Σοκαρισμένος ο πλανήτης αποχαιρετά την Shannen Doherty - Μαζί και ο Jason Priestley - To αντίο στην «αδελφή» του

Γέμισαν τα social media με αποχαιρετισμούς στο κορίτσι που σημάδεψε τη νεολαία μιας ολόκληρης γενιάς τη δεκαετία του '90 και που έδωσε γενναία μάχη εννέα χρόνια με τον καρκίνο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Βrenda των παιδικών μας χρόνων, η Brenda του #BeverlyHills90210. Η Shannen Doherty έφυγε από τη ζωή στα 53 της χρόνια, μετά από μία πολυετή, δύσκολη, γενναία μάχη με τον καρκίνο

Έγινε παγκόσμια διάσημη τη δεκαετία του 90, η Βrenda μαζί με τον δίδυμο αδερφό της Βrandon, τον Jason Priestley.

Η θυελλώδης σχέση της με τον Dylan, τον Luke Perry, που έφυγε από τη ζωή το 2019, κρατούσε κάθε εβδομάδα το τηλεοπτικό κοινό με κομμένη την ανάσα.

Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία και φρενίτιδα γύρω από την προσωπική ζωή των ηθοποιών.

Η Shannen Doherty στην εφηβεία τότε βρέθηκε στο επίκεντρο. Σε μία εποχή χωρίς social media οι παπαράτσι παραμόνευαν σε κάθε της βήμα.

450591452_1480044343393326_6742002723141035761_n images (1) images 11bam09wx5k21 84a4e4983a9552f211ca04bc66f38451 a-new-version-of-beverly-hills-90210-is-coming-to-2-32092-1556745136-0_dblbig
450591452_1480044343393326_6742002723141035761_n images (1) images 11bam09wx5k21 84a4e4983a9552f211ca04bc66f38451 a-new-version-of-beverly-hills-90210-is-coming-to-2-32092-1556745136-0_dblbig

Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Φεβρουάριο του 2015.  Στον προσωπικό της λογαριασμό κατέγραφε τη μάχη της με τον καρκίνο δίνοντας κουράγιο σε πολλούς ασθενείς.

Τον Ιούνιο του 2023, ξεκίνησε θεραπείας με ακτινοβολία για τον καρκίνο που είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλό της.

Στις τελευταίες της συνεντεύξεις έλεγε ανοιχτά ότι προετοιμαζόταν για τον θάνατό της.

H ανακοίνωση - Στα 53 της χρόνια έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη που έδωσε εννέα χρόνια με τον καρκίνο. 

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Shannen Doherty. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», επιβεβαίωσε η δημοσιογράφος Leslie Sloane, σε μια αποκλειστική δήλωση στο περιοδικό #People, την Κυριακή 14 Ιουλίου.

«Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούν να θρηνήσουν με ειρήνη», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Λίγο πριν πεθάνει, η Shannen Doherty μοιράστηκε μια τελευταία ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram.

Συγκεκριμένα, στις 25 Ιουνίου η πρωταγωνίστρια του #Charmed δημοσίευσε ένα βίντεο από το τελευταίο επεισόδιο του podcast της, που έφερε τον τίτλο «Let’s Be Clear», στο οποίο μίλησε για τις χημειοθεραπείες που ακολούθησε στη μάχη της κατά του καρκίνου του μαστού.

«Νέο επεισόδιο του @letsbeclearpod στο @iheartradio ή οπουδήποτε ακούτε podcast. Αυτό είναι αυτό που αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή. #cancer #life», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησή της, εξομολογούμενη στους 2,2 εκατομμύρια followers της στο Instagram την αβεβαιότητα γύρω από την κατάσταση της υγείας της.

«Έτσι, ξέρετε, για πρώτη φορά δεν έχω ιδέα για πόσο καιρό θα κάνω χημειοθεραπεία, δεν έχω ιδέα αν θα είναι τρεις μήνες ή αν θα είναι έξι μήνες…», παραδέχθηκε με περίσσια γενναιότητα η Shannen Doherty.

«Η θεραπεία είναι πολύ δύσκολη. Δεν είναι κάτι που μπορώ να προβλέψω. Δεν είναι κάτι που οι γιατροί μου μπορούν να προβλέψουν και είναι τρομακτικό. Είναι σαν μια μεγάλη κλήση αφύπνισης, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πω ότι υπάρχει και κάποια θετική πλευρά και η θετική πλευρά είναι ότι η μοριακή δομή των καρκινικών μου κυττάρων άλλαξε πρόσφατα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα πρωτόκολλα για να δοκιμάσω. Έτσι, για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες αισθάνομαι αισιόδοξη, επειδή υπάρχουν τώρα πολλά περισσότερα πρωτόκολλα. Ενώ πριν ήμουν αισιόδοξη, αλλά ακόμα προετοιμαζόμουν», αφηγείται σε άλλο σημείο η Shannen Doherty.

doherty

Παρά το γεγονός ότι τελευταία η ίδια δήλωνε πως τα νέα της υγείας της είναι ενθαρρυντικά, ήξερε πως δύσκολα θα τα κατάφερνε για αυτό και κατά καιρούς μιλούσε με τόλμη ακόμη και για τη στιγμή της κηδείας της.

Αυτή ήταν η ανατριχιαστική τελευταία επιθυμία της

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νομίζω ότι θα εμφανιστούν και δεν τους θέλω εκεί. Θέλω [τα λείψανά μου] να ανακατευτούν με τον σκύλο μου και θέλω να ανακατευτούν με τον μπαμπά μου. Δεν θέλω να με θάψουν και να μην με αποτεφρώσουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νομίζω ότι θα εμφανιστούν και δεν τους θέλω εκεί. Δεν τους θέλω εκεί γιατί οι λόγοι για να εμφανιστούν δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι λόγοι, όπως, ότι δεν τους αρέσω και στην πραγματικότητα δεν τους αρέσω αρκετά για να εμφανιστούν στην κηδεία μου.

Θα εμφανιστούν επειδή είναι το πολιτικά ορθό, πράγμα που πρέπει να κάνουν και δεν θέλουν να φαίνονται άσχημα, οπότε θέλω να πάρω την πίεση από πάνω τους και θέλω η κηδεία μου να είναι σαν μια γιορτή αγάπης. Δεν θέλω οι άνθρωποι να κλαίνε ή οι άνθρωποι να λένε ιδιωτικά: «Δόξα τω Θεώ αυτή η σκύλα πέθανε τώρα»" είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, η Shannen Doherty.

theshando_1697434484_3214635907112763449_51364284-(1)

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Jason Priestley ο ηθοποιός από το #BeverlyHills90210 ο οποίος αποχαιρέτησε την Shannen Doherty με ανάρτηση στα social media, λίγες ώρες μετά την είδηση για τον θάνατό της. 

Ο ηθοποιός δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη συμμετοχή τους στην πετυχημένη σειράς γράφοντας: «Σοκαρισμένος και λυπημένος που άκουσα για τον θάνατο της φίλης μου Σάνεν. Ήταν δύναμη της φύσης και θα μου λείψει. Στέλνω αγάπη και φως στην οικογένειά της σε αυτή τη σκοτεινή στιγμή».

Με τη σειρά της, η Gabrielle Carteris εξομολογήθηκε πως «τόσο νέα, τόσο λυπηρό. Αναπαύσου εν ειρήνη, Shannen. Ξέρω ότι ο Luke είναι εκεί με ανοιχτές αγκάλες για να σε υποδεχτεί».

Το αντίο της τηλεοπτικής μαμάς της

«Σοκαρισμένη και θλιμμένη από την είδηση του θανάτου της Shannen Doherty. Τι ταξίδι έχει διανύσει! Έφυγε πολύ νωρίς. Καθ’ όλη τη διάρκεια έμεινε πιστή στον εαυτό της και μας έδωσε ένα παράδειγμα θάρρους και επιμονής αντιμετωπίζοντας τον ίδιο της τον θάνατο. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» δηλώνει η 76χρονη "μαμά της" Carol Potter.

Η Jennie Garth και η Tori Spelling μοιράστηκαν επισης συγκινητικά μηνύματα στα social media τους.

«Εξακολουθώ να επεξεργάζομαι την τεράστια θλίψη μου για την απώλεια της μακροχρόνιας φίλης μου Σάνεν, της γυναίκας που έχω περιγράψει συχνά ως έναν από τους δυνατούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Η σύνδεσή μας ήταν πραγματική και ειλικρινής. Μας έβαζαν τόσο συχνά τη μία απέναντι στην άλλη, αλλά τίποτα από αυτά δεν αντικατόπτριζε την αλήθεια της πραγματικής μας σχέσης που χτίστηκε στον αμοιβαίο σεβασμό και τον θαυμασμό. Ήταν θαρραλέα, παθιασμένη, αποφασιστική και πολύ στοργική και γενναιόδωρη. Θα μου λείπει και θα την τιμώ πάντα βαθιά στην καρδιά μου και στις αναμνήσεις μου. Η καρδιά μου ραγίζει για την οικογένειά της και τον Μπόουι και όλους τους ανθρώπους που την αγάπησαν». δηλώνει η Jenny Garth.

«Δεν έχω ακόμα λόγια να εκφραστώ, αλλά εμείς ξέραμε και αυτό είναι που έχει σημασία», έγραψε και ανέβασε φωτογραφία τους η Tori Spelling

tori-spellinh-shannen-doherty

Kαι ο Brian Austin Green τίμησε τη μνήμη της συμπρωταγωνίστριάς του

Ο 50χρονος ηθοποιός, ανέβασε στο Instagram του ένα μήνυμα μετά την είδηση του θανάτου της

«Shan Αδελφή μου... Με αγάπησες μέσα από όλα. Ήσουν ένα μεγάλο μέρος της αντίληψής μου για την αγάπη. Θα μου λείψεις περισσότερο από όσο ξέρω να επεξεργαστώ αυτή τη στιγμή. Σε ευχαριστώ για το δώρο που ήσουν εσύ», έγραψε στην ανάρτηση.

Untitled

Η Alyssa Milano και η Shannen Doherty πρωταγωνίστησαν μαζί στη σειρά #Charmed η οποία μεσουρανούσε στα 90’s-00’s.

Κι ενώ εμείς τις αγαπήσαμε ιδιαίτερα ως Phoebe και Prue εκείνες φαίνεται πως δεν είχαν ιδιαίτερα καλές σχέσεις.

Το μήνυμα της Alyssa Milano για την απώλεια της Shannen Doherty

«Δεν είναι μυστικό ότι η Shannen Doherty και εγώ είχαμε μια περίπλοκη σχέση, αλλά στον πυρήνα της ήταν κάποια που σεβόμουν βαθύτατα και ένιωθα δέος», είπε αρχικά στο #EntertainmentWeekly σε δήλωσή της.

«Ήταν μια ταλαντούχα ηθοποιός, αγαπημένη σε πολλούς και ο κόσμος είναι λιγότερος χωρίς αυτήν. Τα συλλυπητήρια μου σε όλους όσους την αγάπησαν», έκλεινε η δήλωσή της.

cr_750x1024-240105141355-Shannen_Doherty_Charmed_1999_GettyImages-51096782

Όλοι οι φαν της σειράς #BeverlyHills90210 παγκοσμίως, θρηνούν για τον χαμό τους, όπως ακριβώς έκαναν όταν έφυγε από τη ζωή ο Luke Perry, το τηλεοπτικό αγόρι της, Dylan.

shannen-dylan2 shannen-dylan shannen-dylan-5 shannen-dylan7 shannen-dylan-6 shannen-dylan9 shannen-dylan-4 shannen-dylan8
shannen-dylan2 shannen-dylan shannen-dylan-5 shannen-dylan7 shannen-dylan-6 shannen-dylan9 shannen-dylan-4 shannen-dylan8

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη