Aύριο το Βραβείο Κινηματογράφου στο Βατικανό για τον μικρό Ανδρέα Χριστοδούλου και το #Famagusta

Ο 10χρονος Αντρέα Χριστοδούλου Κύπριος θα λάβει το βραβείο «Κινηματογράφου – Θεάτρου», ενώ η τριάδα Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλλης Νικολάου θα λάβουν τιμητικό βραβείο «Κινηματογράφου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Μια ακόμη διάκριση έρχεται από το εξωτερικό αυτή τη φορά, για τη μεγάλη παραγωγή #Famagusta, η οποία έχει κερδίσει τις καρδιές των τηλεθεατών με τους δύο πρώτους κύκλους που προβλήθηκαν την περασμένη σεζόν.

Οι συντελεστές της σειράς, σε σκηνοθεσία του Αντρέα Γεωργίου και σενάριο της Βάνας Δημητρίου, επέλεξαν να εντάξουν στο πρωταγωνιστικό καστ τον 10χρονο Ανδρέα Χριστοδούλου, έναν ηθοποιό με σύνδρομο Down που ξεχώρισε με την εμφάνισή του στη #Famagusta.

Ο μικρός Ανδρέας, που στη σειρά υποδύεται τον αδερφό του Τεύκρου (Βαγγέλης Κακουριώτης), ο οποίος προσπαθεί να αναλάβει την επιμέλειά του από την αδιάφορη μητέρα του, διακρίθηκε από τους υπεύθυνους των διεθνών βραβείων «VEXILLVM GIUSEPPESCIACCA» που απονέμονται κάθε χρόνο στο Βατικανό.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός Κύπριος θα λάβει το βραβείο «Κινηματογράφου – Θεάτρου», ενώ η τριάδα Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλλης Νικολάου θα λάβουν τιμητικό βραβείο «Κινηματογράφου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για την επιλογή τους αυτή.

Η απόφαση των δημιουργών να συμμετέχει ο μικρός Ανδρέας στην επιτυχημένη σειρά #Famagusta καταδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία και το σεβασμό τους σε παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες και συνιστά ένα σημαντικό μήνυμα, παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι.

«Η ένταξη του μικρού Ανδρέα, ενός παιδιού με σύνδρομο Down, στη σειρά #Famagusta αποτελεί ένα ισχυρό κοινωνικό και ανθρωπιστικό μήνυμα. Μέσα από την παρουσία του, η σειρά προωθεί την αποδοχή και την ένταξη ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία, αναδεικνύοντας τη σημασία της διαφορετικότητας. Ο ρόλος του μικρού Ανδρέα δεν είναι μόνο συγκινητικός, αλλά και εκπαιδευτικός, καθώς ευαισθητοποιεί το κοινό για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με σύνδρομο Down. Με αυτόν τον τρόπο, η σειρά συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας πιο συμπεριληπτικής και ανθρωπιστικής κοινωνίας. Συγχαρητήρια στους εξαιρετικούς δημιουργούς της σειράς και στον μικρό Ανδρέα» αναφέρει η Ελληνίδα Γενική Γραμματέας των Βραβείων Vexillum Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη

Δειτε Επισης

Καταβεβλημένος on camera o Χρήστος Μάστορας: «Οι προσευχές μας είναι με την Μαρινέλλα» - Κατάρες στα social
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο κατάμεστο Royal Albert Hall – Η αφιέρωση και το μήνυμα στην Μαρινέλλα
Tα πήρε στο κρανίο o Αλέξης Παππάς με κυπριακό δημοσίευμα & βγήκε στα κανάλια - Έξαλλος & ο Λάκης Γαβαλάς
Ο Κούλλης Νικολάου εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί με το #Netflix και το #Famagusta στην Κύπρο
#TALKTOME: Η πιο τρομακτική ταινία της δεκαετίας
Το backstage της φωτογράφισης, Καίτης Γαρμπή - Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, για τις εμφανίσεις τους στην Κύπρο
Ο Απόστολος Γκλέτσος χόρεψε ζεϊμπέκικο στο Ηρώδειο - Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
Στη Ρουμανία Αντρέας Γεωργίου & Σιμώνη Χριστοδούλου για τα απαιτητικά γυρίσματα της σειράς #Tampou
Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο, σε νέες ενορχηστρώσεις Θέμη Καραμουρατίδη
H Μαρινέλλα εξαφάνισε τον Χρήστο Μάστορα (Στέλιο Καζαντζίδη) και από την αφίσα της συναυλίας στο Ηρώδειο