Δέσποινα Βανδή: Επεισόδιο στην Τουρκία με την αφίσα και τη σημαία - Καλέστηκε να εγκαταλείψει τα... σύνορα

Η Δέσποινα Βανδή υποστήριξε πως δόθηκε πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση και η δήμαρχος του Τσεσμέ την κάλεσε να εγκαταλείψει τα... σύνορα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ενταση δημιουργήθηκε σε φιλανθρωπική συναυλία στο Τσεσμέ της Σμύρνης, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί η Δέσποινα Βανδή. Η τραγουδίστρια φέρεται να αρνήθηκε να ανέβει στην σκηνή επειδή υπήρχε τουρκική σημαία και μία αφίσα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με τη δήμαρχο να την καλεί να… εγκαταλείψει τα σύνορα.

Η Δέσποινα Βανδή επρόκειτο να τραγουδήσει σε φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV). Η τραγουδίστρια αρνήθηκε να ανέβει στην σκηνή υποστηρίζοντας πως μετατράπηκε σε πολιτική εκδήλωση.

Στο βήμα, ανέβηκε η πρόεδρος του παραρτήματος του Ιδρύματος στην περιφέρεια της Σμύρνης, Γκιουλνούρ Σονμπαϊρακτάρ, ανακοινώνοντας ότι η Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν θα εμφανιστεί και θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου σε όποιους από τους θεατές το επιθυμούν.

Τον λόγο πήρε η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, λέγοντας ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ».

Ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα» προσέθεσε η δήμαρχος.

Η ίδια συνέχισε εμφανώς εκνευρισμένη: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία».

«Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη», ανέφερε.

Στη σκηνή εμφανίστηκε τελικά η χορωδία του Ιδρύματος TEV, η οποία μαζί με το ακροατήριο τραγούδησε το «Εμβατήριο της Σμύρνης», τον ύμνο που έχουν υιοθετήσει κυρίως οι κεμαλιστές και εξυμνεί την είσοδο του Μουσταφά Κεμάλ στη Σμύρνη το 1922.

Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή με ανάρτηση στο Instagram έδωσε τη δική της απάντηση λέγοντας πως την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV που έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στην εκδήλωση.

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

«Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό που θα τιμούσε με την παρουσία του τη συναυλία μου ανακοινώνω ότι για λόγους που του Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης δίνοντάς της μια απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική προσέγγιση η συμμετοχή μου στην εκδήλωση δεν είναι δυνατό να συμβεί», γράφει η Δέσποινα Βανδή.

despoina-bandi.jpg

Από εκείνη την ώρα, χιλιάδες Τούρκοι έχουν μπει και σχολιάζουν κάτω από τις φωτογραφίες της Δέσποινας Βανδή στο Instagram

Mεταξύ άλλων πως δε θα πρέπει να ξανασκεφτεί να περάσει τα σύνορα της χώρας της, ότι θα έπρεπε να σέβεται τον Κεμάλ Ατατούρκ ενώ κάποιος γράφει, «Ελπίζω να μη βρείτε αεροπορικό εισιτήριο και να γυρίσετε κολυμπώντας πίσω».

ξτφξκμ

Όπως είναι λογικό, πρώτο trend στο X είναι το όνομα της Δέσποινας Βανδή, με τον κόσμο να την παραδέχεται για την απόφασή της να ακυρώσει τελευταία στιγμή τη συναυλία.

Η στήριξη των Twitterάδων είναι συγκινητική, ενώ ανάμεσά τους έχουν γράψει και celebrities, όπως ο Γρηγόρης Γκουντάρας και ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»