Κατερίνα Βρανά: «Ο Δημήτρης Οικονόμου ζήτησε συγγνώμη και ο Άκης Παυλόπουλος την πήρε πίσω»
14:40 - 26 Μαρτίου 2025

«Μου έχουν γράψει σχόλια που υποστηρίζουν την άποψη «καλύτερα νεκρός από ότι σε αμαξίδιο», και μου έχουν πει ότι «δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να έχουμε αυτή την άποψη;». Ήρθαν στην σελίδα μου να το πουν αυτό; Δεν το καταλαβαίνω»
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus
Η Κατερίνα Βρανά βρέθηκε καλεσμένη στο #Buongiorno την Τετάρτη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη δήλωση που είχε κάνει ο Δημήτρης Οικονόμου στον αέρα: «Σκέψου τον εαυτό σου να είσαι σε ένα καροτσάκι, ίσως είναι καλύτερη περίπτωση να είσαι νεκρός, από το να είσαι σε ένα καρότσι από το πρωί μέχρι το βράδυ, όμηρος».
Αρχικά, η Κατερίνα Βρανά είπε τα εξής: «Έδειξε μια έλλειψη εκπαίδευσης και μια έλλειψη γνώσης από άτομα που θα έπρεπε να ξέρουν καλύτερα. Παλιά υπήρχε ως άποψη ότι καλύτερα να πεθάνεις παρά να μείνεις σε αμαξίδιο. Τώρα πια, όταν υπάρχουν τόσα άτομα που ζουν γεμάτες ζωές είναι τόσο χαζό να το λες αυτό! Δείχνει μια έλλειψη γνώσεων της πραγματικότητας και της καθημερινότητας.
Είμαι ένα καλό παράδειγμα όπως και άλλοι, η ζωή μου είναι υπέροχη, δεν θα ήθελα να έχω πεθάνει, μου αρέσει που έζησα, έχω πολλά πράγματα στην ζωή μου να κάνω. Μου έχουν γράψει σχόλια που υποστηρίζουν την άποψη «καλύτερα νεκρός από ότι σε αμαξίδιο», και μου έχουν πει ότι «δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να έχουμε αυτή την άποψη;». Ήρθαν στην σελίδα μου να το πουν αυτό; Δεν το καταλαβαίνω».
«Έλαβα 4-5 μηνύματα από μητέρες που έχασαν το παιδί τους σε τροχαίο και έλεγαν μακάρι να ήταν εδώ το παιδί μας και ας ήταν στο αμαξίδιο.
Εγώ περνάω υπέροχα. Πάω ταξίδια, βγαίνω για φαγητό, πάω στη δουλειά μου… Δεν θα ήθελα να είχα πεθάνει. Μου αρέσει που έζησα, πάρα πολύ. Έχω πάρα πολλά πράγματα να κάνω στη ζωή μου».
«Δεν υπάρχει ορατότητα στην Ελλάδα, ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους χώρους. Αν κυκλοφορήσεις έξω σε μπαρ ή εστιατόριο, ζήτημα να δεις άνθρωπο σε αμαξίδιο. Είναι θέμα υποδομών, δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε. Αν μπορούσαμε θα μας βλέπατε συχνότερα. Έχουμε θέματα πρόσβασης. Έχει αλλάξει ωστόσο η νοοτροπία του κόσμου, είναι πολύ πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν. Πολλές φορές σε θέατρο μου λένε ότι θα φτιάξουν προσβάσιμο καμαρίνι και μου ζητούν συγγνώμη. Είναι και παλιά κτίρια. Τα καμαρίνια συνήθως είναι έναν όροφο πάνω ή κάτω, δεν έχουν σκαλιά. Οι άνθρωποι του θεάτρου είναι πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν. Υπάρχουν άνθρωποι στην δημόσια ζωή με αναπηρία που έχουν διακριθεί», προσέθεσε η Κατερίνα Βρανά.
«Το καρότσι κουβαλάει πράγματα που δεν ελέγχουν το όχημα, όπως τα λαχανικά της λαϊκής, ένα μωρό… Αυτά δεν ελέγχουν το όχημα. Το άτομο που έχει βλάβη ελέγχει το όχημα στο οποίο είναι, οπότε είναι αμαξίδιο και έχει λίγο παραπάνω επιστήμη στο φτιάξιμο από ό,τι το καροτσάκι», και αμέσως μετά τόνισε:
«Ο κύριος Οικονόμου ζήτησε συγγνώμη και μετά ο κύριος Παυλόπουλος έκανε ό,τι μπορούσε για να το πάρει πίσω. Η συγγνώμη του κ. Οικονόμου ήταν πολύ καλή. Ο κ. Παυλόπουλος δεν χρειαζόταν μετά να σχολιάσει κάτι παραπάνω, φτάνει. Μη θίγεσαι που σου είπαμε ότι έκανες κάτι λάθος, γιατί έκανες κάτι λάθος. Ζήτα συγγνώμη και τέλειωσε. Μάθε να κάνεις τη δουλειά σου. μη μου το παίζεις θιγμένος».
«Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει αυτή η άποψη καλύτερα νεκρός παρά σε αμαξίδιο. Σας το υπογράφω, δεν θα ήθελα να έχω πεθάνει, περνάω τέλεια. Κάποιος που το πιστεύει αυτό έχει άγνοια της πραγματικότητας και πολύ στενό περιθώριο του τι είναι καλή ζωή», κατέληξε η Κατερίνα Βρανά.
«Το 15% των ανθρώπων έχουν αναπηρία. Νομίζω ότι είναι αόρατοι, πόσω μάλλον τα άτομα με αόρατες βλάβες πχ με νοητική αναπηρία κτλ. Το να αποκαλέσουμε ένα αμαξίδιο «καρότσι» είναι θέμα του να καταλάβουμε την διαφορά των λέξεων. Ο κ. Οικονόμου ζήτησε συγγνώμη και ήταν μια χαρά, αλλά ο κ. Παυλόπουλος θίχτηκε που «τόλμησαν» να του πουν ότι κάνει λάθος. Δεν είναι η συγκεκριμένοι άνθρωποι αλλά είναι η πεποίθηση που πιστεύεται από πολλούς ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να μένουμε σε αυτές τις αντιλήψεις. Δεν νιώθω ευθύνη το να βγω στην πολιτική, αλλά νιώθω ότι έχω ένα βήμα για να εκφράσω τις απόψεις μου».