Πώς απαντά ο ΠτΔ στις αντιδράσεις Τατάρ, στα κατεχόμενα για την προβολή του #Famagusta στο #Netflix

Η απόφαση της ψηφιακής πλατφόρμας #Netflix να προβάλει τη σειρά «Famagusta» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την τουρκοκυπριακή ηγεσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «η σειρά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και αποτελεί προσπάθεια παραπλάνησης της διεθνούς κοινότητας». «Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε τον κόσμο διαστρεβλώνοντας την ιστορία», ανέφερε.

Σύμφωνα με το παράνομο «πρακτορείο ειδήσεων», μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο «CNN Türk», ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «η τουρκική επέμβαση του 1974 έσωσε τους Τουρκοκύπριους από γενοκτονία και έφερε ειρήνη στο νησί», ενώ κατηγόρησε τη σειρά για μονομερή προσέγγιση. Ανέφερε επίσης ότι «πριν το 1974 οι Τουρκοκύπριοι υπέστησαν σφαγές και διώξεις», παρομοιάζοντας τα γεγονότα με όσα συμβαίνουν σήμερα στη Γάζα. Ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα αντιδράσουν και θα αναζητήσουν τρόπους να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική, μέσω άλλων σειρών.

Από την πλευρά του, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την προσπάθεια της σειράς «να διαστρεβλώσει τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής και να παρουσιάσει την Τουρκία ως κατοχική δύναμη».

Ο κ. Ουστέλ κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι συνεχίζει την παραπληροφόρηση και την παραποίηση του αγώνα των Τουρκοκυπρίων, κατά την αναφορά του.

Για το ίδιο θέμα, ο «πρόεδρος της βουλής» Ζορλού Τορέ ισχυρίστηκε ότι «οι επιθέσεις της ΕΟΚΑ εναντίον των Τουρκοκυπρίων από το 1955 έως το 1974 αποτελούν ιστορικό γεγονός που θα έπρεπε να αναδείξει η σειρά».

Από την πλευρά του, κληθείς να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και για τις απειλές που ακούστηκαν από τον κ. Τατάρ και άλλα μέρη, ανέφερε ότι, προφανώς οι παραπάνω δεν την έχουν δει, προσθέτοντας ότι πέρα από την καταγραφή της αλήθειας και το αδιαμφισβήτητο γεγονός της τουρκικής εισβολής του 1974, στέλνει και πολύ σημαντικά μηνύματα σε όσους έχει τύχει να την παρακολουθήσουν.

«Εγώ το έχω παρακολουθήσει, στέλνουν πολύ σημαντικά μηνύματα για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού αλλά και τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ελένη Τσολάκη: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ήθος & την ακεραιότητά του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου»
Ο πατέρας του Nemo, απαντά στον Μάρκο Σεφερλή: «Δεν είναι ρόλος μου να εκπαιδεύσω, ανεκπαίδευτους»
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Ο Μάρκος Σεφερλής συνεχίζει τα δικά του: «Δέχομαι άδικη και οργανωμένη επίθεση» - Η παρέμβαση του ΣΚΑΪ
Γιάννης Ζουγανέλης για τη φωτιά στο σπίτι του: «Είμαι συνειδητοποιημένος. Oι μνήμες δεν καίγονται. Το αιτιλόγησα»
Η σύζυγός του Δημήτρη Κόκοτα για την εξέλιξη της υγείας του: «Έχει μικρή, αλλά σημαντική βελτίωση»
Το bullying που έχουν υποστεί, Αιμίλιος Χειλάκης και Αθηνά Μαξίμου, επειδή είναι άτεκνοι
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Παρατηρώ τους θεατές, έχει πλάκα. Κυρίως όταν σε σχολιάζουν. Δεν ξενερώνω»
#SurvivorGR: Οι νέοι παίκτες στο «Νησί της εξορίας» και ο Παφίτης - Oι νικητές των δύο αγωνισμάτων