Moυσικοποιητική παράσταση «Κύπρος: Από το χθες στο σήμερα»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου ανοίγει φέτος το Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI24, την Πέμπτη 11 Ιουλίου με την Μουσικοποιητική παράσταση «Κύπρος: από το χθες στο σήμερα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η παράσταση σκοπό έχει να αναδείξει τη συνέχεια του ανθρώπου της Κύπρου στο πέρασμα του χρόνου μέσα από τη μουσική και την ποίηση, στοιχεία που συνθέτουν έναν πολυδιάστατο χαρτογράφο, που αντικατοπτρίζει τις ανατροφοδοτήσεις του παρελθόντος και τις επιρροές του παρόντος.

Κάθε νότα, κάθε στίχος, είναι ένα αφήγημα, μια ζωντανή μαρτυρία της κυπριακής ταυτότητας και της ανθρώπινης εμπειρίας, που συνεχίζει να εμπνέει και να συγκινεί μέσα από τα βιώματα της εισβολής, του ξεριζωμού, της απώλειας, της φτώχειας, της σχέσης με τη γη, του έρωτα και της αγάπης, τη χαράς και του πόνου, της πίστης, της ελπίδας και της αντίστασης.

Ένα ταξίδι μέσα από τους ήχους της μουσικής και της ποίησης ξεκινώντας από το χθες και φθάνοντας μέχρι το σήμερα.

Μια κατάθεση μαρτυρίας του Λαϊκού μας Πολιτισμού μέσα από αγαπημένα παραδοσιακά και έντεχνα κυπριακά τραγούδια και μέσα από την ποίηση ανώνυμων και επώνυμων λαϊκών ποιητών που κατάφεραν με ευστοχία να αποτυπώσουν την πλούσια ιστορία του τόπου και του ανθρώπου της Κύπρου.

Με κύριο θέμα τον πολιτιστικό πλούτο της Κύπρου μέσα από το χρόνο, αναδεικνύεται ο μουσικός και λαϊκός ποιητικός θησαυρός του νησιού. Υπό τους ήχους του βιολιού, του λαούτου και του κανονιού θα ταξιδέψουμε στην Καρπασία, Μεσαορία, Κοκκινοχώρια, Πιτσιλιά, Πάφου, Τηλλυρία, Ακανθού, το Αυγόρου, Πέγεια, Ζώδια.

Συμμετέχουν: Κυριάκος Μαρκουλλής πολίτικο λαούτο / τραγούδι Παύλος Μιχαηλίδης βιολί Χαράλαμπος Παντελή λαούτο Ανδρέας Ιωάννου κανονάκι Χρίστος Ισιδώρου ούτι, σάζι, πιθκιαύλι Μιχάλης Μέσσιος μπάσο Παναγιώτης Στυλιανίδης κρουστά

Διάρκεια 1.15΄

Ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024

Ώρα: 20:30

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128175

Είσοδος ελεύθερη

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού και είναι προσβάσιμες σε εμποδιζόμενες ομάδες.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128175.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

Δειτε Επισης

Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI24 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου: Αναζητώντας την Ευρώπη – Βαρώσι 2024 μ.Χ.
Παράταση για το θερινό σινεμά στο Nicosia Mall
Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI24 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Η εκρηκτική Κατερίνα Λιόλιου έρχεται για μια μοναδική βραδιά στο NAVA!
Η εκρηκτική pop star Josephine έρχεται στο NAVA!
Το απόλυτο καλοκαιρινό μαστίχο-πάρτι στο NAVA με τον Νίκο Απέργη!
Goin' Through και Isorropistis στο NAVA!
Η απόλυτη φωνή, ο Ν. Οικονομόπουλος έρχεται στο NAVA
Οι ΜΕΛΙSSES έρχονται στο NAVA στον Πρωταρά!
DRAMA QUEEN!: Έρχεται το πρώτο stand-up cabaret show στην Κύπρο!