Αλίκη Βουγιουκλάκη: 90 χρόνια από τη γέννησή της - «Έγινε σλόγκαν πριν ακόμα γίνει μύθος»

Η σπάνια φωτογραφία του Γιάννη Παπαμιχαήλ από το τελευταίο πάρτι γενεθλίων της, η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Σπυρόπουλου και το βίντεο της #FinosFilm για τα 90 χρόνια από τη γέννησή της Αλίκης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων της Αλίκης Βουγιουκλάκη, μια σπάνια φωτογραφία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Ιnstagram (τον οποίο διαχειρίζεται ο γιος της Γιάννης Παπαμιχαήλ).

Στη φωτογραφία φαίνεται η μεγαλύτερη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου στο τελευταίο πάρτι γενεθλίων της να φοράει μια κόκκινη τουαλέτα, δίπλα στον γιο της και σε στενούς φίλους και συνεργάτες. Όπως αναφέρεται, εκείνη την περίοδο η ηθοποιός έκανε πρόβες για τη «Μελωδία της Ευτυχίας», η οποία αποδείχθηκε το κύκνειο άσμα της. Πέθανε τελικά στις 23 Ιουλίου του 1996, βυθίζοντας στο πένθος το πανελλήνιο.

Η ανάρτηση γράφει: «Σαν σήμερα γεννήθηκε η Αλίκη. Στην φωτογραφία και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου του 1994 η Αλίκη γιορτάζει τα γενέθλιά της στο "La Playa" στην Βούλα (γνωστό μετέπειτα ως Vive Mar) μαζί με τον Γιάννη, την οικογένειά της, στενούς φίλους και αγαπημένους συναδέλφους. Πανέμορφη και λαμπερή με υπέροχη κόκκινη τουαλέτα Valentino διασκεδάζει και χορεύει όλη τη βραδιά απολαμβάνοντας τις ευχές των καλεσμένων ανάμεσα στους οποίους και οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόρα Βαλσάμη, Ερρίκος Ανδρέου, Άντζελα Γκερέκου, Σταμάτης Φασουλής, Μίνως Κυριακού, Γιώργος Μούτσιος, και Μίνως Μάτσας. Το συγκεκριμένο καλοκαίρι βρίσκεται σε εντατικές πρόβες για το ανέβασμα το επόμενο φθινόπωρο του θρυλικού μιούζικαλ "Η μελωδία της ευτυχίας" που αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα της».

O Κώστας Σπυρόπουλος θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη γέννησή της.

Ο ηθοποιός υπήρξε ο τελευταίος σύντροφος της μεγάλης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 1987, όταν ο Κώστας Σπυρόπουλος έκανε οντισιόν για την παράσταση «Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά».

Στην ανάρτησή του δημοσίευσε μία χαμογελαστή φωτογραφία της Αλίκης Βουγοιυοκλάκη και έγραψε την ημερομηνία γέννησής της.

Aliki_Spyropoulos


Πριν από λίγες ημέρες είχε κάνει άλλη μία δημοσίευση, μία φωτογραφία με τους δυο τους και έγραψε: «Γλυκό πουλί της νιότης…», ενώ στα hashtag σημείωσε ότι είναι πάντα στο μυαλό του.

Η Finos Film έκανε μια αφιέρωση στη μεγάλη σταρ, ανεβάζοντας μερικά αποσπάσματα από μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη και γράφοντας:

«Η Βουγιουκλάκη έγινε σλόγκαν πριν ακόμα γίνει μύθος. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 και συνεχίζει φυσικά να λάμπει… από ψηλά».

«Το 1959, η Μεγάλη Κυρία της ελληνικής δημοσιογραφίας, Ελένη Βλάχου, «βαφτίζει» με την πένα της την νεαρή δημοφιλή ηθοποιό, Αλίκη Βουγιουκλάκη, σε Εθνική Σταρ. Ο τίτλος αυτός της ανήκει δικαιωματικά για πάντα. Κατοχυρώθηκε στη μυθολογία του ελληνικού κινηματογράφου και στη συνείδηση όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, χτίζοντας μια προσωπικότητα-σύμβολο που ξεπέρασε τον όρο του διαχρονικού και μετατράπηκε σε είδωλο. Αυτή ήταν η Αλίκη», συνεχίζει η Finos Film στην ιστοσελίδα της.

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»