Κούλλης Νικολάου και Χρήστος Λούλης απαντούν στις τουρκικές αντιδράσεις για τη σειρά #Famagusta

«Οι μαρτυρίες είναι πέρα για πέρα αληθινές. Η εισβολή έχει κάποιες αλήθειες που δε μπορούν να αμφισβητηθούν…» - Μαζικά τουρκικά «πυρά» κατά της σειράς #Famagusta στο #Netflix

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων και άρθρα στο διαδίκτυο, μέχρι ειδησεογραφικές εκπομπές στην τηλεόραση με καλεσμένο τον πρόεδρο του ψευδοκράτους. Παντού το ίδιο πνεύμα. Απόλυτα συντονισμένοι ώστε το άσπρο να γίνει μαύρο, 50 χρόνια μετά τον Αττίλα και την αιματοβαμμένη εισβολή στην Κύπρο, με αφορμή αυτή τη φορά την εκπληκτική σειρά #Famagusta που κέρδισε θέση στη λίστα προγραμμάτων του #Netflix.

Οι Τούρκοι κάνουν επίθεση στη σειρά δίνοντας της τη χαμηλότερη βαθμολογία και στο IMDB. Βαθμολογήστε και κοινοποιείστε ΕΔΩ

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος στην Τουρκία, μιλάει για ακόμα μια μέρα για ελληνική προπαγάνδα κ δίνει τη σκυτάλη σε πολιτικούς. Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους θυμήθηκε τον Ετσεβίτ.

Το κυπριακό ζήτημα δεν ξεκίνησε ποτέ το 1974. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση για την Κύπρο το 1974 ήταν ουσιαστικά μια στρατιωτική επέμβαση που έσωσε τους Τουρκοκύπριους από τη γενοκτονία. Όπως είπε ο Ετσεβίτ, φέρνουμε την ειρήνη στην Κύπρο με την επέμβασή μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Η Άγκυρα μάλιστα αποφάσισε να σηκώσει το όλο θέμα στο υψηλότερο επίπεδο, με ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της χώρας…

«Η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις τιμημένες μνήμες των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από ελληνοκυπριακές συμμορίες την περίοδο 1963-74», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε καμιά ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για εισβολή και διχοτόμηση του μαρτυρικού νησιού. Σε κανένα δημοσίευμα δεν αναφέρεται πως το βόρειο τμήμα της Κύπρου τελεί παράνομα υπό τουρκική κατοχή. Η Άγκυρα αποφεύγει να αναφέρει ότι το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος στον κόσμο πλην της Τουρκίας…

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες να αποτυπωθούν τα γεγονότα διαφορετικά από αυτά που έγιναν, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την εθνική μας υπόθεση της Κύπρου. Αποτίουμε φόρο τιμής στους Κύπριους βετεράνους μας και τους ήρωές μας», συνεχίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που προσπαθεί να διαμορφώσει η Άγκυρα, η Ελληνοκυπριακή πλευρά, προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της.

«Προφανώς δεν έχουν δει το ντοκιμαντέρ Famagusta. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Τουρκική Εισβολή του 1974. Η σειρά στέλνει πολύ σημαντικά μηνύματα. Το έχω παρακολουθήσει και στέλνονται μηνύματα για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού και τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», σχολίασε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του τρίτου και τελευταίου κύκλου της σειράς στο Mega, οι δύο πρώτοι κύκλοι θα είναι διαθέσιμοι από το Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο, από τις 20 Σεπτεμβρίου…

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η επέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη στοχοποιείται από την ελληνική προπαγάνδα. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να στοχοποιούνται μέσα από αυτή τη σειρά», συμπλήρωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται με την Τουρκία να δείχνει με κάθε ευκαιρία ότι η στάση της παραμένει αδιάλλακτη.

Όπως λέει στο #LiveNews ο ηθοποιός και παραγωγός Κούλης Νικολάου, αυτό που έχει ενοχλήσει την Τουρκία είναι η έρευνα πίσω από την σειρά Famagusta, που ξεσκέπασε άγνωστες δραματικές ιστορίες.

«Η διαστρεβλωμένη απεικόνιση της Ειρηνευτικής Επιχείρησης της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου και έληξε στις 18 Αυγούστου, προκειμένου να τερματιστούν οι σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες στο νησί και να επέλθει ειρήνη, προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων τηλεθεατών», αναφέρει το δημοσίευμα της YENI SAFAK.

«Οι άνθρωποι ζουν, οι άνθρωποι που έχουν βιώσει τα πράγματα ζουν και όποιος το αμφισβητεί, να έρθει στην Κύπρο να μιλήσει μαζί τους, αν τους δει κατάματα και να δουν εάν πραγματικά είναι ψέμα ή αλήθεια  ή εάν πρόκειται περί προπαγάνδας», είπε ο Κούλης Νικολάου.

«Οι μαρτυρίες που έχουμε, οι δραματοποιημένες αφηγήσεις που έχουμε από την εισβολή είναι πέρα για πέρα αληθινές, με ονοματεπώνυμα. Είναι περίεργο να ακούς κάποιον να λέει ότι είναι προπαγάνδα. Είναι μία μαύρη τρύπα στις ψυχές πολλών ανθρώπων στην Κύπρο. Η σειρά ασχολείται με το τι συνέβη στην εισβολή. Φέτος κλείνει 50 χρόνια κι έχει κάποιες αλήθειες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν», σχολίασε ο πρωταγωνιστής της σειράς Χρήστος Λούλης.

Τις τουρκικές αντιδράσεις γύρω από το σήριαλ #Famagusta, στο οποίο πρωταγωνιστεί, μετά και την είσοδό του στο #Netflix σχολίασε και ο Χρήστος Λούλης μιλώντας στο #Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Δε με εξέπληξε η αντίδραση από την τουρκική πλευρά, δυστυχώς. Αισθάνομαι περίεργα που χρειάζεται να σχολιάσω το συγκεκριμένο γεγονός, με την έννοια του ότι οι δραματοποιημένες μαρτυρίες που έχουμε από το παρελθόν είναι πέρα για πέρα αληθινές με ονοματεπώνυμο ανθρώπων που ζουν ακόμα.

Είναι περίεργο να ακούς κάποιον να λέει ότι αυτό είναι προπαγάνδα ενώ πρόκειται για κάτι που διαμόρφωσε τη ζωή τους και πολλών συγγενών τους. Είναι μια μαύρη τρύπα στις ψυχές πολλών ανθρώπων στην Κύπρο. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπάρχει η ιστορική αλήθεια και υπάρχουν και οι πολιτικές σκοπιμότητες, οι γεωπολιτικές, που αναγκάζουν τη μια ή την άλλη πλευρά να αποκρύπτουν ένα κομμάτι…» ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Λούλης.

«Η σειρά ασχολείται με το τι συνέβη στην εισβολή. Φέτος κλείνουμε 50 χρόνια από την εισβολή και η εισβολή έχει κάποιες αλήθειες που δε μπορούν να αμφισβητηθούν…  Στις αφηγήσεις που έχουμε, οι άνθρωποι σημειώνουν ότι ήταν φίλοι με αυτούς τους ανθρώπους… » πρόσθεσε ο Χρήστος Λούλης.

Για τον γάμο του Αντρέα Γεωργίου με τη Σιμώνη Χριστοδούλου, στον οποίο ήταν και κουμπάρος αλλά και τις τουρκικές αντιδράσεις για τη σειρά #Famagusta που μπήκε στο #Netflix, μίλησε ο Κούλλης Νικολάου και στην εκπομπή #SummersCool.

«Κυριαρχούσε η χαρά, η συγκίνηση, η αγάπη. Είναι ένας γάμος που για μένα προσωπικά ήταν σαν να πάντρευα τον μικρό μου αδερφό, τον γιο μου»  ανέφερε αρχικά ο Κούλλης Νικολάου για τον γάμο του Αντρέα Γεωργίου. «Δεν έχει τελειώσει ακόμα ο γάμος, υπάρχει και το after, θα αντέξουμε» είπε σε άλλο σημείο.

Ο Κούλλης Νικολάου σχολίασε επίσης και το θέμα που έχει προκύψει με τη σειρά #Famagusta μετά τις τουρκικές αντιδράσεις μετά και την είσοδό της στο #Netflix.

«Είναι προϊόν μυθοπλασίας και το ξέρει ο θεατής. Όποιος αμφισβητεί τα γεγονότα, το λέω σαν Κούλλης Νικολάου μπορώ να φιλοξενήσω και τον υπουργό Πολιτισμού  να έρθει στην Κύπρο και να μιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν βιώσει τα γεγονότα και να αντιληφθεί και ο ίδιος αν πρόκειται για διαστρέβλωση. Οι αντιδράσεις υπήρχαν και πέρυσι, τώρα έγιναν πιο έντονες λόγω του Netflix».

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
Κόλαφος η Φαίη Σκορδά κατά Μάρκου Σεφερλή & Δημήτρη Σούρα: «Το βρίσκω πολύ επικίνδυνο!»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η απάντησή της Κατερίνας Λιόλιου στα αρνητικά (και σε περιπτώσεις αισχρά) σχόλια για το #Διθέσιο
Η επική Shakira έφυγε από τη σκηνή επειδή θεατές τραβούσαν βίντεο κάτω από το φόρεμά της
Λεωνίδας Κουτσόπουλος: «Αν Κοντιζάς & Ιωαννίδης δεν έρθουν στην #FarmaGR, δεν θα τους μιλήσω»
Επιστρέφει ο Γιώργος Καπουτζίδης στο #TheVoiceGR! Έκλεισαν Χρήστος Μάστορας και Γιώργος Μαζωνάκης
Μέρα Πρεμιέρας: Το νέο look της Φαίης, η 12η χρονιά της Σταματίνας, τα τεχνικά προβλήματα του Παπαδάκη