Demy: «Μου είναι αδιανόητο πώς κάποιος άνθρωπος στοχοποιείται και δολοφονείται για αυτό που είναι»

«Τουλάχιστον αποδόθηκε μια ελάχιστη δικαίωση για το αποτρόπαιο έγκλημα στον Ζακ Κωστόπουλο. Η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, έχει να κάνει με παθογένειες του δικαστικού συστήματος»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στο #Antivirus παραχώρησε συνέντευξη η Demy και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αλλά και στη συνέντευξη που είχε δώσει με τον Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

To 2015 είχες γίνει εξώφυλλο στο ANTIVIRUS, δίνοντας μάλιστα και μια μεγάλη συνέντευξη στο Ζακ Κωστόπουλο (ήθελε πολύ να την κάνετε). Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε την απόφαση του δικαστηρίου, θα ήθελες να μου κάνεις κάποιο σχόλιο για αυτό το έγκλημα και για το γεγονός ότι πέρασαν τόσα χρόνια για να ακούσουμε την απόφαση της “δικαιοσύνης”

Μου φέρνει δάκρυα στα μάτια αυτή η ερώτηση. Μου είναι αδιανόητο πώς κάποιος άνθρωπος στοχοποιείται και δολοφονείται για αυτό που είναι, και δυστυχώς το βλέπουμε όλο και πιο συχνά στη χώρα μας και με τα ομοφοβικά εγκλήματα και με τα εγκλήματα έμφυλης βίας. Τόσα χρόνια μετά και με μία, κατά γενική ομολογία, αρκετά επιεική απόφαση, ας πούμε ότι τουλάχιστον αποδόθηκε μια ελάχιστη δικαίωση για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, αν και τίποτα δεν μπορεί να φέρει πλήρη δικαίωση για κάποιον άνθρωπο που έχει χαθεί άδικα. Τώρα ως προς τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αυτής της απόφασης και άλλων, είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση και έχει να κάνει με παθογένειες του δικαστικού συστήματος στη χώρα μας, που δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα πρώτα απ’όλα τη μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία για τα θύματα ή τους συγγενείς των θυμάτων.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, πόσο πιστεύεις ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα στη χώρα μας ως προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα στη χώρα μας, όπως ο νόμος για την ισότητα στον γάμο το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Κάθε τέτοια αλλαγή αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και θέλω να πιστεύω ότι δείχνει ότι η κοινωνία μας γίνεται πιο ανοιχτή και συμπεριληπτική.

Ωστόσο, παρά την πρόοδο, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Η αποδοχή και η ισότητα για όλα τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δεν είναι ακόμη πλήρως εδραιωμένες σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας. Υπάρχουν ακόμα περιστατικά διακρίσεων, βίας και προκαταλήψεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

upl55daf6dd91167

Η Demy παραμένει μια σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας;

Το θεωρώ αυτονόητο. Ιδανικά, θα ήθελα να ζούμε σε έναν κόσμο όπου να μη χρειάζεται να δηλώνω σύμμαχος, γιατί η ισότητα και ο σεβασμός στα δικαιώματα κάθε ατόμου θα ήταν δεδομένα. Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να ζουν με αγάπη, αποδοχή και αξιοπρέπεια. Επειδή όμως ακόμα δεν είμαστε εκεί, παραμένω σύμμαχος μέχρι να εντυπωθεί σε κάθε συνείδηση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι υπέροχα μοναδικοί, διαφορετικοί και ίσοι.

upl55daf6ece9dac

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»