Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Δάνη Κατρανίδη – Μηνύματα θλίψης στο διαδίκτυο

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την είδηση για τον θάνατο του Δάνη Κατρανίδη σε ηλικία 75 ετών - Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του ηθοποιού: «Καλό σου ταξίδι Δάνη Κατρανίδη. Πάλεψες σα θηρίο. Ο Γολγοθάς τελείωσε Δάνη. Αυτό ήταν. Ξεκουράσου»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Δάνης Κατρανίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο αγαπημένος ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και γι’ αυτόν τον λόγο είχε αποστασιοποιηθεί από τα media και την υποκριτική.

Καλλιτέχνες που είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να μαθητεύσουν στην υποκριτική δίπλα του, τις τελευταίες ώρες τον αποχαιρετούν με αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου η είδηση για τον θάνατο του Δάνη Κατρανίδη σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, ο οποίος τον αποχαιρετά με φωτογραφίες και μηνύματα στα social media.

Την ερχόμενη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Δάνη Κατρανίδη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα, η οικογένεια του Δάνη Κατρανίδη επιθυμεί, αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

«Η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη θα γίνει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί να ενισχυθεί το ΤΑΣΕΗ – Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (τηλ. 210 3815879) και το Σπίτι του Ηθοποιού (τηλ. 210 5226132)» αναγράφεται στην ανάρτηση.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση πριν από λίγα λεπτά μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook.

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια… Το κενό είναι μεγάλο…» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός και βουλευτής.

Το μεγάλο «αντίο» στον Δάνη Κατρανίδη είπε η Μιμή Ντενίση, μέσα από μια σπαρακτική ανάρτηση για τον θάνατο του ηθοποιού.

«Γιατί τόσο άτυχος;; Γιατί να φύγει τόσο γρήγορα από την ζωή ο Δάνης μας;; Ο Δάνης μου. Ζήσαμε αξέχαστες στιγμές μαζί και επί σκηνής και στην ζωή!! Ήμασταν μαζί στο πρώτο έργο που έπαιξα με την Αλίκη. Φτασμένος πρωταγωνιστής ήδη και εγώ πρωτάρα έπαιζα την γυναίκα του, στην Τζούλια».

«Μετά στο Amadeus! Πάλι έπαιζα την γυναίκα του! Μεγάλη επιτυχία. Και ο Δάνης έσκιζε σε έναν από τους καλύτερους ρόλους του. Τον Μότσαρτ με υπέροχο Σαλιέρι τον Γιάννη. Και μετά ο Βασιλιάς και εγώ. Απίστευτος στον ρόλο του Βασιλιά. Αξιοπρεπής πάντα με χιούμορ τρομερό, με την καλή κουβέντα στο στόμα. Τον αγαπούσα παρά πολύ και τον ξεχώριζα όχι για το ταλέντο του σε όλα τα ήδη. Για το ήθος του».

«Στο καλό. Πάντα θα θυμάμαι την σκηνή του shall we dance που χορεύαμε πόλκα και τραγουδούσαμε ενώ 14 μικρά Κινεζάκια μας έβλεπαν από τις κουΐντες. Αυτή η σκηνή ήταν από αυτές που ένοιωθα αληθινή ευτυχία πάνω στην σκηνή. Και έτσι θα θυμάμαι πάντα τον Δανή. Κομψό, ευλύγιστο, λαμπερό, δοτικό. Σ’ αγαπώ. Να πετάξεις χορεύοντας προς το φως» καταλήγει χαρακτηριστικά η Μιμή Ντενίση σε αυτή την ανάρτηση που έκανε στα social media για τον Δάνη Κατρανίδη το βράδυ της Κυριακής.

Το αντίο της Τάνιας Τσανακλίδου στον Δάνη Κατρανίδη

«Aγαπημενε μου φίλε. Το καλοκαίρι του ’73 αγοράσαμε μαζί ένα λαχείο στην παραλία της Καβάλας. Κερδίσαμε 8.000 δραχμές, από 4.000 ο καθένας. Με αυτά τα λεφτά για ξεκίνημα, κατέβηκα στην Αθήνα με τον λευκό σκαραβαίο που είχατε τότε με την αγαπημένη μας Μίρκα. Βρήκα σπίτι στην Αλκέτου, απέναντι από το δικό σας. Με φροντίσατε σαν παιδί σας, πανέμορφα παιδιά κι εσείς τότε. Εκείνο τον καιρό ήσασταν η οικογένεια μου. Τα χρόνια κύλησαν, χαθήκαμε τον τελευταίο καιρό, μα ποτέ δεν σας “έχασα”. Τώρα πρέπει να σου πω “Αντίο”. Θα είσαι όμως πάντα στην καρδιά μου, κομμάτι απ’ τη ζωή μου, εκείνων των συναρπαστικών χρόνων, με το γέλιο σου, τα άγρια σου πειράγματα και το χιούμορ σου. Για το ταλέντο σου θα μιλήσουν άλλοι. Εγώ θέλω να σ’ αποχαιρετήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπήρξες με τόση καλοσύνη σαν αδερφός μου. Καληνύχτα καλέ μου φίλε. Μακραίνει πολύ ο κατάλογος των απωλειών», έγραψε η ερμηνεύτρια στους λογαριασμούς της στα social media.

Ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να τον αποχαιρετίσουν και μέσα από τα social media ήταν και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε ο γνωστός καλλιτέχνης: «Δάνη μου, αδελφέ μου... Εξαίσιε συνάδελφε και πολιτισμένε συνεργάτη αξίωσες το θέατρο και σ' αγάπησε ο κόσμος μας. Σ ευχαριστώ πολύ για τη παρέα ζωής. Καλό ταξίδι. Δε γίνεται να σε ξεχάσω».

zouganelis

Η Παναγιώτα Βλαντή δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του ηθοποιού αποχαιρέτησε τον Δάνη Κατρανίδη ο οποίος υπήρξε δάσκαλός της, ενώ είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν… 

«Καλό Ταξίδι δάσκαλε» έγραψε η Παναγιώτα Βλαντή.

Μέσα από τη σελίδα της στο facebook, η Ελένη Ράντου θέλησε να αποχαιρετήσει τον Δάνη Κατρανίδη.

«Καλό σου ταξίδι Δάνη Κατρανίδη. Πάλεψες σα θηρίο. Ξεκουράσου τώρα… Άλλος ένας ωραίος άνθρωπος ταξίδεψε αυτό το καλοκαίρι» έγραψε η Ελένη Ράντου, με πλήθος διαδικτυακών της φίλων να απαντούν στα σχόλια…

O Γιάννης Βούρος, έγραψε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα σε μαύρο φόντο στο προφίλ του στο facebook.

«Ο Γολγοθάς τελείωσε Δάνη. Αυτό ήταν. Ξεκουράσου» είναι το μήνυμα του Γιάννη Βούρου για τον Δάνη Κατρανίδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ανάμεσα σε εκείνους, που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Δάνη Κατρανίδη ήταν και η Ναταλία Γερμανού. Η παρουσιάστρια του Alpha, μέσα από το Instagram, έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα.

Ειδικότερα, η Ναταλία Γερμανού ανέβασε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του ηθοποιού κι έγραψε: «Ο αγαπημένος μου Δάνης. Η πρώτη συνέντευξή μου. Ένας σπουδαίος γλυκός άνθρωπος μάς άφησε λυπημένους αλλά εκείνος τώρα είναι καλά».

natalia_germanou_1725185505_56039398

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

«Ένα μοναδικός ηθοποιός!Ενας τζέντλεμαν του θεάτρου!Πάντα με στοργή και ενδιαφέρον να βοηθήσει όλους μας τους νεότερους στο μονοπάτι της υποκριτικής που διαλέξαμε.Θα τον θυμόμαστε πάντα!Αυτο γέλιο το τρανταχτό το έχω ακόμα στα αυτιά μου Δάνη(έτσι ήθελες να σε προσφωνούμε ακόμα κι εμείς που ήμασταν μπροστά σου πολύ μικροί!).Αντίο γλυκέ μου πρίγκηπα!Ελπιζω να ξεκουραστηκες!»

Χάρης Ρώμας

«Δεν ξέρω αν επανερχόμαστε με άλλη μορφή στη ζωή,όπως λένε πολλοί(πιθανόν γιά λόγους παρηγοριάς).

Αν πάντως ο Δάνης επανέλθει σίγουρα θα είναι πάλι ηθοποιός,γιατί λάτρευε την δουλειά μας.

Γι’αυτό και την έκανε τόσο καλά!!!

Τον αποχαιρετώ κρατώντας ως ανάμνηση το γοητευτικό του χαμόγελο!»

Πάνος Σταθακόπουλος

Βάσια Παναγοπούλου

Γιώργος Γεροντιδάκης

gerontidakis

Βασιλική Ανδρίτσου

andritsou

Πέτρος Πολυχρονίδης

Polyxronidis-stori

Μυριέλλα Κουρεντή

myriella_kourenti

Τάσος Τρύφωνος

tryfonos

Ευαγγελία Μουμούρη

moumouri

Βασίλης Μπισμπίκης

457604208_1280520203326720_7050070443572649647_n

Ελισάβετ Μουτάφη

457735872_8386515061401402_2786293315656191958_n

Μαριάννα Τουμασάτου

toumasatou

Πέμυ Ζούνη

zouni-large

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Δάνη Κατρανίδη απέστειλε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στην οικογένειά του.

Ο ηθοποιός, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, στον τελευταίο του ρόλο είχε υποδυθεί τον πρώην πρόεδρο του «τριφυλλιού» Παύλου Γιαννακόπουλο στην ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια».

Το μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού, Δάνη Κατρανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Μεταξύ των ρόλων που είχε υποδυθεί εξαιρετικά, ήταν και εκείνος του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου, στην ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια». Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δειτε Επισης

Το συγκινητικό μήνυμα της Έλενας Τοπαλίδου, για τα δύο χρόνια από την απώλεια του πατέρα της
Η ανάρτησή της Chrissy Teigen για την 11η επέτειο με τον John Legend: «Είμαστε τυχεροί! Σ' αγαπώ αρκουδάκι μου!»
Νάνσυ Παραδεισανού: «Θεωρούν ότι πρώτα κάνουμε σ@ξ και μετά μας παίρνουν στη δουλειά»
Ελένη Βουλγαράκη και Φώτης Ιωαννίδης έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους
Η αντίδρασή της Μπέττυς Μαγγίρα όταν νεαρός μηχανόβιος τη φλέρταρε έντονα στο δρόμο!
Η κόρη του Γιάννη Αντεοκούνμπο, έγινε ενός έτους! Οι φωτογραφίες και το τρυφερό μήνυμα
Περήφανοι γονείς ο Αντώνης Ρέμος και η Υβόννη Μπόσνιακ! Το μήνυμα για την κόρη τους Ελένη
Χώρισαν ξανά Νίνο και Josephine; Το unfollow και το αινιγματικό μήνυμα του τραγουδιστή
Ευγενία Σαμαρά: «Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, η απώλεια του πατέρα μου με έβαλε να σκάψω πιο βαθιά»
Γιάννα Τερζή: «Ο πατέρας μου έφαγε μία 20ετία να πασχίζει στην επαρχία»