Η επιστολή της ΕΣΗΕΑ στην Έλενα Ακρίτα μετά τα σχόλια για την εμφάνιση της Κατερίνας Παναγοπούλου

Η Έλενα Ακρίτα έκραξε την δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου γιατί επιλέγει να φορά ρούχα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο διάβολος φορούσε Zeus & Dione!

Για τη βουλευτή και αναπληρώτρια τομεάρχη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Ελενα Ακρίτα, η επιλογή της δημοσιογράφου Κατερίνας Παναγοπούλου να εμφανισθεί στη δεξίωση για την 50ή επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ένα σύνολο από τη φίρμα που είχε ιδρύσει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δεν ήταν απλά μια κακόγουστη επιλογή.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή της στο facebook, τα ρούχα της δημοσιογράφου (που ήταν άγνωστη στην επίσης δημοσιογράφο κυρία Ακρίτα) παρέπεμπαν σε «πετσετούλες», «τραπεζομάντηλα» και «έναν αρραβώνα που είχε αφήσει εποχή το 2012 στην Άνω Πεσκανδρίτσα». Η αναφορά στη σύζυγο του πρωθυπουργού υπαινιχτική - «δεν ξέρω ποια είναι, αλλά σίγουρα την ντύνει η υπέρκομψη Μαρέβα», έγραψε η βουλευτής. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία Zeus + Dione από το 2020 και ότι οι δύο κύριες Έλενα Ακρίτα και Μαρέβα Μητσοτάκη βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη εδώ και καιρό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως απέστειλε σήμερα στην κα Έλενα Ακρίτα επιστολή σχετικά με ανάρτησή της στο Facebook για την εμφάνιση της Κατερίνας Παναγοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

«Κυρία Έλενα Ακρίτα Κυρία Ακρίτα, Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θεωρεί προσβλητική την ανάρτησή σας στο Facebook αναφορικά με την παρουσία της συναδέλφου Κατερίνας Παναγοπούλου στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media, καθώς αποτελούν αφορμή για απειλές μέχρι και για χειροδικία»

Όσα έγραψε η Έλενα Ακρίτα για την Κατερίνα Παναγοπούλου:

Η Έλενα Ακρίτα σχολίασε για την Κατερίνα Παναγόπουλου: «Δεν ξέρω ποια είναι, αλλά λογικά τη ντύνει η υπέρκομψη Μαρέβα. Η πετσετούλα στο μπούστο συνδυάζεται τέλεια με το ασορτί τραπεζομάντηλο στη φούστα.

Όμορφη πινελιά η χρυσή τσάντα από έναν αρραβώνα που άφησε εποχή το 2012 στην Άνω Πεσκανδρίτσα και βίντατζ πέδιλα της Μάρθας Καραγιάννη από το κάτι να καίει».

452947977_3731097287104258_39097

Ολόκληρο το κείμενο της δεύτερης ανάρτησης της κυρίας Ακρίτα: 

«Όταν δημοσιογράφος (όπως μαθαίνω τώρα, δεν βλέπω ποτέ ειδήσεις στο Μεγκα) φοράει κάθε χρόνο αποκλειστικα και μόνο τα ρουχα που σχεδιάζει η γυναίκα του πρωθυπουργού, τότε υπάρχει πολιτικό θέμα κι αφορά στην αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της. (Αν είχε διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιωτη θα τής έκανε δριμείες παρατηρήσεις. Αλλά αυτές οι εποχές περάσανε…)
Κι αυτό γιατί στην συγκεκριμένη δεξίωση εκπροσωπει - και δη στη γιορτή της Δημοκρατίας - το Μέσον στο οποίο εργάζεται κι όχι τον εαυτό της. Στη ζωή της μπορεί να φοράει ό,τι θέλει και κανείς δεν έχει δικαιωμα να την κρίνει.
Εγώ βλέπετε, διδάχτηκα δημοσιογραφία από μεγάλους Δασκάλους όπως ο Γιάννης Καψής, ο Λέων Καραπαναγιώτης, ο Αλέκος Φιλιππόπουλος, ο Γιώργος Ρωμαίος κ.α. Άγνωστα ονόματα για σας, φωτεινοί φάροι για μας. Είχαμε την Ελένη Βλαχου της Καθημερινής, είχαμε τον Σεραφείμ Φυντανίδη στην Ελευθεροτυπία.
Οι περισσότεροι πετσωμενοι που «δημοσιογραφούν» σήμερα δεν θα περνούσαν ούτε το κατώφλι ιστορικών εφημερίδων. άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά.
Όσο για το αισθητικό σκέλος, όχι δεν μου αρέσει καθόλου, και ναι αγαπημένος μου σχεδιαστής είναι ο Βασίλης Ζούλιας απλώς τα ρούχα του είναι πολύ ακριβά.
Καθένας με την αισθητική του.
Και κάτι τελευταίο - γιατί το άκουσα κι αυτό.
Δεν ζηλεύω τα νιατα της.
Τα δικά μου ζηλεύω.»

1_H0M32tG.width-800

Στη δεύτερη ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, «παρενέβη» και η Χριστίνα Πολίτη, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Με όλη την εκτίμηση που σου έχω, και ως μία από τις πρώτες που σχολίαζαν εμφανίσεις με το γάντι σε εβδομαδιαίο περιοδικό την εποχή που ήταν της μόδας το κράξιμο από όλους όσους κάνουν τους woke politically correct τώρα, να πω πως Zeus φοράνε πλέον όλες, πως αυτά τα σχόλια στην εποχή της κορεκτίλας ακόμα και για μένα είναι άτοπα, αφού η εποχή μας μαστίζεται από την κακογουστιά , ειδικά σε τηλεόραση και πολιτική.. Σαν multitasking γυναίκα στο χώρο τόσα χρόνια φυσικά και παρακολουθείς τον γνωστό αγώνα για στάτους, αναγνώριση, αναρρίχηση κλπ κλπ με όποιον τρόπο, praise be.. (και ένα τελευταίο.. η Μαρέβα, που σίγουρα δεν ασχολείται την γκαρνταρόμπα της όμορφης παρουσιάστριας, στην Κύπρο ήταν όντως υπέρκομψη με το μαύρο, και θα συμφωνούσε και ο Βασίλης Ζούλιας).

Η Έλενα Ακρίτα απάντησε στη Χριστίνα Πολίτη: «Όταν ως δημοσιογράφος ανήκεις στην 4η εξουσία – που σημαίνει πως ελέγχεις τις άλλες τρεις – σε πολιτικής φύσεως δεξίωση δεν φοράς ρούχα της συζύγου του εκάστοτε πρωθυπουργού. Μόνο σε ιδιωτικές εκδηλώσεις όπου κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει.

Καλώς όρισες πάντως στον σχολιασμό εδώ, χρόνια έχουμε να σε δούμε από τα μέρη μας κι έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι… ευαισθητοποιήθηκες μόνο για να υπερασπιστείς την κ. Γκραμπόφσκι», με τη Χριστίνα Πολίτη να αποκρίνεται: «Δεν υπερασπίστηκα κανέναν. Έγραψα τη γνώμη μου για τα ρούχα. Τώρα είδα και τις υπόλοιπες αναρτήσεις σου. Στα ρούχα θα μείνω. Και μόνο γι’ αυτά θα επιστρέφω με χαρά».

Untitled_rqc4KRR.width-800

Και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, διαβάζοντας τα όσα έγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάδελφό του, έκανε μια ανάρτηση κόλαφο κατά της Έλενας Ακρίτα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Ντροπή, ψέμα, κατινιά και μικροψυχία. Όλα μαζί για τη Βουλευτίνα/Δημοσιογράφο προς μια εξαιρετική – σε όλα – γυναίκα συνάδελφο μας. Όταν έγραφε τηλενουβέλες ήταν πολύ πιο ευφάνταστη πάντως» έγραψε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

453043773_18450900238037368_5732580085193590786_n

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»