Xάρης Αριστείδου: Ζώντας τις ζωές των άλλων

Μεγαλύτερη πρόκλησή του να ζει τον κάθε ρόλο του στο πετσί του. Είτε παίζει στο θέατρο είτε στην τηλεόραση, δουλεύει τους ρόλους του με τον ίδιο ζήλο για να προσφέρει στους θεατές του τον καλύτερό του εαυτό. O λόγος για τον Χάρη Αριστείδου, ο οποίος μας κρατάει σε εγρηγόρση κάθε χρόνο με τη δουλειά του. Φέτος, τον βλέπουμε στην τηλεόραση του Σίγμα, στις σειρές Κατά Λάθος και στα Λόγια του Αέρα. 
 
Πώς πήρες την απόφαση να γίνεις ηθοποιός;
Η σκέψη ότι μπορούσα να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα υπήρχε από πολύ μικρή ηλικία. Μου φαινόταν πάντα ενδιαφέρον να παρατηρώ τις συμπεριφορές των ανθρώπων και πως αυτοί αντιδρούσαν σε διάφορες περιστάσεις. Με μάγευε η ιδέα ότι θα μπορούσα να ζήσω έστω και για λίγο τις ζωές άλλων ανθρώπων. Την οριστική απόφαση την πήρα όταν μετά από μία παράσταση που παρακολούθησα, ανέβηκα στην άδεια σκηνή και ένιωσα μία πληρότητα απερίγραπτη. Ένιωσα σαν στο σπίτι μου. 
 
Είσαι για συνεχόμενη τρίτη χρονιά τώρα στην τηλεόραση. Πόσο κουραστικό είναι να κάνει ένας ηθοποιός τηλεόραση;
Είναι ευλογία το ότι βρίσκομαι σε αυτό το χώρο για τρία συνεχόμενα χρόνια. Αντίθετα με τη συνηθισμένη άποψη, το να υποδύεσαι ένα τηλεοπτικό ρόλο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να πετύχει τον χαρακτήρα που πρέπει να ενσαρκώσει, ο ηθοποιός χρειάζεται να μελετήσει το ρόλο όπως ακριβώς θα έκανε στο θέατρο και ταυτόχρονα να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τις αντιδράσεις του χαρακτήρα αυτού στα διάφορα γεγονότα που αντιμετωπίζει. Αυτό δεν είναι κουραστικό, είναι κυρίως αναζωογονητικό. 

Εκτός από πρωταγωνιστής στη σειρά Κατά Λάθος του Sigma, είσαι και ένας από τους εμπνευστές της. Πώς προέκυψε η ιδέα αυτή;
Η αρχική ιδέα προέκυψε μετά από κάποιες συζητήσεις που είχαμε με το φίλο και συνεργάτη Μιχάλη Τερζή. Η πρώτη ιδέα στη συνέχεια άρχισε να αναπτύσσεται και να προστίθενται και να αφαιρούνται διάφορα στοιχεία. Ήταν μια διαδικασία που πήρε περίπου ένα χρόνο πριν καταλήξει στην τελική της μορφή.

Έχεις καθόλου κοινά χαρακτηριστικά με τον ρόλο που υποδύεσαι στο Κατά Λάθος;
Με τον Τόνυ έχουμε κάποια μικρά χαρακτηριστικά αλλά οι βασικές μας αρχές διαφέρουν. Έχουμε διαφορετική κοσμοθεωρία και αντιλαμβανόμαστε κάποιες καταστάσεις διαφορετικά. Αυτές οι διαφορές είναι που κάνουν την εμπειρία αυτή ενδιαφέρουσα. Γνωρίζω, έχοντας δημιουργήσει αυτό το χαρακτήρα, όλα όσα κρύβονται από πίσω του. Αλλά το να ζω και μαζί του μου δίνει την ευκαιρία να τον μάθω καλύτερα. Αυτή τη στιγμή ο Τόνυ και ο Χάρης οφείλουν να συνυπάρξουν. Τόσο πολύ, που φτάνω να τον δικαιολογώ σε κάποια πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα δικαιολογούσα.  

Ποια είναι τα σχόλια που δέχεσαι από τον κόσμο για το νέο σου αυτό εγχείρημα στην τηλεόραση, αν λάβουμε υπόψη ότι σε είχαμε συνηθίσει σε ένα εντελώς διαφορετικό ρόλο τις προηγούμενες χρονιές.
Καταρχάς, είναι μια περίπλοκη περίοδος, μιας και εκτός από το σενάριο και τη συμμετοχή στο Κατά Λάθος, συμμετέχω και στη σειρά «Λόγια Του Αέρα» με ένα εντελώς διαφορετικό ρόλο. Ευτυχώς ο κόσμος μοιάζει να αγκάλιασε και τους δύο ρόλους. Όσον αφορά το κομμάτι της σεναριογραφίας, δέχθηκα πολλή αγάπη από τον απλό κόσμο αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις που δέχθηκα αρνητική κριτική. Σημασία έχει να επιλέγουμε ποιες από αυτές τις αντιδράσεις είναι ειλικρινείς και ποιες γίνονται λόγω σκοπιμότητας και όπως και να ‘χει να χρησιμοποιούμε τα θετικά και τα αρνητικά προς βελτίωση του αποτελέσματος.

Τι είναι πιο δύσκολο για σένα; Να κάνεις κωμωδία ή δράμα; Και πιο από τα δύο προτιμάς;
Δεν μ’ αρέσει ο διαχωρισμός κωμικός και δραματικός ηθοποιός. Κάθε ηθοποιός καλείται να κάνει και τα δύο. Έχω ερμηνεύσει και κωμικούς και δραματικούς ρόλους και το κάθε ένα έχει το δικό του επίπεδο δυσκολίας αλλά και μαγείας. Μ’ αρέσουν και η κωμωδία και το δράμα φτάνει ο ρόλος να με γεμίζει.

Σε τι ρόλο θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου κάποια στιγμή;
Θα ήθελα να ερμηνεύσω κλασικά έργα. Ένας αγαπημένος μου ρόλος είναι ο Ιάγος από τον Οθέλλο.


Έχεις σκεφτεί καθόλου την καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό;
Το επάγγελμα μας εξελίσσεται συνεχώς. Σίγουρα όλοι έχουμε σκεφτεί να κάνουμε κάτι εκτός συνόρων, έτσι υπάρχει και στα δικά μου σχέδια φτάνει οι συνθήκες να το επιτρέψουν.

Με το βαρυφορτωμένο σου πρόγραμμα, έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο για την προσωπική σου ζωή; Σε τι φάση σε βρίσκουμε εκεί;
Όντως, το πρόγραμμα μου είναι βαρυφορτωμένο και ο ελεύθερος χρόνος σίγουρα είναι μειωμένος, αλλά όταν ξέρεις πώς να τον χειρίζεσαι είναι αρκετός. Το επάγγελμα αυτό απαιτεί θυσίες. Ειδικά όταν βρίσκεσαι στο ξεκίνημά σου. Και πρώτο θύμα είναι ο ελεύθερος χρόνος. Όσος μου απομένει λοιπόν, τον επενδύω σε στιγμές. Μικρές αλλά αρκετές για να με καλύψουν την ώρα που δουλεύω.  

Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό που εκτίθεται τόσο πολύ στο γυαλί να διατηρεί μία υγιή σχέση;
Όλες οι σχέσεις χρειάζονται αλληλοκατανόηση, εμπιστοσύνη και σεβασμό. Εκ των πραγμάτων τα πιο πάνω είναι πολύ απαραίτητα όταν μιλούμε για κάποιον ηθοποιό. Πρέπει το άλλο άτομο να καταλαβαίνει που διαχωρίζεται η αλήθεια με το μύθο και ο ηθοποιός να καταλαβαίνει τις ανασφάλειες που προκαλούν στο έτερο του ήμισυ αυτή η έκθεση.
 
Εκτός από την τηλεόραση κάνεις και θέατρο αυτή την περίοδο;
Δυστυχώς αυτήν την περίοδο είναι πολύ δύσκολο. Μου λείπει όμως και σίγουρα σύντομα θα επιστρέψω. Πέρσι ήταν μία πολύ δημιουργική χρονιά όσον αφορά το θέατρο αφού είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε παραστάσεις που άγγιζαν διαφορετικά είδη. Από κωμωδία, σε δράμα και Musical. Ήταν μια πολύ επιμορφωτική εμπειρία που με ενδυνάμωσε σαν ηθοποιό.


Πράξια Αρέστη
 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Χωρίς αυτούς η ψυχική μου ακεραιότητα θα ήταν δύσκολο να ανακάμψει»
Η πρώτη του ανάρτηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από τη συγκλονιστική πρεμιέρα του #Maestro 2
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Η τρυφερή ανάρτηση του Γιώργου Λιβάνη για την Ανδρομάχη μετά την αποκάλυψη ότι θα γίνει μπαμπάς
To νέο πολύ κοντό, punk rock μαλλί, της Απόλυτης - To ανατρεπτικό look στο αναπάντεχο νέο videoclip
Η Μαρίνα Σάττι είναι η νέα βασίλισσα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ & τα trends μετά τη #Eurovision - Μας πήγε τάπα!
Τρίτη σειρά του Αντρέα Γεωργίου ενισχύει την prime time ζώνη! Γιάννενα, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια στο κάδρο
Tα δάκρυα της Καλομοίρας: «Ο πατέρας μου δεν ήρθε ούτε στη #Eurovision. Ήθελα το μπράβο του»
Βανδή για Μπισμπίκη: «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει»
Στο νοσοκομείο ο Mente Fuerte