Γιώργος Νταλάρας: «Ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα. Εγώ είμαι ακόμα εδώ στην Κύπρο»

Ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν για εκμετάλλευση του κυπριακού ζητήματος: «Η Κύπρος από την εισβολή και μέχρι τις μέρες μας είναι ένα κράτος διαλυμένο. Είναι ένα κράτος σχεδόν ισοπεδωμένο, κατεστραμμένο»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Γιώργος Νταλάρας επέλεξε να βρεθεί Τετ Α Τετ με τον Τάσο Τρύφωνος, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ.

Ο κορυφαίος ερμηνευτής μεταξύ άλλων, μίλησε για τη βρώμικη πολιτική που ποτέ δεν λογοδοτεί στον λαό ενώ απάντησε και σε όσους τον κατηγόρησαν ότι δίνει συναυλίες δήθεν στο όνομα του αγώνα ενώ επί της ουσίας ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα.

«Η Κύπρος από την εισβολή και μέχρι τις μέρες μας είναι ένα κράτος διαλυμένο. Είναι ένα κράτος σχεδόν ισοπεδωμένο, κατεστραμμένο. Διότι ο τρόπος που έγινε αυτή η εισβολή δεν έχει αναλυθεί ακόμα. Δεν ξέρω πόσος κόσμος ασχολείται με το εθνικό θέμα; Για ποιον λόγο φτάσαμε στην εισβολή; Ποιος έφερε αυτή την εισβολή;», είπε αρχικά ο Γιώργος Νταλάρας.

«Γνωρίζουμε ονόματα, διευθύνσεις των παλιών μας αρχηγών και υπουργών, ξέρουν πολύ καλά τον ρόλο που έπαιξε ο καθένας. Δεν θα πω εγώ ότι κανένας Κύπριος ηγέτης δεν ήταν πατριώτης, όλοι ήθελαν το καλό της Κύπρου. Φτάνει αυτό; Αποδείχθηκε ότι δεν φτάνει!. Όπως ξέρουμε όλοι, η πολιτική φαίνεται όμορφη από μακριά και αναγκαία. Δυστυχώς πολλές φορές είναι βρώμικη. Είναι υποχρεωμένοι οι πολιτικοί να λένε τη μισή αλήθεια και αν πας να τους πεις κάτι θα σου πουν “είναι κρατικό μυστικό, δεν πρέπει να τα μαθαίνετε”», πρόσθεσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο λαοφιλής καλλιτέχνης κλήθηκε να τοποθετηθεί με ειλικρίνεια για όσους τον αμφισβήτησαν στο παρελθόν για εκμετάλλευση του κυπριακού ζητήματος στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του διαδρομής.

«Τι σημαίνει για έναν τραγουδιστή πρώτης γραμμής να παίρνει επάνω του ένα εθνικό θέμα και να ακούει από την άλλη ότι είναι μάρκετινγκ, κόνσεπτ και λεφτά από πίσω; Να υπάρχει δηλαδή αυτή η καχυποψία που ισχύει μέχρι και τώρα;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο οικοδεσπότης του talk show για να τοποθετηθεί λεπτομερώς ο καλεσμένος του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Νταλάρας εκμυστηρεύτηκε πως «νομίζω ότι ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα. Εγώ είμαι ακόμα εδώ με όλα αυτά αλλά, όταν συμβαίνει κάτι παράδοξο γύρω μας, είμαστε τόσο πικραμένοι από γεγονότα και νοοτροπίες που εύκολα θα μπούμε μέσα στη θεωρία συνομωσίας. Όταν υπάρχουν αντιθέσεις, το πρώτο πράγμα που πλήττεται είναι η αλήθεια. Άρα λοιπόν ήταν πολύ καλό για κάποιους, για να είναι αλήθεια, αυτό που κάνω».

«Για σκέψου, γύρισα σχεδόν τον μισό κόσμο τραγουδώντας για την Κύπρο και αναγκάζοντας τον Λευκό Οίκο να κάνει έρευνα για να πιέσει τον Ντενκτάς να πει ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι. Αυτό το έκαναν μια σειρά από τραγούδια και μια σειρά από ανθρώπους που μαζί γυρίζαμε αριστερά και δεξιά. Πάρα πολλοί, δεν είναι ένας και δύο. Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, η Νανά Μούσχουρη, ο Ζωρζ Μουστακί. η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η Μελίνα Μερκούρη, η Γλυκερία, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαρία Φαραντούρη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν μαζί μας, γνώρισαν και είδαν το τι κάνω»

«Οι υπόλοιπου που ήταν απ’ έξω… Έχετε ακούσει το τραγούδι, «Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί»; Αυτοί λοιπόν οι εχθροί είναι, οι εχθροί που δεν είναι φίλοι της αλήθειας. Αυτοί προσπαθούν να σε γελοιοποιήσουν, να σε λοιδορήσουν, να σε σαρκάσουν, να σε εξαφανίσουν. Αυτό είναι, αυτό συνέβη και με μένα. Όμως ο χρόνος δείχνει» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Γιώργος Νταλάρας στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος και τον Alpha Κύπρου. «Υπάρχουν κακοί άνθρωποι με κακές συμπεριφορές και πολλές φορές άνθρωποι που, ακόμα και ταλέντο να έχουν, είναι τόσο άρρωστη η συμπεριφορά τους που τι να πει κανείς».

Ο κορυφαίος ερμηνευτής μάλιστα αποκάλυψε ότι ετοιμάζει καινούργιο άλμπουμ, αφιερωμένο εξολοκλήρου στην Κύπρο, όπου μάλιστα θα συμμετέχουν κι άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες με τραγούδια. Ανάμεσα τους από τοn Μιλτιάδη Πασχαλίδης στον Γιώργο Μυτακίδη των θρυλικών active member

Δειτε Επισης

O Αλέξανδρος Λυκουρέζος εμφανίστηκε χέρι – χέρι στο θέατρο με εντυπωσιακή ξανθιά ηθοποιό
Νίκος Κοντορούσης για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του: «Όλα έγιναν πάνω σε έναν διαπληκτισμό»
Πέννυ Μπαλτατζή: «Όταν πέθανε ο αδερφός μου φοβήθηκα πάρα πολύ, ένιωσα ότι με... χάνω»
Γιώργος Μαζωνάκης: «Το πρόβλημα δεν το δημιούργησα εγώ, δεν είμαι υπόλογος, Απολογείται ο ένοχος!»
Ματίνα Παγώνη: «Οι επιπλοκές του Δημήτρη Κόκκοτα υπήρχαν από την πρώτη στιγμή, στην όραση & στα υπόλοιπα»
Όλγα Λαφαζάνη: «Μου ήρθε ένα μέιλ από το σχολείο που έλεγε: σήμερα η κόρη σας θα γυρίσει σπίτι κουρεμένη»
Στο γήπεδο η Αθηνά Οικονομάκου φορώντας τη φανέλα με το όνομα του συντρόφου της, Bruno Cerella
Ιουλία Καλλιμάνη: «Δεν ήξερα τι πάει να πει πατέρας, τι είναι αυτό το πρότυπο. Δεν έχω νιώσει αυτό το συναίσθημα»
Κλέλια Ανδριολάτου: «Υπήρχε πείραγμα στο σχολείο και ντρεπόμουν πάρα πολύ, δεν ήθελα καθόλου να ξέρουν»
Trannos: «Είμαι ρεμάλι, δεν με θέλουν οι γονείς της κοπέλας μου! Eύχομαι πεθερέ κάποια στιγμή να με θέλεις»