«Μέχρι και στο BBC παίξαμε ότι φάγαμε πρόστιμο για το περιβόητο gay φιλί μας»

 

Ο Κώστας Κάππας θυμήθηκε το πρώτο τηλεοπτικό gay φιλί που τον έκανε διάσημο και προκάλεσε πανικό! Αυτές είναι οι δύο φορές που ένα gay φιλί στην τηλεόραση δημιούργησε αντιδράσεις και πρόστιμα από το ΕΣΡ! Πως αντέδρασε τοτε ο Ανδρέας Φυλακτού; «Είπα Χριστόφορε τι να κάνω, μην μου το κάνεις αυτό... Μας έπαιρναν τότε τα δελτία ειδήσεων για να μιλήσουμε για το φιλί κι ο Χρήστος Λούλης απαντούσε τότε σαν να το έκανε ο ίδιος»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο ηθοποιός Κώστας Κάππας για τη συμμετοχή του στη νέα σειρά του MEGA «Έξαψη», για την τηλεόραση, αλλά και για το ρόλο που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο πριν από 13 χρόνια.

Ο ηθοποιός εξέφρασε τη χαρά του για την επανεμφάνισή του στην τηλεόραση μέσα από τη νέα σειρά του MEGA, για την οποία είπε ότι πρόκειται για κινηματογραφικό γύρισμα.

«Είναι κάτι που κάθε ηθοποιός θα ήθελε να κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Γενικότερα για τις τηλεοπτικές σειρές, υποστήριξε πως λόγω της ταχύτητας με την οποία γυρίζονται τα επεισόδια, χάνεις τον υποκριτικό σου εαυτό και δεν έχεις το χρόνο να διαχειριστείς τα πράγματα.

Σχολίασε τα ριάλιτι, για τα οποία είπε ότι είναι υποβιβασμός και πως αν υπήρχε κάποιο καλύτερο προϊόν, ο κόσμος θα το προτιμούσε.

Σχολίασε επίσης το περιβόητο φιλί που είχε δώσει με το Χρήστο Λούλη στη σειρά «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη το 2003 και εξέφρασε τον εκνευρισμό του με τους δημοσιογράφους που είχαν εστιάσει σε άλλα πράγματα και όχι στο διακύβευμα που ήταν η φιλία και το bullying.

Υποστήριξε πως αν συνέβαινε τώρα, δε θα ήταν το ίδιο σοκαριστικό, ωστόσο θα υπήρχαν και πάλι αντιδράσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στις δύο θεατρικές παραστάσεις που ετοίμαζε, αλλά λόγω των συνθηκών που έχουν επιβάλει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακυρώθηκαν.

Mεταξύ άλλων μίλησε και για το περιβόητο gay φιλί που είχε δώσει το 2003 στην σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Κλείσε τα μάτια» και που τον έκανε ευρέως γνωστό.

«Μέχρι και στο BBC παίξαμε ότι φάγαμε πρόστιμο για αυτόν τον λόγο. Στην αρχή δεν με έβλεπα, έβγαινα έξω όταν έπαιζε η σειρά γιατί ήταν η αρχή τότε και όλα στην αρχή σαν ηθοποιό σου κλωτσάνε. Νομίζω ότι ήταν κορυφαία σειρά. Τσαντίστηκα πάρα πολύ με πολλά πράγματα κι ένα από αυτά ήταν με τους δημοσιογράφους που εστίαζαν σε άλλα πράγματα. Αυτό εστίαζε στην φιλία. Δεν θυμάμαι άλλο σίριαλ όπου ο ένας φίλος να πεθαίνει για τον άλλον ή που αναδεικνυόταν το bullying που έτρωγα από τον πατέρα μου. Το σενάριο ήταν πολύ μπροστά κι είχε πολύ χιούμορ. Τώρα το είδα ξανά και πραγματικά λέω τι ωραία και πως ένα παιδί τότε είχε το μυαλό κι ήταν τόσο ταλαντούχο για να το κάνει αυτό; Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Τότε δεν υπήρχαν τα σocial media και θα γινόταν viral. Έκανε μεγάλη τηλεθέαση και μαζεύονταν στα σπίτια 10 άτομα για να το δούνε.

Δεν το φοβήθηκα το φιλί αλλά κάνω ωχ Χριστόφορε τι να κάνω; Μην μου το κάνεις αυτό. Όχι ότι είχα πρόβλημα για το φιλί αλλά καταλάβαινα τον παλμό της κοινωνίας. Αν συνέβαινε τώρα δεν θα ήταν το ίδιο σοκαριστικό αλλά σίγουρα θα υπήρχαν αντιδράσεις. Φαντάζομαι τι θα γινόταν στα social media. Μας έπαιρναν τότε τα δελτία ειδήσεων για να μιλήσουμε για το φιλί κι ο Χρήστος Λούλης απαντούσε τότε σαν να το έκανε ο ίδιος.»

 

Ποιος θα ξεχάσει το πρώτο gay φιλί που είδαμε στο «Κλείσε τα μάτια»;  Ναι, αυτό εδώ που έδωσαν ο Κώστας Κάππας με τον Περικλή Ασημακόπουλο και σόκαρε το ΕΣΡ με αποτέλεσμα να επιβάλλει πρόστιμο στο σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

 

Μια δεκαετία μετά και κάτι παραπάνω, επαναλήφθηκε ακριβώς η ίδια ιστορία, αυτή τη φορά με τη σειρά «Καταιγίδα»

Τη σκηνή με το γκέι φιλί των πρωταγωνιστών της σειράς «Καταιγίδα». Η εν λόγω σειρά, που είχε προβληθεί στην Κύπρο το 2015.

Σε ένα από τα επεισόδια υπήρχε μια σκηνή στην οποία, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί πριν την προβολή της σειράς στην Κύπρο, «ο Αλέξης, αποφασίζει να ενδώσει στη πολιορκία του Πάρη και να δοκιμάσει τον ομοφυλοφιλικό έρωτα». Στην εν λόγω σκηνή, δυο αγόρια έδιναν φιλί στο στόμα, κάτι που τόσο στην Κύπρο το 2015 που προβλήθηκε η σειρά όσο και στην Ελλάδα λογοκρίθηκε και επιλέχθηκε να μην προβληθεί. 

Ένας εκ των ηθοποιών της συγκεκριμένης σκηνής, ο Ανδρέας Φυλακτού όταν «κόπηκε» η σκηνή στην Κύπρο έδωσε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο απόσπασμα κι έγραψε: «Ένας ηθοποιός κάθε φορά που έχει μια πρόκληση έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και κάποιες φορές με τους γύρω. Δίνει μια μάχη και παλεύει με τα όρια του για να πραγματώσει αυτό που του ανατέθηκε. Επειδή λοιπόν κάτι τέτοιες κινήσεις λογοκρισίας προσβάλουν τον επαγγελματισμό μου και τη δουλειά μου την οποία σέβομαι και απαιτώ να σέβονται και οι υπόλοιποι, και επειδή η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης είναι μια από τις «αρχές» αυτού του τόπου που δεν λαμβάνω υπόψιν, σας παραθέτω το πλάνο που δεν θα δείτε στους τηλεοπτικούς σας δεκτές! Απολαύστε υπεύθυνα».
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ξανά χωρίς την Μέγκαν ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρίγκιπας Χάρι
Το σχόλιο Τσιμτσιλή για τον Μικρούτσικο: «Προφανώς δε μπορούσε να προσαρμοστεί στον δεύτερο ρόλο»
Τζέιμς Καφετζής για Ασημίνα Χατζηανδρέου: Δεν ρουφιανεύεις αυτόν που κλέβει ενώ κλέβεις και εσύ
Δημήτρης Χρυσοχοΐδης: Μετά την πρώτη κρίση πανικού ξεκίνησε ο Γολγοθάς, πήγα σε ψυχολόγο
Δείτε πως είναι σήμερα ο εμβληματικός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»
Η ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι για την πρώτη της μέρα στο Μάλμε-Oι φωτογραφίες μέσα από το ξενοδοχείο
Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Τα δημοσιεύματα με έχουν χωρίσει 48 φορές, δεν έχω χωρίσει ποτέ
Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος του Survivor
ΒΙΝΤΕΟ: Η Άννα Βίσση τραγουδά σε σούπερ μάρκετ στη Σκύρο
Η συγκινητική ανάρτηση της Ζωής Παπαδοπούλου για τη φίλη της που έχασε