Η συνεργάτης της Δέσποινας Βανδή, Ευγενία Λιάκου, αποκαλύπτει λεπτό προς λεπτό, όσα έγιναν στην Τουρκία

Περιέγραψε τα όσα συνέβησαν στο Τσεσμέ της Σμύρνης και τελικά προκάλεσαν την ακύρωση της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Ευγενία Λιάκου μια από τους συνεργάτες της της Δέσποινας Βανδή μίλησε στην εκπομπή  #SummersCool.

«Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με το εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Φτάσαμε εκεί, έστησαν τη σκηνή αυτοί και την ώρα που φτάσαμε για sound check με την μπάντα, ήταν αναρτημένο banner πίσω στη σκηνή. Ρωτήσαμε αν είναι για τη δική μας συναυλία ή αν είναι για κάτι άλλο.

Ήταν λίγο σε διαβουλεύσεις, ότι εντάξει η Δέσποινα θα έκανε μια συναυλία Pop, λαϊκή, τη δική της συναυλία. Δε θα είχε κάποια χροιά, δεν είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο. Η σκηνή συνήθως είναι καθαρή, δεν έχει κάτι πίσω. Το banner αυτό ήταν στην πλάτη της σκηνής. Ήταν πολύ μεγάλο, έπιανε όλη τη πλάτη του θεάτρου. Ήταν ένα μπάνερ του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία» ανέφερε η Ευγενία Λιάκου.

«Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε και μας έγινε η ανακοίνωση. Βγήκαμε με προστασία γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα έφυγε κατευθείαν, εμείς ήταν οκ να φύγουμε σήμερα. Δε ξέρω αν υπήρχαν Έλληνες στο κοινό γιατί εμείς μετά το sound check πήγαμε στο καμαρίνι και μετά μας ανακοίνωσαν ότι δε θα βγούμε.

Τη Δέσποινα δεν την έχουμε δει γιατί έφυγε κατευθείαν. Εμείς είμαστε καλά. Στεναχωρήθηκα που έγινε αυτό, γιατί ο κόσμος έρχεται να ακούσει μουσική. Αγαπάνε την ελληνική μουσική, αγαπάνε τους Έλληνες καλλιτέχνες πάρα πολύ. Ο κόσμος ήρθε να δει τη συναυλία, στεναχωρήθηκα που έγινε όλο αυτό.

Η μουσική είναι πέρα από αυτά. Όταν πας να δεις μια συναυλία και ξαφνικά γίνεται μια πολιτική εκδήλωση, δεν είναι ωραίο» πρόσθεσε η συνεργάτης της Δέσποινας Βανδή.

«Όταν έγινε αυτό μπήκαν μέσα στα καμαρίνια 8 μαυροφορεμένα άτομα και πέταγαν τους μουσικούς μας έξω. «Άιντε Άιντε» τους φώναζαν και τους έδιωχναν, «φεύγετε τώρα»» αναφέρει στενή συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή για όσα έγιναν στο Τσεσμέ μιλώντας στο #Newsit

Σύμφωνα με το περιβάλλον της τραγουδίστριας, η Δέσποινα Βανδή μαζί με στενούς συνεργάτες της έφτασαν στη Σμύρνη απόγευμα όπου τους παρέλαβαν οι διοργανωτές και στη διαδρομή από Σμύρνη για Τσεσμέ τους ενημέρωσαν οι μουσικοί τους ότι θα τους στείλουν φωτογραφία με την σκηνή.

Τότε είδαν τις αφίσες του Κεμάλ και της τουρκικής σημαίας να δεσπόζουν στον χώρο. Η πρώτη σκέψη ήταν αμέσως να μην βγει να τραγουδήσει αν δεν απομακρυνθεί η αφίσα του Κεμαλ. «Δεν ζητήσαμε όμως ποτέ να κατέβει η σημαία τους παρά μόνο η αφίσα του Κεμάλ» επισημαίνει η στενή συνεργάτιδα.

Στη συνέχεια η ίδια περιγράφει ότι επί δυόμισι ώρες τους έλεγαν «ναι, θα την κατεβάσουμε την αφίσα» αλλά δεν γινόταν τίποτα και η ώρα περνούσε. Μετά προχώρησαν σε ακύρωση της συναυλίας με βάση το συμβόλαιό τους και βάσει των όσων είχαν συμφωνήσει.

Ο διάλογος που ακολούθησε ανάμεσα στην αντιπρόεδρο του ιδρύματος που διοργάνωσε την συναυλία που τυγχάνει να είναι και Ελληνίδα και την Δέσποινα Βανδή ήταν χαρακτηριστικός της διάθεσης των δύο πλευρών, με την αντιπρόεδρο να τονίζει «ξέρεις ποιος είναι ο Κεμάλ; Είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας μας» και την Δέσποινα Βανδή να απαντά άμεσα: «Αυτός είναι για εμάς ο σφαγέας των Ελλήνων». Μετά ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις της Δημάρχου του Τσεσμέ που καλούσε την Βανδή να φύγει από την Τουρκία το συντομότερο.

«Μας βοήθησε το ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και είχαμε συνοδεία την αστυνομία σε περίπτωση που μας συνέβαινε κάτι. Φτάσαμε στο αεροδρόμιο με ασφάλεια και πετάγαμε όλη νύχτα. Έκανε το απόλυτο σωστό, δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να βγει να τραγουδήσει και ως Πόντια και ως Ελληνίδα» καταλήγει η στενή συνεργάτιδα της τραγουδίστριας,

despoina-bandi.jpg.width-800

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»