Ομόφωνα ψηφίστηκε από τη Βουλή η άρση της ασυλίας της Έλενας Ακρίτα - Ζήτησε την υπερψήφιση

Αφορμή για τη μήνυση σε βάρος της Έλενας Ακρίτα, στάθηκε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέγραφε ότι «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα» και καταφερόταν κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Την άρση ασυλίας της Κύπριας βουλεύτριας Έλενας Ακρίτα (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) και του βουλευτή Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 264 βουλευτές και όλοι τους ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των δύο βουλευτών, που και οι ίδιοι είχαν παραιτηθεί, με δηλώσεις τους, από την ασυλία.

Η άρση ασυλίας της κυρίας Ακρίτα αφορά σε δύο υποθέσεις, μια εκ των οποίων αφορά τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για τη μήνυση σε βάρος της κ. Ακρίτα, στάθηκε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέγραφε ότι «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα» και καταφερόταν κατά της συζύγου του πρωθυπουργού.

Την 1η Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιδιότητα του συζύγου και όχι του πρωθυπουργού, όπως έγραψε σε δική του ανάρτηση, υπερασπίστηκε την «Μαρέβα που έχει στοχοποιηθεί βάναυσα (…) γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε «χυδαία και απρόκλητη» την ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έκανε γνωστό πως θα πάει ο ίδιος «μάρτυρας στο δικαστήριο» για να υπερασπιστεί την κ. Γκραμπόφσκι.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δήλωσε πως παραιτείται από τη βουλευτική της ασυλία ως μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού προς την Δικαιοσύνη και ζήτησε από την ολομέλεια να υπερψηφίσει ομόφωνα την άρση ασυλίας της.

«Μου προξένησε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η κυρία Γκραμπόφσκι μήνυσε μόνον εμένα που αναπαρήγαγα τις ειδήσεις και όχι αυτούς οι οποίοι δημοσίευσαν τις ειδήσεις, τους εκδότες δηλαδή των εντύπων κ. Β. Μαρινάκη και Μ. Κοττάκη αντίστοιχα. Νομίζω ότι η κυρία Γκραμπόφσκι δεν πρέπει να φοβάται, πρέπει να πράξει το σωστό, δεν μπορεί να μηνύεις τον αναγνώστη και όχι τον συγγραφέα μιας είδησης» υπογράμμισε η Έλενα Ακρίτα.

Το δεύτερο που όπως σημείωσε της έκανε αλγεινή εντύπωση, ήταν «το γεγονός ότι ο κ. πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι θα έρθει αυτοπροσώπως να καταθέσει εναντίον μου ως μάρτυρας κατηγορίας. Όταν ωστόσο έλαβα στα χέρια μου το δικόγραφο ενημερώθηκα ότι δεν θα έρθει εντέλει ο ίδιος, αλλά θα στείλει τον κ. Μ. Βορίδη. Διερωτώμαι γιατί φοβάται μια πολιτισμένη αντιπαράθεση μέσα σε μια δικαστική αίθουσα;

Θα προέτρεπα την κ. Γκραμπόφσκι να επανασυστηθεί με ορισμένους όρους, τους οποίους προφανέστατα αγνοεί. Ένας από αυτούς είναι ο όρος σεξισμός. Δεν υπάρχει πουθενά στη δική μου τοποθέτηση ούτε ένα ίχνος σεξισμού. Σεξισμός κ. Γκραμπόφσκι είναι να επιτίθεσαι σε μια γυναίκα για το φύλο της, για την ιδιότητα της συζύγου, της μητέρας, για την εμφάνιση, για την ηλικία. Όταν μιλάς για 39 ακίνητα, όταν μιλάς για Πρωθυπουργικό κοινό Πόθεν έσχες, όταν μιλάς για σπίτι του Βολταίρου, αυτό δεν είναι σεξισμός. Είναι η αίτηση και η απαίτηση των πολιτών να μάθουν την αλήθεια του Πόθεν και όχι μόνο του έσχες».

Κλείνοντας, η Έλενα Ακρίτα επισήμανε ότι «η κ. Γκραμπόφσκι θα πρέπει κάποτε να αποφασίσει η ίδια αν είναι ιδιώτης ή αν είναι πολιτικό πρόσωπο. Εάν είναι ιδιώτης, τότε την ανακοίνωση ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον μου έπρεπε και όφειλε να την κάνει το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η ανακοίνωση εκδόθηκε από το Πρωθυπουργικό Γραφείο, για λογαριασμό μίας ιδιώτη. Πώς γίνεται αυτό; Θα ήθελα εδώ να ενημερώσω την Ολομέλεια και το Σώμα ότι θα καταθέσω αγωγή -η οποία δεν θα επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο, θα βρούμε τον τρόπο- έτσι ώστε το Γραφείο του πρωθυπουργού να μας εξηγήσει με ποιο τρόπο, και με ποιο θράσος επιτρέψτε μου- απάντησε για λογαριασμό μιας ιδιώτη, της κυρίας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη. Ας ξανασυστηθούν λοιπόν λίγο με τους όρους, ας τα βρούνε και θα τα πούμε στα δικαστήρια.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, το μόνο που θα ήθελα να πω είναι τέσσερις λέξεις: Το θράσος γεννάει τυράννους. Αντιγόνη του Σοφοκλή, ευχαριστώ».

Ως εκ τούτου, η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε στην άρση της ασυλίας της Έλενας Ακρίτα.

Δειτε Επισης

Από το καλό στο καλύτερο, η υγεία του Δημήτρη Σταρόβα - Όσα δήλωσε η σύντροφός του
Μαρία Κορινθίου: «Θα τοποθετηθώ για το διαζύγιο από τον Γιάννη Αϊβάζη όταν θέλω εγώ»
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ξεσπά on air μετά τις δηλώσεις Απόστολου Λύτρα κατά συζύγου της, Θέμη Σοφού
Δημήτρης Μακαλιάς και Αντιγόνη Ψυχράμη βάφτισαν την κόρης τους με απαστράπτουσα νονά την Μπέττυ Μαγγίρα
Απόστολος Γκλέτσος για την προσωπική του ζωή: «Υπάρχει μία γυναίκα αλλά στα δύσκολα θα δω και youporn»
Τροχαίο ατύχημα με μηχανή για τον Αλέξανδρο Κοψιάλη: «Bγήκαμε με κωλοτούμπες στο αντίθετο ρεύμα»
Δανάη Παππά & Γιώργος Γεροντιδάκης έκαναν #Sasmo και στην ζωή; Έγιναν ζευγάρι μετά τους χωρισμούς τους;
Μαρία Σολωμού: «Κάναμε one night stand με τον Μάριο Αθανασίου και μετά κάναμε παιδί»
Η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου στο πώς είναι η σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη
1.250.000 ευρώ η κληρονομιά που έλαβε o Μιχάλης Δαρδανελιώτης από τον αδερφό του Nίκου Σεργιανόπουλου