Aπεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών, Αλέξης Παπαδημητρίου

Το συγκινητικά μηνύματα αποχαιρετισμού για το μεγάλο δημιουργό, Ευρυδίκης και Στέλλας Γεωργιάδου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ένας από τους πλέον πολυγραφότατους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού, που το τροφοδότησε με μεγάλες επιτυχίες, ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημητρίου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, προκαλώντας συγκίνηση στην εγχώρια μουσική οικογένεια, δεδομένου ότι συνεργάστηκε επί δεκαετίες με πάρα πολλούς γνωστούς ερμηνευτές.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια του ήταν τα «Είσαι παντού και πουθενά», «Τολμώ», «Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος», «Στο άδειο μου πακέτο»

O Αλέξης Παπαδημητρίου είχε γράψει τραγούδια για τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Αλέκα Κανελλίδου, Αντώνη Καλογιάννη, Φίλιππο Νικολάου, Γιάννη Πάριο, Θέμη Αδαμαντίδη, Ευρυδίκη κ.α.

Η θλιβερή είδηση ανακοινώθηκε μέσω ανάρτησης στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημητρίου έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας, σε ηλικία 80 ετών.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και σε όλους όσους θαύμαζαν το πολυδιάστατο έργο του.

«Χθες το απόγευμα έφυγε ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς. Η κηδεία, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Θερμή παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στα παιδικά χωριά SOS» αναφέρεται στην ανάρτηση για τον Αλέξη Παπαδημητρίου.

Η Ευρυδίκη με ένα μήνυμα της, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της συνεργάτη, από την πρώτη της κιόλας δισκογραφική δουλειά,που γνώρισε τεράστια επιτυχία.

«Ο Αλέξης Παπαδημητρίου ήταν αυτός που μας αγκάλιασε και μας στήριξε, εμένα και τον Γιώργο Θεοφάνους, στον πρώτο μας δίσκο και χάρη σ’ αυτόν κυκλοφόρησε αυτή η δουλειά αφού συμφώνησε να μοιραστεί το άλμπουμ με τον Γιώργο χαρίζοντας μου 6 πολύ όμορφα τραγούδια.

Ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, ευγενικός, πάντα χαμογελαστός και ένας υπέροχος δημιουργός.

Θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Αλέξη… »

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μήνυμα της Στέλλας Γεωργιάδου που θρηνεί για τον χαμό του αγαπημένου της φίλου

«Αλέξη μου, δεν θέλω να το πιστέψω πως έφυγες για το αιώνιο ταξίδι! Η είδηση αυτή μου έκοψε τα πόδια…. Λίγους μήνες πριν πίναμε τον καφέ μας στην πλατεία στο Κολωνάκι, στη γειτονιά σου που αγαπούσες τόσο και γελούσαμε με τα αστεία σου. Είπαμε τα νέα μας, μου είπες πως κάθε μέρα έγραφες μουσική που ήταν η μεγάλη σου αγάπη και χάρηκα τόσο!!
Πόσα όμορφα να θυμηθώ από σένα!!! Κρατάω για πάντα τα δημιουργικά ξενύχτια μας στο στουντιο σου, το αστείρευτο χιούμορ σου, την ανοιχτή αγκαλιά σου και σε ευχαριστώ γιατί εσύ μου άνοιξες την πόρτα στη δισκογραφία. Ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος έχει την υπογραφή σου και το λέω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ πως αν δεν αντάμωναν οι δρόμοι μας όλα για μένα θα ήταν διαφορετικά.
Ψάξε εκεί πάνω που πας να βρεις ένα πιάνο και γράφε τις μελωδίες σου. Εγώ θα τις ακούω και θα τις τραγουδάω.
Σε έχει χιλιοτραγουδησει όλη η Ελλάδα… «Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος» «Στο άδειο μου πακέτο» «Βάλε στην πόρτα το κλειδί» «Είσαι παντού και πουθενά» «Και να που γύρισες» «Και που λες Ευτυχία» «Κλείσε φωτα κλείσε μάτια» «Νύχτα είναι θα περάσει» «Εσύ» «Τολμώ» «Ώρα μηδέν» και τόσα άλλα μεγάλα τραγούδια.
Καλό ταξίδι μοναδικέ μου Αλέξη! Θα σε θυμάμαι για ΠΑΝΤΑ!!!»

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»