δράσης και το γραφιστικό σχεδιασμό, η οπτική ταυτότητα αντικατοπτρίζει την ουσία του χώρου, αλλά και την καινοτομία του ως μοναδικό στο είδος του», προστίθεται.
 
Αναφέρεται ακόμη πως «η οπτική ταυτότητα αποτελείται από το λογότυπο, τα χρώματα, τη γραμματοσειρά, αλλά και υποστηρικτικά στοιχεία, τα οποία ολοκληρώνουν την ταυτότητα του Κέντρου» και πως «το λογότυπο χαρακτηρίζεται από έναν αφαιρετικό σχεδιασμό που βασίστηκε στις αρχιτεκτονικές φόρμες των κτηρίων, που στεγάζουν το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη».
 
Το πρόγραμμα δράσεων για τους επόμενους μήνες, που περιλαμβάνουν εκθέσεις και παραστάσεις, παρουσίασε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κέντρου, Μαρίζα Παρτζίλη.
 
Συγκεκριμένα, από τις 2  μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020, φιλοξενείται η Στέγη Χορού Λεμεσού, στο πλαίσιο του 11ου Open House Festival, ενώ θα παρουσιαστούν τα έργα του Πέτρου Κονναρή, της Κωνσταντίνας Σκαλιώντα και Κάλιας Μαλλιαλή.
 
Στον υπόγειο χώρο, θα παρουσιαστεί η φωτογραφική έκθεση “Pose sittings” της Σουζάνας Φιαλά, η  οποία εξετάζει την πράξη της πόζας και την εμμονή με την αυτο-εικόνα στις κοινωνίες της ψηφιακής κουλτούρας.
 
Παράλληλα, θα γίνουν προβολές παραστάσεων από καλλιτέχνες από τον διεθνή χώρο με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο πάντα του Open House Festival.
 
Ο προγραμματισμός συνεχίζεται με την έκθεση ζωγραφικής της Νίτσας Χατζηγεωργίου η οποία, από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, παρουσιάζει ολοκληρωμένο το έργο της, που περιλαμβάνει σχέδια, λάδια σε καμβά και κολάζ.
 
Στις 25 Νοεμβρίου θα εγκαινιαστεί η εικαστική έκθεση με τίτλο «Το καφενείον: Η άλλη διάσταση», τα μυστικά του καφέ και η σημασία του καφενέ στην κοινωνία της Κύπρου, σε συνεργασία με την εταιρεία BPRarts σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Κατρίν Νικήτα.
 
Η έκθεση αυτή στόχο έχει να τονίσει τον εμβληματικό ρόλο που διαδραμάτισε ο καφές στην ιστορία της Κύπρου από την εμφάνιση του στα μέσα του 19ου αιώνα και, ιδιαίτερα το ρόλο των καφενείων ως ζωτικό μέρος του κοινωνικού ιστού της πατριαρχικής κυπριακής κοινωνίας. Η Έκθεση θα περιλαμβάνει σημαντικά έργα Κυπρίων καλλιτεχνών από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα (σύγχρονη τέχνη), καθώς και μια σειρά φωτογραφιών.
 
Άλλες δυο εκθέσεις προγραμματίζονται την περίοδο από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο 2021 και συγκεκριμένα, έκθεση του Λεμεσιανού ζωγράφου Ανδρέα Εφεσόπουλου, μία παρουσίαση της ενότητας του έργου του με τίτλο Αμαθούντα- H παλιά Λεμεσός και έκθεση του κεραμίστα Βαλεντίνου Χαραλάμπους.
 
Αναλυτικά οι ημερομηνίες και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο του 2021, θα ανακοινωθούν σύντομα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έφυγε από τη ζωή ο Πάρης Μεταξάς
Επέκταση υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2023
Εγκαίνια της 6ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής τους Αrtiste Andre
Πέθανε ο δημιουργός του γκράφιτι με το φιλί Μπρέζνιεφ-Χόνεκερ στο Τείχος του Βερολίνου
Oι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Μουτουλλά
Στο φως ημερολόγιο του Πικάσο με σπάνια σκίτσα του
Μια πλούσια κυπριακή κοινωνία μαρτυρούν ευρήματα 15ου και 14ου αιώνα στη Δρομολαξιά (pics)
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια μιας πόλης των Μάγια στο Μεξικό (pics)
Η κωμωδία Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ επιστρέφει δυναμικά
Τέχνη, Μουσική και Φιλανθρωπία στα εγκαίνια της έκθεσης «Εύφορα Πεδία» του Κωνσταντίνου Ζαννέτου