Γιώργος Βογιατζής: «Έκανα βλακεία, τα παράτησα τρία χρόνια για την μάνα της κόρης μου, ήθελε να γίνει σταρ»

Ο καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε και για την Ειρήνη Παπά, την ασθένειά της και την τελευταία συνάντηση που είχαν: «Η Ειρήνη άρχισε να τα μπερδεύει, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν πήγα να την ξαναδώ»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Γιώργος Βογιατζής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή #Στούντιο4.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων, μίλησε για την προσωπική του ζωή αλλά και για την πρώτη σύζυγό του, για την οποία παράτησε για κάποια χρόνια την καριέρα του.

«Έκανα μια βλακεία, τα παράτησα 3 χρόνια για την πρώτη γυναίκα μου που ήθελε να γίνει σταρ. Ασχολήθηκα τότε με παραγωγές για να βοηθήσω εκείνη. Εγώ τότε δούλευα συνέχεια, στις Κάννες την φώναζαν κυρία Βογιατζή και αυτή άφριζε. Ήταν λίγο παράξενη, δεν ήταν εντάξει. Μετά από καιρό αποφάσισα να ξαναδουλέψω», αποκάλυψε ο Γιώργος Βογιατζής.

Ο Γιώργος Βογιατζής και μίλησε μεταξύ άλλων για την ταινία, Ζορμπάς, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη Γαλλία.

«Ως πιτσιρικάς είχα μπει στα κρυφά να δω ένα γύρισμα της Βουγιουκλάκη στο Σύνταγμα και ήταν ένας κύριος που μιλούσε εγγλέζικα και δεν τον καταλάβαιναν, οπότε προθυμοποιήθηκα εγώ που ήξερα, για να τον εξυπηρετήσω.

Όταν του είπα ότι είμαι ηθοποιός λέει “Γιατί δεν έρχεστε να δείτε τον Κακογιάννη που κάνει τον Ζορμπά;”.

Πήγα αμέσως εκεί, μου άνοιξε η αδερφή του, με… έβρισε κι έφυγα!

Μια μέρα βάδιζα με μία κοπέλα στη Βασιλίσσης Σοφίας και βλέπω “20th Century Fox, Zorba the Greek”.

Για να κάνω φιγούρα στο κορίτσι λέω, “Κάτσε να πάω να χαιρετήσω τον Κακογιάννη” – δεν τον ήξερα! Πήγα μέσα, βγαίνει αυτός ο κύριος που είχα γνωρίσει, μου λέει “Τώρα ήρθες; Φεύγουμε για Κρήτη”.

Και όπως πάω να φύγω, βγαίνει ο Κακογιάννης με τον διευθυντή φωτογραφίας, ρωτάει ποιος είμαι και βρίζει. Λέει “Τώρα μου τον έφερες; Δεν σου είχα πει πως τον ήθελα;”.

Έπαθα πλάκα, τα είχα χαμένα. Κάναμε το δοκιμαστικό και δεν ήμουν 18 ετών, έπρεπε να υπογράψει η μάνα μου.

Τους λέω “Έχετε άλλο ηθοποιό” και μου λένε “Δεν πειράζει, θα τον πληρώσουμε”. Καμία σχέση με εμένα, πολύ ωραίο παιδί, ο Άλκης Γιαννακάς.

Παραήταν παίδαρος εκείνη την εποχή, είχε δίκιο ο Κακογιάννης».

«Με χτύπησε αυτοκίνητο και το έσκασα»

«Πήγα στη Γαλλία χωρίς να ξέρω κανέναν, μόνο τον μοντέρ του Ζορμπά. Δεν ήξερα τα πράγματα στη Γαλλία, ήθελα να φάω, έψαχνα εστιατόριο. Είδα τραπεζομάντηλα και λέω “ωπ”, φύγανε τα μισά λεφτά μου. Και όταν γύρισα σπίτι με χτύπησε αυτοκίνητο. Κι αντί να κάνω ιστορία, το έσκασα γιατί δεν ήξερα!

Έμεινα 8 μέρες νηστικός. Ήρθε ο Φίνος και μου έφερε λεφτά από τη Ρένα Βλαχοπούλου. Στην αρχή στη σχολή με έβαλε ένα κομμάτι να πω και μου λέει “γύρνα όταν μάθεις καλά Γαλλικά”. Λέω “μπορώ να παρακολουθώ μέχρι να μάθω Γαλλικά;”. Όταν έπαιξα πρώτη φορά θεατρικό εκεί νόμιζα ότι ήξερα καλά τα Γαλλικά. Αλλά εντάξει τα κατάφερα.

Δεν μου έδινε ρόλους βασικούς. Όταν αποφασίζω με έναν φίλο μου από την Αίγυπτο και πήρα ένα βιβλίο και τα κάναμε ένα μονόπρακτο. Και είχε τέτοια επιτυχία που οι σκηνοθέτες έδειχναν αυτό. Και τα πρώτα χρήματα τα έβγαλα από αυτό. Είχα τύχη, να λέμε και την αλήθεια.

Στην Ιταλία λέω “Η Ειρήνη Παππά πού να είναι τώρα;”. Την πήρα τηλέφωνο και της είπα “Ήρθα στη Ρώμη. Καμιά βοήθεια;”. Μου έδωσε την βοήθεια ενός ατζέντη και ενός κάστινγκ. Η κάστινγκ μου λέει “είσαι νόστιμος; Έλα να δεις έναν σκηνοθέτη”. Πάω εκεί, δεν ήταν για ταινία αλλά για διαφημιστικό που θα το έδειχναν Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη. Από εκεί που δεν είχα μία, βρέθηκα στο καλύτερο ξενοδοχείο με ένα κάρο λεφτά».

Ο καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε και για την Ειρήνη Παπά, την ασθένειά της και την τελευταία συνάντηση που είχαν.

«Την Ειρήνη Παπά την είδα τελευταία φορά στην Αθήνα. Μία φορά στη Ρώμη όταν άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά. Ήταν να συνεργαστούμε κι άρχισε να τα μπερδεύει. Μου έλεγε ότι το Τσέρνομπιλ ήταν στην Κροατία. Της έλεγα ότι δεν είναι κι ότι το ξέρει πολύ καλά. Επέμενε. Μετά μου έλεγε: πως το λένε αυτό το κόκκινο; Ήθελε να πει τη ντομάτα. Της είπα να πάμε σε ένα γιατρό» είπε αρχικά ο Γιώργος Βογιατζής.

«Έκλεισε το σπίτι στη Ρώμη και πήγα να τη δω στην Αθήνα όταν γύρισε. Με πονούσε ο λαιμός κι έβαλα ένα κολάρο. Με κοίταξε με τρελό μάτι με το κολάρο, πήγε στο δωμάτιο κι έβαλε ένα κολάρο που είχε η ίδια ανοιχτό. Είπα: τι είναι αυτή η κίνηση τώρα; Άλλα της έλεγα κι άλλα μου απαντούσε. Μετά με κοίταξε με ένα τρελό μάτι και μου είπε: Γιώργο φύγε! Είσαι πολύ νέος τώρα. Της είπα ότι σε εμένα μιλάει. Δεν ξαναπήγα να τη δω, μάθαινα νέα της. Είχε φτάσει σε σημείο να μη μιλά. Είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο και κυρίως σαν αυτήν που το μυαλό της ήταν το πιο σημαντικό. Συνέχεια διάβαζε αρχαία ελληνικά και τραγωδίες. Δεν είχε στο σπίτι ούτε τηλεόραση, ούτε μουσική» κατέληξε ο Γιώργος Βογιατζής.

Ο Γιώργος Βογιατζής μίλησε και για την άσχημη συνεργασία που είχε με τον Robert Redford και τις αναποδιές που αντιμετώπισε.

«Μου είπανε να γνωρίσω τον Robert Redford. Συμπαθέστατος και μου είπε ότι λατρεύει την Ελλάδα, την Κρήτη… Είπα ότι θα τα πάμε καταπληκτικά. Ξεκινήσαμε γυρίσματα και ήθελαν να είμαι elegant με ένα καταπληκτικό κοστούμι. Έφτασα στο γύρισα κι έπεσε ένα μικρό χειροκρότημα από τους κομπάρσους. Δεν ξέρω μπορεί να νόμιζαν πως είμαι κάποιος διάσημος. Ο Robert μού είπε ότι δεν γίνεται να έχω αλογοουρά και να την κόψουμε. Την κόψαμε και μετά έλεγε ότι είμαι σαν τη μύγα μες στο γάλα με άσπρο κοστούμι» είπε αρχικά ο Γιώργος Βογιατζής.

«Ξεκινήσαμε την ταινία και μου είπε ότι ο charming στην ταινία είναι αυτός. Εγώ έτσι είχα κάνει τις πρόβες. Τσαντίστηκε. Μετά περίμενα να με χαιρετήσει στην ταινία κι εγώ σαν μαλ… περίμενα έτσι… Σταμάτησε η ταινία» ανέφερε ο Γιώργος Βογιατζής με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου να ακούγεται να χαμογελά αμήχανα.

Δειτε Επισης

Υπό επιτήρηση στη φυλακή o Diddy - Υπάρχουν φόβοι για αυτοχειρία
Ο καβγάς στο αυτοκίνητο με τον Ben Affleck και τα δάκρυα της Jennifer Lopez
Νίνο: «Έχω περάσει πολλά μαύρα. Δεν μπορώ να χωνέψω πόσες φορές έπρεπε να σηκωθώ»
Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης απαντά στο: «Είσαι μεγάλος σε ηλικία για να κάνεις παιδί»
Η Έλενα Τοπαλίδου απαντά στo: «Πώς ο πεντάμορφος Νίκος Κουρής διάλεξε την τερατίνα;»
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Προσπάθησα για συναυλία & ζήτησα την Φουρέιρα. Οι αντιδράσεις ήταν τρομακτικές»
Δύσκολες ώρες για τον Τέρη Χρυσό – Καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από πτώση
Χριστίνα Μπόμπα: «Είναι πολύ δύσκολο να κλέβεις τη στιγμή από τα παιδιά και να κάνεις stories»
Κατερίνα Λιόλιου: «Τα είπε όλα ο κύριος Σταμάτης Κραουνάκης, με υποστήριξε δημόσια και τον ευχαριστώ»
Ξεσπά η Ιωάννα Μαλέσκου για το συμβάν με γυναίκα οδηγό: «έρχεται βολίδα, με προσπερνά και με βρίζει»