Δέσποινα Βανδή: «Αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης στην επέτειο 50 χρόνων της Τουρκικής Εισβολής»

Την απάντησή της για τον ντόρο που προκλήθηκε στην Τουρκία μετά της ακύρωση της εμφάνισής της στο Τσεσμέ, λόγω αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ επί σκηνής, έδωσε η Δέσποινα Βανδή: «Για μένα ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι σφαγέας των Ελλήνων»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η τραγουδίστρια, αρνήθηκε να ανέβει στη σκηνή του Τσεσμέ και να δώσει συναυλία μπροστά από δύο γιγαντοαφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ και την τουρκική σημαία.

Μόλις λίγες ημέρες πριν την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η κίνηση της Δέσποινας Βανδή και τα αιχμηρά λόγια της δημάρχου του Τσεσμέ, πυροδότησαν αντιδράσεις εθνικιστικού χαρακτήρα.

«Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσες της τουρκικής σημαίας και του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο μάλλον με την επέτειο 50 χρόνων από την Τουρκική Εισβολή», είπε η Δέσποινα Βανδή.

Από την πλευρά της καλλιτέχνιδας ζητήθηκε η αφίσα του Ατατούρκ και να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του event και στη θέση του να μπει μία ελληνική σημαία δίπλα στην τουρκική, πράγμα που οι διοργανωτές αρνήθηκαν.

Η Δέσποινα Βανδή μόλις ενημερώθηκε με εικόνες του stage για τις αφίσες που είχαν υψωθεί ενημέρωσε ότι αν δεν αλλάξει η θέση της αφίσας του Κεμάλ δεν θα εμφανιστεί.

Να σημειωθεί μετά την ακύρωση της συναυλίας από τη Δέσποινα Βανδή στο Τσεσμέ ακολούθησε επίθεση στη σελίδα της στο instagram, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τα εθνικιστικά Μέσα της Τουρκίας βρήκαν την ευκαιριά με αφορμή τα όσα έγιναν στη συναυλία της Δέσποινας Βανδή για να ανεβάσουν τους τόνους.

Χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο της εθνικιστικής εφημερίδας Soczu που έχει τίτλο «Ελλάδα μην δοκιμάζεις την υπομονή μας».

Η εφημερίδα αναφέρεται σε τρεις ελληνικές προκλήσεις μεταξύ των οποίων και αυτό που έκανε η Δέσποινα Βανδή στο Τσεσμέ της Σμύρνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποίησαν δρομολόγιο πλοίου σε ένα νησί το οποίο ανήκει στην Τουρκία» (δηλαδή τη… Ρω)
«Χτίζουν στρατιωτική βάση στην ελληνοκυπριακή πλευρά»
«Δεν μπορούν να αντέξουν τον Ατατούρκ και την τουρκική σημαία» (και αναφέρονται προφανώς στην αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από τη συναυλία στο Τσεσμέ).

Η ίδια μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο, Άννα Σταματιάδου.

«Για μένα ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι σφαγέας των Ελλήνων», απάντησε η Πόντια τραγουδίστρια, ακυρώνοντας τελικά τη συναυλία της στην τουρκική πόλη.

Και το Open εξασφάλισε μία λιτή και περιεκτική δήλωση από την τραγουδίστρια: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική».

Δείτε όσα είπαν στα κεντρικά δελτία ειδησεων της Ελλάδας Mega και ANT1 για το θέμα.

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»