Ζωντάνεψε ξανά το Μπατακλάν υπό τους ήχους του Στινγκ

"Η μουσική είναι ένας ωκεανός που δεν έχει τέλος, η μουσική είναι η κοινή μας γλώσσα", ήταν τα λόγια του Στινγκ στο γαλλικό ραδιόφωνο, λίγες ώρες πριν από τη συναυλία του στο Μπατακλάν.
 
Με τη μουσική του χθες βράδυ, παραμονή της τραγικής επετείου της 13ης Νοεμβρίου, ο Στινγκ ξαναέδωσε, ένα χρόνο μετά, ζωή στο Μπατακλάν.
 
Η συναυλία, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων. "
 


Η Γαλλία και ο κόσμος όλος θα δουν ότι το Μπατακλάν ξαναζεί" δήλωσε το απόγευμα συγκινημένος ο Ζερόμ Λανγκλέ, ο ιδιοκτήτης της μυθικής αίθουσας.
 
Και δεν υπερέβαλε όταν είπε "ο κόσμος όλος", αν κρίνει κανείς από τα τηλεοπτικά συνεργεία, τους φωτοειδησεογράφους, τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους, που από τις έξι το απόγευμα είχαν σπεύσει στην περιοχή, για να εξασφαλίσουν τη μια σπιθαμή γης ώστε να στήσουν το τρίποδο της κάμερας τους. Τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας δεν διευκόλυναν ιδιαίτερα το έργο τους.

 
Οι δημοσιογράφοι ήταν και φέτος περιορισμένοι στο μπουλεβάρτο Ρισάρ Λενουάρ, διαγωνίως απέναντι από τον αριθμό 50 του Μπατακλάν στο μπουλεβάρτο Βολτέρ, μια απόσταση σημαντική λόγω και της νησίδας που μεσολαβεί ανάμεσα στους δύο δρόμους.

 

 
Μην έχοντας μεγάλες δυνατότητες για καταγραφή των κινήσεων έξω από την αίθουσα, οι απεσταλμένοι των μέσων ενημέρωσαν έκαναν ζωντανές συνδέσεις με μακρινό φόντο την είσοδο και συνεντεύξεις με τον κόσμο που συνωστιζόταν και αυτός μαζί τους.
 
Στον φράχτη της πρασιάς πίσω από τους δημοσιογράφους, άρχισαν και πάλι να τοποθετούνται λουλούδια και αφιερώματα στη μνήμη των θυμάτων. Μπρος στο αυτοσχέδιο "εικονοστάσι", γονατιστός παρά το συνωστισμό, με ένα κερί στο χέρι, ένας νεαρός γύρω στα τριάντα με κλειστά τα μάτια, μοιάζει να ταξιδεύει μακριά... "θέλω να πείσω ακόμα και τον εαυτό μου ότι κάτι προσφέρω με το να μην ξεχνώ" εξήγησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν να σηκωθεί.

 
Ένας ασπρομάλλης μεσήλικας με χακί σακάκι έφτασε βιαστικά και άφησε μια ανθοδέσμη. Εξήγησε τη δική του ιστορία: Τον λένε Ζορζ κι ακριβώς ένα χρόνο πριν, αποφάσισε να καλέσει το βράδυ δύο φιλικά ζευγάρια για να φάνε σπίτι του. Το ένα ζευγάρι έπαιρνε απεριτίφ στο καφέ "La belle equipe" και το άλλο στο "Petit Cambodge", δέχθηκαν όμως την πρόσκλησή του και μετακινήθηκαν σπίτι του.



Όταν έμαθαν ότι και τα δύο καφέ έγιναν στόχος των τρομοκρατών, συνειδητοποίησαν ότι ο φίλος τους συμπτωματικά τους έσωσε τη ζωή. Ο Ζορζ θεωρεί ότι "οι ίδιοι ήταν τυχεροί".

 
Μια ροζ πολύ λεπτή κορδέλα τυλίγει σκαρφαλώνοντας τον παχύ κορμό ενός δένδρου, έχει κολλημένα λευκά χαρτάκια με μηνύματα που μοιάζουν να θέλουν ν` ακουστούν στα ουράνια: "μια τρυφερή σκέψη για σένα γιε μου, ο πατέρας σου που σε αγαπάει", "οι σκέψεις μας συνοδεύουν τον Στεφάν και όλη του την οικογένεια" ή ακόμα "σε όσους έζησαν αυτό το τρομερό γεγονός και στον αδελφό μου Κριστόφ που δείχνει μεγάλο κουράγιο εδώ και ένα χρόνο".

 

 

Δειτε Επισης

To τελευταίο αντίο στον Μανώλη Λιδάκη-Συντετριμένα τα αδέλφια του
Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Χάκμαν και της συζύγου του-Τα χάπια που εντοπίστηκαν
Ο εξοπλισμός του κιθαρίστα των Massive Attack πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 20.000 αγγλικών λιρών
Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Δεν θα εμφανιστούν μαζί στην πρεμιέρα της νέας τους ταινίας «Unstoppable»
Τις ταινίες Avatar και Star Wars παρουσίασε η Disney
Eurovision 2025: Ποιες πόλεις διεκδικούν τη διοργάνωση για τον 69ο διαγωνισμό;
Έφυγε από τη ζωή ο Πάρης Μεταξάς
Επέκταση υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2023
Εγκαίνια της 6ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής τους Αrtiste Andre
Πέθανε ο δημιουργός του γκράφιτι με το φιλί Μπρέζνιεφ-Χόνεκερ στο Τείχος του Βερολίνου