#MasterChefGR: Ο Λευτέρης πήρε εισιτήριο για τον Τελικό! Ξέσπασαν σε κλάματα στην σοκαριστική αποχώρηση!

#MasterChefGR: Το πρώτο μέρος των ημιτελικών είναι γεγονός! Το απρόσμενο αποτέλεσμα σόκαρε παίκτες και τηλεθεατές! Λύγισαν μέχρι και οι κριτές

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Χριστίνα Χριστοφή, ο Σοφοκλής Πουλής, ο Ηλίας Παναγιώτου, ο Νίκος Κυψίδης, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος κι ο Κώστας Φρέτζιος, είναι οι έξι παίκτες οι οποίοι μετά από σχεδόν πέντε μήνες γεμάτους από αμέτρητες ώρες μαγειρικής δημιουργίας, κατάφεραν να κερδίσουν τη θέση τους στους ημιτελικούς του MasterChef 2024! Τους χωρίζουν μόνο λίγες ημέρες από τον Μεγάλο Τελικό και την ανάδειξη του επόμενου ή της επόμενης MasterChef της Ελλάδας!  

Το μαγειρικό ταξίδι της εξάδας των ημιτελικών του MasterChef 2024 συνεχίζεται, στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στη Σκάλα Λουτρών.

Το MasterChef ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Λέσβο, όπου θα λάβουν χώρα οι δύο από τις τρεις μαγειρικές δοκιμασίες των φετινών ημιτελικών. Αυτό που δεν γνωρίζουν, όμως, τα μέλη των δυο μπριγάδων είναι πως, μετά τις δυο ημέρες που θα περάσουν στη Μυτιλήνη, τρεις από αυτούς θα αποχωρήσουν οριστικά από τον διαγωνισμό! Οι δυο δοκιμασίες, που θα πραγματοποιηθούν, θα είναι ομαδικές, όχι όμως με τον συνηθισμένο τρόπο.  

Μετά την αποχώρηση  του Γιάννη Κούρτογλου στο προχθεσινό επεισόδιο (Δευτέρα 3/6), υπάρχει αριθμητική ανισότητα ανάμεσα στις δυο μπριγάδες. Η γκρι μπριγάδα έχει πλέον δύο μέλη, τον Ηλία Παναγιώτου και τον Κώστα Φρέτζιο, ενώ η μπορντό έχει τέσσερα μέλη, τη Χριστίνα Χριστοφή, τον Νίκο Κυψίδη, τον Σοφοκλή Πουλή και τον Λευτέρη Ζαφειρόπουλο. 

Ο Ηλίας, ως αρχηγός της γκρι μπριγάδας που κέρδισε την τελευταία δοκιμασία, θα έχει το πλεονέκτημα να επιλέξει όποιον παίκτη από την αντίπαλη μπριγάδα επιθυμεί για να έρθει και να ενισχύσει τη δική του. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα, μια απόφαση που θα είναι και η τελευταία που θα πάρει ως αρχηγός, αφού αμέσως μετά την επιλογή του Ηλία παύουν να υπάρχουν οι θέσεις των δύο αρχηγών.  

Στην δοκιμασία, κάθε μπριγάδα καλείται να δημιουργήσει τρία πιάτα με ψάρια και θαλασσινά, που θα προμηθευτούν από επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής. Κάθε μέλος της μπριγάδας θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου από ένα πιάτο. Κάθε πιάτο θα βαθμολογηθεί με άριστα το 10. Η μπριγάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς θα κερδίσει την δοκιμασία.  

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως ο παίκτης από τη νικήτρια μπριγάδα, που θα έχει δημιουργήσει το πιάτο με την υψηλότερη βαθμολογία, θα προκριθεί απευθείας στον Μεγάλο Τελικό του MasterChef 2024! Θα είναι ο πρώτος φιναλίστ, ένας από τους δύο που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ!

Ο παίκτης από την ηττημένη μπριγάδα, που το πιάτο του θα έχει λάβει τη χαμηλότερη βαθμολογία, θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό καταλαμβάνοντας την 6η θέση.  

Ποιος από τους έξι θα είναι ο πρώτος φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού; Ποια θα είναι η απόφαση του Ηλία και ποιος θα είναι αυτός που δεν θα συνεχίσει την πορεία του προς τον Μεγάλο Τελικό; 

Οι κριτές δοκιμάζουν τα πιάτα των 6 παικτών του διαγωνισμού!

Ολοκληρώθηκε η Α' φάση του Ημιτελικού που έλαβε χώρα στη Σκάλα Λουτρών της Μυτιλήνης με τους παίκτες να δημιουργούν πιάτα με πρωταγωνιστές τα ψάρια και τα θαλασσινά. 

Η αναμέτρηση κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο κι ανέδειξε νικήτρια μπριγάδα με σκορ 24-23, την μπορντό. Ο Νίκος και ο Σοφοκλής κέρδισαν από μία θέση στην τελική πεντάδα του διαγωνισμού μαγειρικής.

Στον Λευτέρη από την άλλη, ανακοινώθηκε πως είναι ο πρώτος φιναλίστ του μεγάλου τελικού, καθώς είχε το καλύτερο πιάτο από την ομάδα του, το όποιο βαθμολογήθηκε με 9.

«Δημιουργικός όπως πάντα. Κατανοητά περίπλοκος, τεχνικά άρτιος. Λευτέρη συγχαρητήρια από καρδιάς», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και συνέχισε: «Αν δεν το έχεις καταλάβει είσαι ο ένας από τους δύο φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού ενδεχομένως του πιο δύσκολου μαγειρικά κύκλου που έχουμε κάνει, είσαι ο ένας από τους δύο που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ», είπε με τον Λευτέρη να ξεσπά σε λυγμούς, παρασέρνοντας και τον καταξιωμένο chef και κριτή.

«Χαίρομαι παραπάνω γιατί κατάφερα αυτό που ήθελα, κατάφερα όχι να πάρω το εισιτήριο, να τους βγάλω αυτό το συναίσθημα από το πιάτο», είπε λίγο μετά στις κάμερες. 

Ιδιαίτερα χαρούμενος με την επιτυχία του Λευτέρη ήταν ο Κώστας, ο οποίος σημείωσε στις κάμερες: «Xαίρομαι πάρα πολύ για τον Λευτέρη, το έλεγε από την αρχή ότι θέλει να πάει στον τελικό. Ήρθε η μέρα του. Τι να πω μαζί μπήκαμε με τον Λευτέρη, ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισα, συμπορευτήκαμε στις ίδιες μπριγάδες, έχουμε περάσει πολλά μαζί, νιώθω περήφανος», είπε για τον φίλο του, με τον οποίο ξεκίνησαν μαζί το μαγειρικό τους ταξίδι.

Από την πρώτη δοκιμασία του Ημιτελικού, μεγάλοι κερδισμένοι βγήκαν οι «μπορντό», οι οποίοι με τη σημερινή τους νίκη, έβαλαν πλώρη για την πεντάδα. Μάλιστα ο Λευτέρης, έχοντας το καλύτερο πιάτο στην ομάδα του, εξασφάλισε το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού!

Οι ηττημένοι «γκρι» βρέθηκαν στην άβολη θέση να αποχαιρετήσουν έναν συμπαίκτη τους. Την πιο κακή επίδοση στη μαγειρική αναμέτρηση, είχε ο Κώστας Φρέτζιος, ο οποίος αποχωρεί 6ος από τον διαγωνισμό μαγειρικής. Έξι βαθμούς συγκέντρωσε και το «μοιραίο» πιάτο του.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν έντονες και συναισθηματικά φορτισμένες, καθώς ο Κώστας είχε καταφέρει να κερδίσει την αγάπη όλων. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι παίκτες αρχικα σοκαρίστηκαν και στη συνέχεια έκλαιγαν με αναφιλητά.

«Στεναχωριέμαι πάρα πολύ δεν κατάφερα να πετύχω τον τελικό στόχο. Παρ' όλα αυτά έμαθα πολλά μέσα στον διαγωνισμό. Έγινα σίγουρα καλύτερος μάγειρας, αλλά και καλύτερος άνθρωπος. Έφυγα, άφησα πίσω μου τη γυναίκα μου και δύο παιδιά, ήρθα στο MasterChef με υποδεχτήκατε με ανοιχτές αγκάλες, το βλέπω σαν σπίτι μου, απέκτησα μια καινούρια οικογένεια για 5,5 μήνες», δήλωσε ο Κώστας. 

«Θα μπορούσα να σας χαρακτηρίσω ως γονείς μου για τις συμβουλές που μου έχετε δώσει μέχρι τώρα, νιώθω τη στεναχώρια από τους συμπαίκτες μου, αλλά έτσι είναι, δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα», πρόσθεσε, κάνοντας τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να δακρύσει. 

Με τρεμάμενη φωνή, ο «θείος Λεό», τόνισε: «Και για μας έχει την ίδια δυσκολία, όταν έχουμε την τύχη στον διαγωνισμό να έρχονται άνθρωποι σαν κι εσένα. Να σε ευχαριστήσω και για τα πιάτα που μας έφτιαξες και για τις στιγμές που περάσαμε μαζί όλο αυτό το διάστημα».

«Σε θαυμάζω, όχι μόνο για τα εξαιρετικά πιάτα που είδαμε από εσένα, αλλά και για τη δύναμή σου», είπε με τη σειρά του ο Πάνος Ιωαννίδης.

Λίγο πριν αποχωριστούν τον αγαπημένο τους Κώστα, όλοι τους έγιναν μια σφιχτή αγκαλιά!

Τrailer Τετάρτη 5.6.2024 - Ημιτελικός 2η Φάση

Δειτε Επισης

Η Adele απέρριψε συμφωνία 200 εκατ. δολαρίων - Επιμένει στην απόφασή της να απέχει από το τραγούδι
Η Ελευθερίου ξαναβλέπει τον εαυτό της 15 χρόνια μετά το #XFactorGR: «Έτρωγα τόσο πολύ!»
Η Τουρκία κόβει τη #Famagusta από το #Netflix – Η αντίδραση & το μήνυμα Κούλλη Νικολάου & Αντρέα Γεωργίου
Ο Μάρκος Σεφερλής πέρασε στην αντεπίθεση: «Καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε κοροϊδία & σάτιρα»
O Γιώργος Μαζωνάκης μετά τη δικαστική διαμάχη με την αδελφή του, έκανε πρεμιέρα «κουκουλοφόρος»
Ο Μάρκος Σεφερλής απάντησε στο κύμα αντιδράσεων κατά του, με βίντεο αποθέωσης του
Oι συγκινητικές φωτογραφίες της Μαρίνας Σάττι με τον πατέρα της, 5 μήνες μετά τον θάνατό του
O Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα εστιατόρια του: «Είναι δύσκολο, είμαι εκτός»
#Fade: Η πρώτη κυπριακή ταινία που υποστηρίζει Dolby Atmos, έχει κυκλοφορήσει το Trailer της, με χορηγό επικοινωνίας την Ad Tag Cyprus
Κύμα αντιδράσεων κατά του Μάρκου Σεφερλή για το προσβλητικό σκετς με το Nemo: «Ντροπή του!»