Επίθεση Σεφερλή κατά Σεργουλόπουλου: «Τα πλατό της ΕΡΤ δεν είναι αρένα για να κατασπαράζεις συναδέλφους σου»

«Τα πλατό της κρατικής τηλεόρασης, δεν είναι αρένα για να να κατασπαράζεις θεατρικές παραστάσεις, επειδή δεν συμφωνούν με την άποψή σου. Εμένα προσπαθούν να κατασπαράξουν τα θηρία, χωρίς όμως αποτέλεσμα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Μάρκος Σεφερλής απαντά στον Φώτη Σεργουλόπουλο μετά τα σχόλια του παρουσιαστή της ΕΡΤ για τις αντιδράσεις στο διαδίκτυο και για την νέα παράσταση του γνωστού κωμικού και τον ρόλο του ως Nemo, το non binary καλλιτέχνη που κέρδισε φέτος τη Eurovision.

Τον κωμικό κατηγόρησαν για άλλη μια φορά, ως ομοφοβικό, όταν αποφάσισε να εντάξει και τα non binary άτομα στη λίστα με όλες τις κοινωνικές ομάδες εις βάρος των οποίων κάνει... «χιούμορ» τόσα χρόνια.

Οι χαρακτηρισμοί σε οποιαδήποτε μειονότητα ή και όχι, δεν είναι πλέον αποδεκτοί, ανήκουν στο κακό παρελθόν και δεν εμπεριέχει, κανενός είδους... «χιούμορ».

Εξάλλου είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ο Μάρκος Σεφερλής αρέσκεται σε τέτοιου είδους απαντήσεις, κάθε χρόνο, σε όποιον δε συμφωνεί με το περιεχόμενο των παραστάσεων του, μέσω ίνσταγκραμ και λίγο αργότερα με μηνύσεις.

Η απάντηση του Μάρκου Σεφερλή

«Το Δελφινάριο δεν είναι μια αρένα για να πετάς ανθρώπους μέσα και να σου κατασπαράζουν τα θηρία. Προφανώς το είπε για μένα, γιατί εγώ είμαι ο άνθρωπος που έχει όλα αυτά τα χρόνια το Δελφινάριο. Εμένα προσπαθούν να κατασπαράξουν τα θηρία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Φώτη μου και τα πλατό της κρατικής τηλεόρασης, που πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο, δεν είναι αρένα για να μπορέσεις εσύ να κατασπαράζεις συναδέλφους σου, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και το κοινό που βλέπει αυτές τις παραστάσεις, επειδή δεν συμφωνούν με την άποψή σου», λέει ο Μάρκος Σεφερλής. 

«Το Δελφινάριο είναι θέατρο και κάνει σάτιρα, κάθε χρόνο έρχονται χιλιάδες θεατές και βλέπουν αυτή τη σάτιρα και γελάνε με την ψυχή τους. Επειδή είσαι και ηθοποιός, ξέρεις πώς γίνεται η σάτιρα από αρχαιοτάτων χρόνων. Γι΄αυτό, κάνε εσύ τη δουλίτσα σου να κάνω κι εγώ τη δική μου δουλειά, αυτή που κάνω με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, την οποία ποτέ δεν έχεις δει. Παρ’ όλα αυτά έχεις άποψη», καταλήγει ο Μάρκος Σεφερλής απαντώντας στον Φώτη Σεργουλόπουλο.

Ο Μάρκος Σεφερλής έδωσε συνέχεια στην κόντρα, ανεβάζοντας δύο νέα βίντεο του Φώτη Σεργουλόπουλου, στα οποία σατίριζε τον Χρήστο Σαντικάι και τους Κύπριους σε παλαιότερη εκπομπή του στο Star.

Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι τα βίντεο που ανάρτησε είναι από εκπομπές 15 και 20 χρόνια πριν (σε μια άλλη εποχή) και όχι τώρα όπως συνεχίζει να κάνει ο ίδιος.

«Εδώ ο Φώτης Σεργουλόπουλος “κοροϊδεύει” ένα μικρό παιδί, τον Χρήστο Σαντικάι! Αυτό το μικρό παιδί δεν στεναχωριότανε τότε;» έγραψε στη λεζάντα του πρώτου βίντεο ο Μάρκος Σεφερλής.

«Εδώ ο Φώτης Σεργουλόπουλος “κοροϊδεύει” τους Κύπριους! Οι Κύπριοι δεν στεναχωριούνταν τότε;» πρόσθεσε για το δεύτερο βίντεο ο Μάρκος Σεφερλής.

Τα σχόλια του Φώτη Σεργουλόπουλου

Με αφορμή τη συζήτηση με τον Δημήτρη Πιατά στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ, ο Φώτης Σεργουλόπουλος πήρε ξεκάθαρα θέση για όσα εκτυλίσσονται στην παράσταση του κωμικού ηθοποιού, τονίζοντας ότι μέσω της εν λόγω «επιθετικής» σάτιρας βάλλονται ομάδες ανθρώπων.

230630154705_tzenimelitafotissergoulopoulos

«Είναι μεγάλη διαφορά αυτό που λες ότι σατίριζες ανθρώπους, πολιτικούς και το χαιρόντουσαν και σου έδιναν βραβεία, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διάθεση κάποιων ανθρώπων που σατιρίζουν κάποιες ομάδες άλλων ανθρώπων και στενοχωριούνται. Οι άνθρωποι επί σκηνής δεν το καταλαβαίνουν πως στενοχωριούνται και συνεχίζουν να το κάνουν με έναν τρόπο λίγο επιθετικό. Επειδή έχεις παίξει στο Δελφινάριο και δεν είναι μία αρένα, ένα κολοσσαίο που βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους» είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος με τον Δημήτρη Πιατά να συμφωνεί και να παίρνει τον λόγο:

«Έχεις δίκιο Φώτη. Είναι αλήθεια και ξέρω το θέμα που έχει προκύψει. Έχει αλλάξει η εποχή μας. Ο καλλιτέχνης προηγείται της εποχής του, αλλά καμία φορά μιμείται την εποχή του. Η εποχή μας είναι πάρα πολύ σκληρή. Χθες πήρα την εγγονή μου, την Ολίβια για να πάμε σινεμά και να δει ταινία με τον παππού της. Πήγα στο Ζάππειο κι είδα μία ταινία universal, που είχε bullying, αρνητικούς ήρωες και κακία. Ήταν τελείως αντιπαιδαγωγική παιδεία και τα παιδιά είδανε βία. Μετά ψαχνόμαστε γιατί έχουμε βία στα σχολεία. Ας ψάξουμε με την ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς που είμαστε στις καρέκλες. Εγώ αν ήξερα τι ταινία είναι, δεν θα πήγαινα την εγγονή μου γιατί πήγε με πρωτοβουλία του παππού της και της γιαγιάς της να δει μία σκληρή ταινία».

Δες απόσπασμα από την σημερινή εκπομπή της ΕΡΤ μέσα στο οποίο ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε στον Μάρκο Σεφελρή:

Δειτε Επισης

H Μαρίνα Σάττι έσπασε ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης στη συναυλία της στη ΔΕΘ
Τα αισχρά, ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, για την παράσταση που πρωταγωνιστεί
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη #Eurovision 2025
Η στιγμή που ο Χρήστος Μάστορας δέχεται on stage επίθεση - Viral παλιό βίντεο από συναυλία στην Λάρνακα
#TemptingFortuneGR: Ο Τσιμιτσέλης έριξε την «βόμβα» για την παίκτρια που «άρπαξε» 2000 ευρώ από το ταμείο
#SurvivorGR: Το μυστήριο γράμμα, οι μάχες για τα κρουασάν και το κιτ ψαρέματος και η διπλή νίκη
Ελένη Τσολάκη: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ήθος & την ακεραιότητά του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου»
Ο πατέρας του Nemo, απαντά στον Μάρκο Σεφερλή: «Δεν είναι ρόλος μου να εκπαιδεύσω, ανεκπαίδευτους»
Ο Μάρκος Σεφερλής συνεχίζει τα δικά του: «Δέχομαι άδικη και οργανωμένη επίθεση» - Η παρέμβαση του ΣΚΑΪ
Aπεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών, Αλέξης Παπαδημητρίου