Βιώσιμη πρόληψη του Καρκίνου το θέμα του Προγράμματος "Άκου Το Σώμα Σου" από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με την Ευρ. Επίτροπο Υγείας

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη βιώσιμη πρόληψη του καρκίνου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Άκου Το Σώμα Σου».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στην τέταρτη συνάντηση της σειράς ανοιχτών συζητήσεων με το κοινό, κύρια ομιλήτρια ήταν η κυρία Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία επικεντρώθηκε στο κεφάλαιο 3 του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πρόληψη.

Η πρόληψη είναι πιο αποτελεσματική από κάθε θεραπεία, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Κατά του Καρκίνου, το οποίο υπογραμμίζει ότι η πρόληψη είναι επίσης η πιο οικονομικά αποδοτική μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον έλεγχο του καρκίνου.

Δεδομένου ότι 40% των περιστατικών καρκίνου θα μπορούσε να προληφθεί, το Ευρωπαϊκό Σχέδιο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων κινδύνου, όπως οι καρκίνοι που προκαλούνται από το κάπνισμα, την επιβλαβή κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, την έκθεση σε ρύπανση, καρκινογόνες ουσίες και ακτινοβολία, καθώς και οι καρκίνοι που προκαλούνται από λοιμώξεις.

448763302_496175386098428_35379587605603576_n

Ο αντιπρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Αλέκος Σταμάτη, στην εναρκτήρια τοποθέτησή του τόνισε ότι ο Σύνδεσμος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτά τα θέματα με στόχο την αποφυγή μελλοντικών ασθενειών.

«Η δική μας ευθύνη έγκειται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή ολιστικών πολιτικών και υπογραμμίζουμε ότι ως Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου είμαστε δίπλα στις αρμόδιες αρχές με την εμπειρογνωμοσύνη μας για να δημιουργήσουμε πολιτικές που θα συμβάλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών του κράτους μας».

Οι ανοικτές συζητήσεις έμπνευσης και παρακίνησης #ΆκουΤοΣώμαΣου πραγματοποιούνται κάθε μήνα και είναι ανοιχτές στο κοινό. Στόχος είναι να εμπνεύσουν το κοινό για να προσαρμόσει στην καθημερινότητά του καλύτερες συνήθειες προς ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου www.anticancersociety.org.cy. Υ

ποστηρικτές της δράσης είναι οι εταιρίες Αλέκτωρ, MSD, Lidl Κύπρου, G.A. Stamatis and Co. Ltd, Roche

448730894_982917339961565_8716294109184186101_n

Δειτε Επισης

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν είμαστε ζευγάρι με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, ποτέ δεν ήμασταν και ποτέ δεν θα γίνουμε»
Μαρίνα Σάττι: «Τέσσερις μέρες προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έγινε! Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει»
Το reunion της Τατιάνας Μπλάτνικμε τον μεγαλύτερο αδερφό της - Δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της
Η περιπέτεια της Δανάης Μπάρκα με την φωτιά στη Σέριφο: «Ήταν σοκαριστικό! Πέρασα δύσκολα!»
Διπλό χειρουργείο για τον Μανώλη Λιδάκη – Ακυρώνει όλες τις συναυλίες του
Δημήτρης Μακαλιάς και Δημήτρης Παπανώτας έλυσαν τις διαφορές τους on air: «Περασμένα, ξεχασμένα»
Άννα Σταθάκη για Δημήτρη Σταρόβα: «Θα επανέλθει να σας τα πει όλα. Πάνω από όλα η υγεία & η ηρεμία του»
Αθηνά Αφαλίδου: «Κάποια αστεία τα έγραφα μέσα από ένα δωμάτιο νοσοκομείου»
Αίθρα Λυκουρέζου: «Είναι ντροπή να θες μια συντροφιά στα 90 σου; Συμβαίνει μόνο στη δική μου οικογένεια…;»
Sands Beach Club Resto: Ο απόλυτος all-day προορισμός δίπλα στο κύμα!