Ελένη Ράντου: «Με έχει διαλύσει, νιώθω αβοήθητη, δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με την μητέρα μου»

«Ακόμα δεν ξέρω αν είμαι η μάνα που δεν θα ήθελα να έχω.. Μπορείς να το πεις κακοποίηση αυτό; Εμένα με διέλυε!»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Ελένη Ράντου, μία από τις πιο αγαπητές και δημοφιλείς ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης, κάθισε στον καναπέ της εκπομπής #Στούντιο4, όπου παραχώρησε μία συγκινητική και ειλικρινή συνέντευξη στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Με αφοπλιστική αμεσότητα, μίλησε για ένα πολύ προσωπικό και δύσκολο ζήτημα: τη μάχη που δίνει η μητέρα της με την άνοια και τον τρόπο που αυτό έχει επηρεάσει βαθιά τη δική της ζωή.

Η Ελένη Ράντου δεν έκρυψε τα συναισθήματά της, αποκαλύπτοντας πόσο δυσβάσταχτη είναι η φροντίδα ενός αγαπημένου προσώπου που πάσχει από αυτή τη σοβαρή ασθένεια.

«Οι άνθρωποι που φροντίζουν ανθρώπους με άνοια, υποφέρουν πάρα πολύ. Επιβαρύνεται πάρα πολύ η καθημερινότητά τους. Είναι αβάσταχτη ασθένεια. Είναι επικίνδυνα τα πάντα. ακινητοποιείσαι οικονομικά, ψυχολογικά, σωματικά… Είμαστε πολύ μόνοι. Τα χρήματα που χρειάζεται να δώσω, δεν δικαιολογούνται πουθενά, κανένα ταμείο δεν στα γράφει. Θα ήθελα να προτείνω να έχουμε μια φορολογική ελάφρυνση, να μας περνάνε τα έξοδα», ανέφερε αρχικά η Ελένη Ράντου.

Η Ελένη Ράντου δεν δίστασε να εξομολογηθεί πόσο πολύ την έχει «διαλύσει» αυτή η κατάσταση, λέγοντας πως η εμπειρία αυτή την έχει κάνει να νιώθει αβοήθητη και ανίκανη να συμβιβαστεί με τη συνεχή επιδείνωση της μητέρας της. Κάθε νέα φάση της ασθένειας είναι ακόμη πιο δύσκολη από την προηγούμενη, με την ίδια να δηλώνει ότι προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της από αυτή την πραγματικότητα δουλεύοντας συνεχώς.

«Εμένα με έχει διαλύσει από πάρα πολλές πλευρές. Με έχει κάνει να νιώσω αβοήθητη. Δεν μπορώ με αυτό το πράγμα να συμφιλιωθώ. Κάθε φορά έρχεται ένα άλλο στάδιο που είναι ακόμα χειρότερο. Ξέρεις τι έχω κάνει; Δουλεύω πάρα πολύ για να αποσπάσω την προσοχή μου, για αντιπερισπασμό. Είναι 7 χρόνια και ακόμα πηγαίνω και βλέποντας την κατάσταση και λυγίζω… Η φθορά είναι πολύ άγριο πράγμα», είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Ράντου.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, μάλιστα, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια μίλησε για τον ψυχισμό της Μαρίας Κάλλας και της μητέρας της με αφορμή τη συμμετοχή στη νέα σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, η Ελένη Ράντου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υποδύομαι την μαμά της Μαρίας, την οποία τώρα την έχω αγαπήσει και δεν μπορώ να την καταγγείλω πάρα πολύ. Θα το πω λοιπόν από την πλευρά του ανθρώπου που έχει ασχοληθεί μαζί της. Εγώ κατέληξα ότι έχει όλες τις παθογένειες μιας Ελληνίδας μάνας. Σε εκείνη την εποχή, μέσα σε έναν πόλεμο, μια γυναίκα παίρνει δυο παιδιά, διασχίζει με άλλες δυο γυναίκες τον Ατλαντικό και έρχεται στην Ελλάδα για να στηρίξει το ταλέντο της κόρης της. Είναι μια γυναίκα, λοιπόν, πάρα πολύ δυνατή αλλά η αντρική κυριαρχία ήταν στα πάντα».

«Έχει ένα τέτοιο ένστικτο επιβίωσης και μια δύναμη που, αν ήταν σήμερα αυτή η γυναίκα, σίγουρα σε κάτι πολύ σημαντικό θα είχε διακριθεί. Αυτό είναι το κομμάτι που της το δίνεις, πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Όλο αυτό όμως με την κόρη της ήταν προέκταση του εαυτού της. Που σημαίνει ότι το ταλέντο της κόρης της ήταν το δικό της ταλέντο. Το ταλέντο δηλαδή ότι «το είδα» οπότε εκεί αρχίζει ένα παιχνίδι ναρκισσισμού το οποίο δεν της το δίνεις. Έχει όμως πολύ ενδιαφέρον γιατί είναι η αιώνια παθογένεια της Ελληνίδας μάνας, ότι «το παιδί μου είναι Θεός». Τώρα το άλλο ερώτημα, που σου γεννιέται με τα σημερινά δεδομένα, είναι ότι αυτή η μάνα κακοποίησε το παιδί της».

«Με τα τότε δεδομένα βέβαια το υποστήριξε. Εκεί λοιπόν μπαίνει το εξής. ερώτημα. Αυτή η μάνα αφενός δικαιώθηκε, είχε αυτό το ταλέντο και το επέβαλε αυτό το ταλέντο. Έκανε όμως καλά ή όχι; Θέλω να πω πως η κακοποίηση, ο λόγος δηλαδή που την κατηγορείς, είναι ο λόγος που η Κάλλας διακρίθηκε» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Ελένη Ράντου στο καθημερινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

«Όταν έχεις να κάνεις με ένα τέτοιο μέγεθος βάζω ένα ερωτηματικό. Οπότε εκεί πέρα το αμφίσημο αυτού του χαρακτήρα μού άρεσε πάρα πολύ».

«Ακόμα δεν ξέρω αν είμαι η μάνα που δεν θα ήθελα να έχω. Υπάρχει ένα πράγμα που διάβασα σε μια σκηνή την Κάλλας, μια σκηνή που την έχει κάνει ακριβώς η μητέρα μου σε μένα. Και λέω, «ε αυτό θα το κάνω». Υπάρχει μια σκηνή που έχουν βάλει την Μαρία να σφουγγαρίζει και γίνεται έξαλλη. Είναι ακριβώς ότι είχε κάνει και η μητέρα μου σε μένα, όταν κάποια στιγμή μαγείρευα, μου είχε πει «δεν θα μάθεις ποτέ να μαγειρεύεις, εσύ θα έχεις στη ζωή σου άλλη πορεία». Ακριβώς τα ίδια λόγια τα ίδια γραμμένα. Υπήρχε πάρα πολύ στη δική μας γενιά το «δεν θα πάθεις ότι έπαθα εγώ», που το έχει και η μάνα της Κάλλας και η δική μου μητέρα. Μπορείς να το πεις κακοποίηση αυτό; Εκείνη την ώρα εμένα με διέλυε»

Παρακολουθώντας backstage από τα γυρίσματα της σειράς, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου ενθουσιάστηκε από τη μεταμφίεση για τον νέο της ρόλος. 

«Πω πω Ελένη τι ήταν αυτή η εικόνα σου…» σχολίασε η παρουσιάστρια της ΕΡΤ.

Μέσα από τη σειρά, που βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη,
ταξιδεύουμε πίσω στο 1937, όταν η νεαρή Μαρία Κάλλας μαζί με την αδερφή της Τζάκι και τη μητέρα τους, Λίτσα, μετακομίζουν στην Αθήνα. Το ταξίδι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το 1945, οπότε η Μαρία επιστρέφει στη Νέα Υόρκη. 

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»