Πέρασε το πρώτο κρίσιμο 24ωρο στη ΜΕΘ, για την κορυφαία μας ερμηνεύτρια, Μαρινέλλα

«Σταθερή αλλά κρίσιμη», παραμένει η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του «Υγεία», καθώς πέρασε το πρώτο κρίσιμο 24ωρο μετά το εγκεφαλικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Τεράστια συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η μάχη που δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Υγεία» η Μαρινέλλα. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και κατέρρευσε στη σκηνή του Ηρωδείου.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια λαμβάνει πολύ ισχυρή φαρμακευτική αγωγή με τον οργανισμό της να ανταποκρίνεται, γι’ αυτό και απέφυγε τη διασωλήνωση και είναι σταθεροποιημένη.

Αν και πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει βελτίωση, το επόμενο 48ωρο είναι εξίσου κρίσιμο, υπάρχει μία αχτίδα αισιοδοξίας. Οι γιατροί ελπίζουν ότι θα υποχωρήσει το αιμάτωμα και θα αποφύγει το χειρουργείο.

Οι θεράποντες γιατροί της αρκούνται στην επισήμανση ότι «παραμένει κλινικά σταθερή» και «η κατάστασή της είναι κρίσιμη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαίρης Γύγου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Open, η Μαρινέλλα εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της μέσα από την ΜΕΘ γνωστού ιδιωτικού θεραπευτηρίου στο Μαρούσι.

«Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή της είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Έχει επικοινωνία με το περιβάλλον αλλά λαμβάνει ισχυρή αγωγή. Το θετικό είναι ότι ο οργανισμός της ανταποκρίνεται στην πρώτη θεραπευτική αγωγή που λαμβάνει και για αυτό τον λόγο έχει αποφύγει και την διασωλήνωση. Σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλος παράγοντας είναι η ηλικία, όπως λένε οι γιατροί. Η αποψινή νύχτα και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την πορεία υγείας της σπουδαίας ερμηνεύτριας» τόνισε η δημοσιογράφος για την Μαρινέλλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του #Action24, η μεγάλη τραγουδίστρια έχει κάποια επικοινωνία με το περιβάλλον, αλλά η κατάστασή της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της η κόρη της, Τζωρτίνα και η εγγονή της, ενώ στην Ελλάδα επιστρέφει και ο εγγονός της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέφερε η Όλγα Λαφαζάνη το πρωί της Παρασκευής 27/9 μέσα από το #HappyDay, δεν έχει υπάρξει διασωλήνωση της ερμηνεύτριας, ενώ οι γιατροί περιμένουν να περάσουν τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν συντηρητικά, δηλαδή αν θα περιμένουν να υποχωρήσει από μόνο του το αιμάτωμα ή αν θα ακολουθήσουν πιο δραστικές μεθόδους, όπως αυτή της κρανιοτομής για να αφαιρέσουν εκείνοι το αιμάτωμα.

Μάλιστα, η Τίνα Μεσσαροπούλου ανέφερε πως σύμφωνα με τις δικές της πληροφορίες η κόρη της Μαρινέλλας ζήτησε από τον νευροχειρούργο να μην προχωρήσουν σε κάποια επέμβαση καθώς φοβούνται ότι η καρδιά της μπορεί να μην αντέξει την επέμβαση.

Στη συνέχεια, στη συζήτηση μπήκε και η Ματίνα Παγώνη που εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να περάσουν τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των γιατρών.

Αρχικά ανέφερε: «Σας είπα χθες ότι πρέπει να περάσουν δύο με τρία εικοσιτετράωρα. Τώρα έχει περάσει το ένα. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη και την σταθεροποίηση της κατάστασης ενός ασθενούς. Αφού περιμένουμε τρία εικοσιτετράωρα. μετά εκτιμούν οι γιατροί την εξέλιξη. Αν το αιμάτωμα είναι σταθερό και περιμένουμε να αρχίσει να απορροφάται. Μετά θα αποφασίσουν βάση την κλινική εικόνα που έχουν στα χέρια τους.»!

Και πρόσθεσε η κυρία Παγώνη: «Δεν μπορώ να μιλήσω αν δεν έχω δει ασθενή. Αυτά που περιγράφονται είναι θετικά για την κλινική εικόνα μιας ασθενούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να αφήσουμε αυτόν τον οργανισμό, που είναι πολύ δυνατός οργανισμός και το έχει αποδείξει, να παλέψει με την φαρμακευτική αγωγή που τις δίνεται, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα επόμενα εικοσιτετράωρα και να δείξει μια πιο σαφή εικόνα της εξέλιξης της γενικά. Από κει και πέρα θα αποφασίσει ο γιατρός τι θα κάνει και πως θα συνεχίσει την αντιμετώπιση του ασθενούς. Ο κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και περιμένει η ομάδα η ιατρική την εξέλιξη την οποία θα βλέπει σε καθημερινή βάση. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά, θέλει πολύ χρόνο, μη βιαζόμαστε.»

Και σε άλλο σημείο είπε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή και στην ομάδα της: «Για να διασωληνωθεί ένας ασθενής υπάρχουν κάποια κριτήρια. Βάσει αυτών των κριτηρίων πρέπει να διασωληνωθεί ή όχι. Αποφασίσουν οι γιατροί. Όσον αφορά το χειρουργείο αυτό το αποφασίζει ο γιατρός ο νευροχειρουργός και βέβαια αφού συζητήσει και ενημέρωσει το περιβάλλον της. Μην ξεχνάμε ότι μπορεί ένας ασθενής να μπει να χειρουργηθεί και να τον χάσουν και μέσα στο χειρουργείο. Πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και να αποφασίσουν»!

Ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β ΜΕΘ Παπανικολάου, μίλησε στο #LiveNews και ανέφερε πως η τραγουδίστρια έδειξε μεγάλη δύναμη, με τον ίδιο να εκτιμά πως θα κερδίσει αυτή τη μάχη.

«Είναι ένας άνθρωπος που περνά αυτή τη στιγμή την πιο δύσκολη μάχη για τη ζωή της, αλλά όρθια, με όλο το μεγαλείο. Δεν το έχει βάλει κάτω και παρά την ηλικία της έχει πάρει ρίσκα που δεν είναι εύκολα να πάρει κανείς σε τέτοιες ηλικίες. Είναι μεγαλείο η Μαρινέλλα. Όταν υπερβάλλεις τον εαυτό σου, το πληρώνεις κ. Ευαγγελάτο. Με απόλυτο σεβασμό εγώ και οι συνάδελφοί μου θα έκανα τα αδύνατα δυνατά να την κρατήσουμε στη ζωή» ανέφερε αρχικά.

«Ο εγκέφαλος είναι ο συντονιστής, τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Εξαρτάται πως θα αντιδράσει ο υπόλοιπος εγκέφαλος απ’ αυτή την αιμορραγία. Έχουμε 2-3 24ωρα που ευελπιστούμε να μην αντιδράσει άσχημα. Από εκεί και πέρα ξεκινά ένας Γολγοθάς, γιατί τα όργανα σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι σαν ενός νέου. Από τη στιγμή που ένας τέτοιος άνθρωπος έδειξε τέτοια δύναμη, πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Δεν χάθηκε η μάχη», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Από την πλευρά του, ο νευροχειρουργός Νικόλαος Μαραθεύτης, σημειώνει στο #KοινωνιαΩραMega:

«Είχε αρχίσει η αιμορραγία μέσα στον εγκέφαλο, είχε επηρεαστεί και κινητικά γι’ αυτό και έπεσε στην σκηνή αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλης έκτασης το επεισόδιο ώστε να προκαλέσει απώλεια των αισθήσεων. Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια μερικές φορές έχουν μια εξέλιξη προς το χειρότερο. Στην αρχή είναι πιο ήπια τα συμπτώματα και όσο περνάνε οι ώρες γίνονται χειρότερα».

«Αυτή ήταν η αρχική εκδήλωση του επεισοδίου και η οποία δεν ήταν τόσο βαριά εικόνα γι’ αυτό και ο θεράπων ιατρός κάλεσε το ασθενοφόρο και τη μετέφερε κανονικά στο νοσοκομείο. Από εκεί και πέρα μπορεί, υποθέτω, να έγινε κάπως χειρότερη η εικόνα, ίσως να είδαν και ένα μεγαλύτερο αιμάτωμα στην εξέταση που έκαναν και γι’ αυτό παραμένει τώρα στη ΜΕΘ. Από την στιγμή που ένας άνθρωπος είναι σε αυτήν την ηλικία και υφίσταται ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό, σίγουρα θέλει αυξημένη φροντίδα γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος της επιδείνωσης».

«Αυτές οι αιμορραγίες συνήθως σταματάνε από μόνες τους. Επηρεάζεται μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου και ανάλογα είναι και τα συμπτώματα. Και από την έκταση του αιματώματος», συμπληρώνει.

«Ο φόβος μας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μη μεγαλώσει πολύ το αιμάτωμα ώστε να πιέσει πολύ τον εγκέφαλο και να προκαλέσει βαρύτερη εικόνα, από εκεί και πέρα το αίμα αυτό σταματάει κάποια στιγμή οπότε δεν έχουμε κίνδυνο σε αυτό. Τα αιματώματα αυτά απορροφώνται μόνα τους από τον εγκέφαλο αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλα. Όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχει επιδείνωση, αυτό είναι θετικό».

Δειτε Επισης

Μπέσσυ Αργυράκη: «Είμαι πνιγμένη και απασχολημένη. με σκοτώνει να μην έχω τίποτα να κάνω»
Η on camera αντίδραση του Δημήτρη Λάλου στο αν είναι ερωτευμένος: «Τίποτα δε μπορεί να κερδίσει τον έρωτα»
Η κατάθεση της Παναγιώτας Βλαντή στη δίκη του πατρός Αντωνίου - Το δημόσιο ευχαριστώ του
Συντετριμμένος ο Κώστας Χατζής για την Μαρινέλλα - Ενημερώθηκε και η Καίτη Γκρέυ
Τα λόγια της Μαρινέλλας στην κόρη της μέσα από το νοσοκομείο: «Δεν ήρθε ακόμα η ώρα μου»
Η συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας για τα 35 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη
Η Εύη Βατίδου και τα απαράδεκτα σχόλια για Δανάη Μπάρκα: «Δε μπορεί να πολυντυθεί, έχει πάρα πολλά κιλά»
Έφη Παπαθεοδώρου: «Σταμάτησε η καρδιά μου, έπεσαν οι παλμοί. Έβαλα βηματοδότη»
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο κατάμεστο Royal Albert Hall – Η αφιέρωση και το μήνυμα στην Μαρινέλλα
Γιάννης Γιοκαρίνης: «Ζήτησα βοήθεια για να χαλαρώσει το μέσα μου. Δεν ήταν λίγο, ήταν χοντρό»