4η Ανοικτή Συζήτηση του Προγράμματος "Άκου Το Σώμα Σου" - Μιλάμε για την βιώσιμη πρόληψη του καρκίνου.

Από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με την Ευρ. Επίτροπο Υγείας και τον Υπουργό Υγείας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των ατόμων με εμπειρία καρκίνου και των οικογενειών τους μέσα από την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης και ανακουφιστικής φροντίδας, την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την έρευνα και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών.

Στο πλαίσιο των δράσεων του για την ενημέρωση του κοινού ξεκίνησε με επιτυχία τις ανοικτές συζητήσεις έμπνευσης και παρακίνησης #ΆκουΤοΣώμαΣου για το ευρύ κοινό.

Στόχος είναι να εμπνεύσει το κοινό για να προσαρμόσει στην καθημερινότητά του καλύτερες συνήθειες προς ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024, στις 10:00πμ, στο Κέντρο «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στη Λευκωσία διοργανώνεται η 4η συνάντηση του προγράμματος "Άκου Το Σώμα Σου".

Στην εκδήλωση αυτή φιλοξενούνται σημαντικούς ομιλητές όπως, η κυρία Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός.

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι το Κεφάλαιο 3 του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Βιώσιμη Πρόληψη του Καρκίνου.

Η πρόληψη είναι πιο αποτελεσματική από κάθε θεραπεία, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Κατά του Καρκίνου, το οποίο υπογραμμίζει ότι η πρόληψη είναι επίσης η πιο οικονομικά αποδοτική μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον έλεγχο του καρκίνου.

445861524_873829001187654_6464975541563820446_n

Δεδομένου ότι 40% των περιστατικών καρκίνου θα μπορούσε να προληφθεί και επωφελούμενο από ολιστικές κυβερνητικές προσεγγίσεις, το Σχέδιο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων κινδύνου, όπως οι καρκίνοι που προκαλούνται από το κάπνισμα, την επιβλαβή κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, την έκθεση σε ρύπανση, καρκινογόνες ουσίες και ακτινοβολία, καθώς και οι καρκίνοι που προκαλούνται από λοιμώξεις.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε αυτή την πολύ ουσιαστική συνάντηση, η οποία αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινής μας προσπάθειας για την ενημέρωση, την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την ασθένεια του καρκίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής δηλώστε το ενδιαφέρον σας https://rb.gy/92ff07 ή επικοινωνήστε με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου στο τηλέφωνο 22446222.

Υποστηρικτές της δράσης είναι οι εταιρίες Αλέκτωρ , MSD, Lidl Κύπρου, G.A. STAMATIS & CO LTD., ROCHE, χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα Καθημερινή και το ραδιόφωνο Love FM.

447729070_2796776093820768_8007122488784185487_n

Δειτε Επισης

Ο κορυφαίος Έλληνας SUPERstar Σάκης Ρουβάς έρχεται στο νησί μας για ένα εκρηκτικό live show που θα μείνει αξέχαστο
Gin & Jazz βραδιά με live band στο Le Sundeck Robuchon
FOLLOW THE MUSIC: Το συναρπαστικό πρότζεκτ του Λάρνακα 2030 συνεχίζεται με τρεις πολυπολιτισμικές χορωδίες και ένα ντουέτο
Pre-Olympic Party στο Guaba Beach Bar με τον Μάριο Γεωργίου
Moυσικοποιητική παράσταση «Κύπρος: Από το χθες στο σήμερα»
Κύπριος καλλιτέχνης θα ανοίξει τη συναυλία του Πάνου Βλάχου στη Λεμεσό
Το line – up του μεγαλύτερου Wave Pool Party στο Waterworld Waterpark Ayia Napa
Έρχεται ένα μοναδικό Wave Pool Party στο Waterworld Waterpark Ayia Napa
Iσμήνη: Μόνο με τον θάνατο μου μπορώ ποτέ να τη φτάσω
Θέατρο Σκάλα: «Ημερολόγιο μη συμβάντων» του Κώστα Μαννούρη