Πέθανε η Ντέμη Γεωργίου μετά από οξεία βακτηριακή μόλυνση – Έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Η πρώην παίκτρια του #MasterChefGR, Ντέμη Γεωργίου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τα αγαπημένα της πρόσωπα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Πέθανε, το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 39 ετών η Ντέμη Γεωργίου. Η πρώην παίκτρια του MasterChef έδωσε τα τελευταία 24ωρα μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από βακτηριακή μόλυνση που υπέστη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ντέμη Γεωργίου το βράδυ του Σαββάτου έχασε τις αισθήσεις της, στην Πάρο όπου εργαζόταν. Η πρώην παίκτρια του MasterChef μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κέντρο υγείας της Πάρου. Εκεί, οι γιατροί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, όπου εισήχθη στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας και διασωληνώθηκε.

Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Στο πλευρό της βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή οι φίλοι της, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πώς έχασαν τόσο ξαφνικά το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Τι είναι η βακτηριακή λοίμωξη από την οποία κατέληξε η Ντέμη Γεωργίου

Η Ντέμη Γεωργίου κατέληξε από πολυοργανική καταπληξία (πολυοργανική ανεπάρκεια) αποτέλεσμα μιας βακτηριακής λοίμωξης που της προκάλεσε σηψαιμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia, η κατάστασή της ήταν πολύπλοκη, καθώς μεταξύ άλλων παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση σε πολλά συστήματα του οργανισμού της, μεταξύ αυτών, στον εγκέφαλο και το πάγκρεας. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί ποιο ακριβώς ήταν το βακτήριο της προκάλεσε τη λοίμωξη, που οδήγησε σε σηψαιμία και πολυοργανική κατάρρευση.

Τα συμπτώματα της σηψαιμίας είναι:

Υψηλός πυρετός, Ρίγη, Ταχύπνοια, Ταχυκαρδία, Μη καλή επαφή με το περιβάλλον, Εμετός

Σηπτικό σοκ εμφανίζεται όταν υπάρχει υπόταση και ανεπαρκής ροή αίματος στα όργανα, ως το αποτέλεσμα σήψης (παρουσίας παθογόνων στο αίμα). Οι οργανισμοί που συχνότερα ευθύνονται για το σηπτικό σοκ είναι αρνητικά ή θετικά κατά gram βακτήρια, αλλά και μύκητες ή άλλοι οργανισμοί. Το σηπτικό σοκ αποτελεί στάδιο του συνδρόμου συστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης (SIRS).

Το καρδιαγγειακό σύστημα αδυνατεί να εξασφαλίσει επαρκή ροή αίματος και οξυγόνου στα όργανα και δεν μπορεί να υποστηρίξει τις μεταβολικές απαιτήσεις της κυτταρικής λειτουργίας. Η κατάσταση της καταπληξίας συναντάται συχνά σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, είναι απειλητική για τη ζωή και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο του ασθενούς.

Το σηπτικό σοκ μπορεί να εξελιχθεί σε σύνδρομο δυσλειτουργίας πολλαπλών οργάνων και αποτελεί την πιο συνήθη αιτία θανάτου σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως συνέβη και στην περίπτωση της 39χρονης Ντέμης Γεωργίου.

Λίγες μέρες πριν, τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Στη φωτογραφία, η Ντέμη Γεωργίου ποζάρει ανέμελη και χαρούμενη στον φωτογραφικό φακό, παρέα με την σύντροφό της Μαριαλένα Ξηρομερίτη, με την οποία επρόκειτο να παντρευτούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μαζί τους είναι οι φίλοι και κουμπάροι τους, Αντριάνα Μανέττα και Άρτσι Καραχάλιος.

demy3

Ο θάνατός της έχει προκαλέσει σοκ στους αγαπημένους της φίλους. 

Ο Άρτσι Καραχάλιος, φίλος και κουμπάρος της πρώην παίκτριας του #MasterChefGR, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Σε story που ανέβασε στο Instagram όσο η Ντέμη Γεωργίου έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ζητά από όλους να προσευχηθούν για την φίλη του, ενώ ο ίδιος καταρρέει μπροστά στην κάμερα.

@archi43718 @Demmy P. Georgiou ελα εδω κουμπαρουλα Παιδιά προσευχηθείτε σας παρακαλώ πάμε να σώσουμε αυτό το κορίτσι το δικό μας κορίτσι 🥹🥹🥹🥹🙏🙏🙏🙏🙏 ##foryoupage❤️❤️##foryou##fyp##love##happy ♬ πρωτότυπος ήχος - Archi 🧿 Άρτζι 🧿

O δημοσιογράφος Ισίδωρος Φίκαρης, αποκάλυψε πως τίποτα δεν προμήνυε ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, αφού όλοι μαζί σχεδίαζαν τον γάμο της που θα γινόταν στην Πάρο σε δυο μήνες.

«Πριν τρεις εβδομάδες στην Πάρο μου είχες πει ευτυχία είναι η γυναίκα μου οι γάτες ο σκύλος μου και ένα ηλιοβασίλεμα. Μη νευριάσεις κλαίμε. Λέμε για μια λαμπρή ελεύθερη ψυχή. Για σένα…»

452173685_508519868193683_1680066459563243711_n-864x1536

Ο Δημήτρης Μπέλλος και η Ντέμη Γεωργίου υπήρξαν συμπαίκτες στο MasterChef και ανάμεσά τους είχε αναπτυχθεί μια πολύ καλή φιλία. Όπως ήταν επομένως λογικό, η ξαφνική είδηση θανάτου της 39χρονης, έπειτα από βακτηριακή λοίμωξη που υπέστη, σόκαρε τον πρώην συμπαίκτη της.

Ο Δημήτρης Μπέλλον θέλοντας να την αποχαιρετήσει, δημοσίευσε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι μαγειρικής και έγραψε, «Καλό ταξίδι».

dimitrisbellos.h_1721636548_406453877

Ποια ήταν η Ντέμη Γεωργίου

Η Ντέμη Γεωργίου συστήθηκε στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο MasterChef τον Ιανουάριο του 2020.

«Σήμερα, εδώ μαζί μου, εκτός από τα αδέλφια μου και τους φίλους μου, είναι και η σύζυγός μου, η Άλκηστις που παρόλο τα δύσκολα που περνάει λόγω της επιλογής της να είμαστε παντρεμένες, παρ’ όλα αυτά είναι σήμερα εδώ και με στηρίζει και την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

Το οικογενειακό μου κλίμα είναι αρκετά φορτισμένο, οπότε συγκινούμαι όταν δικοί μου άνθρωποι με στηρίζουν. Θέλω να δείξω προς τα έξω πώς είναι σήμερα να είσαι παντρεμένη με μια άλλη γυναίκα και επιτέλους η κοινωνία πρέπει να το βλέπει αυτό ξεκάθαρα ότι υπάρχει και να μην συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν», είχε πει τότε μεταξύ άλλων η Ντέμη Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μαγειρικής, η Ντέμη Γεωργίου είχε κόντρα με την Κατερίνα Λένη.

Λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή της στο MasterChef, η Ντέμη Γεωργίου παραχώρησε συνέντευξη στα «Μεσάνυχτα» και στην Ελεονώρα Μελέτη μαζί με την τότε σύντροφό της.

Οι δύο γυναίκες είχαν για τη σχέση τους και το σύμφωνο συμβίωσης που είχαν υπογράψει.

Η Ντέμη Γεωργίου είχε εξομολογηθεί για την σχέση τους είπε πως η γνωριμία τους ξεκίνησε στα σχολικά τους χρόνια.

«Από την πλευρά της η σύντροφός της Ντέμη Γεωργίου είχε πει για το πώς αντέδρασαν οι γονείς της για τη σχέση της με τη σεφ: «Ο άντρας μου δεν είχε κανένα πρόβλημα να δεχτεί την αλήθεια για τη σχέση μου με τη Ντέμη. Ήρθε και έμεινε μαζί μας στο σπίτι… Του μπαμπά μου του φάνηκε περίεργο. Σου λέει τέτοια γυναικάρα και θέλει γυναίκα. “Θα σου βρω εγώ έναν σωστό άνδρα” και του λέω “όχι, μπαμπά μου σε ευχαριστώ”…

Η μαμά μου είχε για αρκετά χρόνια θέματα, αλλά τώρα έχουμε συμφιλιωθεί απόλυτα. Περάσαμε 4 μεγάλες κρίσεις να μη μιλάμε. Στην αρχή η μάνα μου νόμιζε πως πέρναγα κάποια φάση. Στο τέλος προκειμένου να μην έχει καθόλου το παιδί της το αποδέχτηκε».

Η Ντέμη Γεωργίου ετοιμαζόταν να παντρευτεί τη σύντροφό της

Το τελευταίο διάστημα, η Ντέμη Γεωργίου είχε σχέση με τη Μαριαλένα, με την οποία διατηρούσαν το γνωστό εστιατόριο στην Πάρο. Σε λίγους μήνες θα παντρεύονταν με θρησκευτικό γάμο.

Η Ντέμη Γεωργίου, σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Ισίδωρο Φίκαρη στην εκπομπή #GeiaSou, είχε δηλώσει την πρόθεσή της να παντρευτεί τη σύντροφό της.

«Δεν πρόλαβα να νιώσω μειονεκτικά για τη σεξουαλικότητά μου, γιατί γύρω στα 6 μου ήμουν ερωτευμένη με τη δασκάλα μου. Μεονεκτικά με κάνουν να νιώθω οι νόμοι», δήλωνε η Ντέμη Γεωργίου και ανέφερε για το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών:

«Ευχαριστώ για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αλλά εγώ θέλω να πάω σε εκκλησία. Θέλω να ντυθώ νυφούλα, δεν θέλω να παντρευτώ σε δημαρχείο. θεωρώ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Σιγά σιγά οι άνθρωποι θα καταλάβουν τις αξίες τους».

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη