Γιώργος Λιάγκας κ.α. κατά Απόστολου Λύτρα: «Δε μπορείς να λες τηλεδίκη το ρεπορτάζ που συμμετείχες»

Γιώργος Λιάγκας, Γιάννης Πρετεντέρης, Ράνια Τζίμα, Σάννυ Μπαλτζή, Κατερίνα Καινούργιου.και Γρηγόρης Γκουντάρας ξεσπούν δημόσια εναντίον του Απόστολου Λύτρα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ο οποίος αναφέρεται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Ο Απόστολος Λύτρας αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του πως «ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα, την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα:

Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα. Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο.

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής: α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς “ειδήσεις” για δήθεν “άλλες” πράξεις που δήθεν “τέλεσα”. β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω  ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα. Την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση , σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη».

Ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε στο #ΤοPrwinoγια την ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την προβολή του μακροσκελούς δελτίου Τύπου του ποινικολόγου για την υπόθεση, ο Γιώργος Λιάγκας είπε σε έντονο ύφος: «Κάνει ο κύριος Λύτρας επίκληση σε αυτά που κάνουν όλοι. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι τα social συνθλίβουν τους ανθρώπους και αυτό θα κάνουν. Δεν πρόκειται να τον σεβαστούν ούτε εκείνον, ούτε τα παιδιά του. Σε ό,τι αφορά τις τηλεδίκες… Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο να λέγεται. Δε συμφέρει και δεν εξυπηρετεί κανέναν γιατί ο κ. Λύτρας συμμετείχε σε τηλε-δίκες, αν τις ονομάσουμε τηλε-δίκες.

Από πότε το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ βαφτίζεται τηλε-δίκη; Όταν υπάρχει ένα μεγάλο θέμα, όπως όταν ένας γνωστός ποινικολόγος σαπίζει στο ξύλο τη γυναίκα του, δε μπορεί να μην υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη κ. Λύτρα μου. Ή όλοι οι άσχετοι και ηλίθιοι του διαδικτύου που λέτε μπαρούφες! Είναι δημοσιογραφική κάλυψη! Δίνεις λόγο στους πρωταγωνιστές. Γιατί το βαφτίζετε τηλε-δίκη; Για να πάρετε τα social με το μέρος σας; Είναι τώρα δίκαιο αυτό που κάνετε; Εσείς που βγαίνατε σε τηλεοπτικές εκπομπές και καλά κάνατε. Όταν εσύ γίνεσαι ο θύτης και ο πρωταγωνιστής μίας αρνητικής ιστορίας, δε μπορείς εσύ να λες τηλε-δίκη το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ! Είναι ντροπή. Το λέω μήνες».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας πρόσθεσε, αφήνοντας υπονοούμενα για τη Ζήνα Κουτσελίνη: «Το συνάφι μας, οι δημοσιογράφοι, δεν είναι καλό συνάφι και γι’ αυτό εγώ δε μιλάω με κανέναν. Και βλέπετε πως ο ένας μετά τον άλλον πέφτουν στον λάκκο που οι ίδιοι έχουν σκάψει γι’ άλλους. Πέφτουν οι ίδιοι μέσα. Γιατί άραγε; Όλοι οι άνθρωποι θα φανερώσουμε τι έχουμε στην καρδιά και στο μυαλό μας. Όλοι! Μην περιμένετε από δημοσιογράφο να πει καλή κουβέντα για δημοσιογράφο. Να δούμε όμως την ουσία. Αφήνουμε τόσους μήνες, από τη δίκη Πισπιρίγκου, να μας διαβάλλουν δικηγόροι και να λένε ότι κάνουμε τηλε-δίκες και ουδείς δεν βγαίνει να πει ότι πει ότι είναι ρεπορτάζ! Γιατί ο καθένας από εμάς θεωρεί ότι μόνο αυτός κάνει σωστή δημοσιογραφία και οι άλλοι είναι βλάκες. Αυτή είναι η αλήθεια. Επειδή δε χωνευόμαστε μεταξύ μας. Άσχετα από τις αγκαλιές στις αρπαχτές για να πάρουμε κανένα 500άρικο. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί δεν τη λέτε;».

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στην Αστυνομία, όταν η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου πάτησε το panic button στο κινητό της, μόλις λίγα 24ωρα μετά τον ξυλοδαρμό της. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα με το ένα από τα παιδιά τους και δικηγόρο μπήκαν στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά του ποινικολόγου, για να πάρουν προσωπικά αντικείμενά του. Όταν τους αντιλήφθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου τρομοκρατήθηκε, πάτησε το panic button και λιποθύμησε.

Στο #ToPrwino, ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής, περιέγραψε από τη δική του πλευρά το περιστατικό, αναφέροντας τα εξής: «Ο κος Λύτρας έχει φύγει από το σπίτι, διαμένει αλλού και φυσικά δεν έχει πλησιάσει την κα Πολυζωγοπούλου και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες παρακολούθησης συμβουλευτικού προγράμματος. Έπρεπε να παραληφθούν από το σπίτι κάποια αντικείμενα.

Υπήρχε μια επικοινωνία μέσω μηνυμάτων ότι θα παραλάβει κάποια στιγμή κάποια προσωπικά αντικείμενα. Στο πλαίσιο αυτής της προσυνεννόησης εμφανίστηκε χθες η πρώην σύζυγος του κ. Λύτρα συνοδεύοντας την μεγάλη τους κόρη προκειμένου να μπει στο σπίτι και να πάρει κάποια προσωπικά πράγματα του πατέρα της. η κα Πολυζωγοπούλου πάτησε το panic button. Δεν υπήρχε λόγος να πατηθεί εκείνη τη στιγμή. Αν πράγματι αναζητείται ο κος Λύτρας δεν το γνωρίζω. Μίλησα μαζί του και δεν γνωρίζει κάτι».

Οι διαφωνίες των δημοσιογράφων της εκπομπής με τον κ. Πανταζή για τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν στο σπίτι της κ. Πολυζωγοπούλου η πρώην σύζυγος του κ. Λύτρα με την κόρη τους, ανέβασε πάρα πολύ τους τόνους και η ενότητα ολοκληρώθηκε άρον άρον με έναν απρόσμενο καβγά ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και την Άρια Καλύβα.

Ο Ιωσήφ Χελιουδάκης, ο κουμπάρος του Απόστολου Λύτρα μίλησε στο T-live λίγες ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Ο γνωστός ποινικολόγος μαζί με τη 37χρονη σύζυγό του τον πάντρεψαν πριν τρεις μήνες.

«Είναι κουμπάρος μου, με έχει παντρέψει, μου έκανε αυτήν την τιμή, ένας τέτοιος άνθρωπος και ένα κύριος να έρθει να με παντρέψει.  Όπως θεωρώ κυρία με κάπα κεφαλαίο τη Σοφία, την κουμπάρα μου. Τους βλέπω και τους έβλεπα πολύ αγαπημένους, τους φιλοξένησα σπίτι μου, με παντρέψανε… έχω πέσει από τα σύννεφα. Καταδικαστέο αυτό που έκανε, ήταν μια κακιά στιγμή, τους γνωρίζω και τους δύο, ξέρω πόσο αγαπημένοι είναι,  ξέρω ότι μένουν μαζί, ξέρω το παιδί, θέλω η Σοφία να είναι καλά, όπως εύχομαι να είναι καλά και ο Αποστόλης» είπε χαρακτηριστικά ο κουμπάρος.

Ο Ιωσήφ Χελιουδάκης παντρεύτηκε την αγαπημένη του τον περασμένο Μάρτιο, στα Χανιά. Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου πόζαραν τότε χαμογελαστοί δίπλα τους. Ο γνωστός δικηγόρος φόρεσε τις βέρες στο ζευγάρι, με τη σύζυγό του να παρακολουθεί συγκινημένη.

«Ο Αποστόλης έχει περάσει δυο εμφράγματα, ειλικρινά φοβάμαι μην πάθει τίποτα, είμαι σίγουρος ότι είναι μετανιωμένος, να υπάρξει ηρεμία, να βρεθεί μια μέση λύση, υπάρχει ένα παιδί…» σημείωσε ο κουμπάρος των δύο δικηγόρων.

Ο κουμπάρος του γνωστού ποινικολόγου έχει, όπως λέει στενές σχέσεις με το ζευγάρι, το οποίο γνώρισε μέσα από μια μεγάλη δικαστική περιπέτεια. Τελευταία φορά που είδε από κοντά τον Απόστολο Λύτρα, ήταν το περασμένο Σάββατο, λίγες ώρες πριν την άγρια κακοποίηση της συζύγου του.

«Το Σάββατο το μεσημέρι ήμουν στην Αθήνα, τον πήρα τηλέφωνο, μου είπε να πάω στο σπίτι τους που ήταν και η Σοφία και η κόρη τους, δεν πρόλαβα και τον είδα σε ένα καφέ για πολύ λίγο. Ήταν μια χαρά. Δεν κατάλαβα τίποτα. Δεν ένιωσα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όλα καλά» ανέφερε ο κουμπάρος.

Ο Ιωσήφ Χελιουδάκης τηλεφώνησε στον Απόστολο Λύτρα το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου.

«Ήταν θα πω… δεν έβγαινε η μιλιά του. Θεωρώ ότι είναι μετανιωμένος, ήταν τόσο στεναχωρημένος, τόσο χάλια ψυχολογικά, μου είπε ότι είναι χάλια, ότι δεν μπορεί να μιλήσει, ότι αισθάνεται ράκος, ότι… «πώς έγινε αυτό»… μου είπε ότι δεν μπορεί να το εξηγήσει και κατάλαβα ότι είναι πραγματικά μετανιωμένος» δήλωσε, επίσης, ο κ. Χελιουδάκης στον Alpha.

Δείτε το βίντεο στο 00:37' ΕΔΩ

Untitled

Η είδηση είναι πρώτο θέμα συζήτησης σε εκπομπές ενώ απασχόλησε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Γιάννης Πρετεντέρης όσο και η Ράνια Τζίμα εξέφρασαν τις σκέψεις τους πάνω στην αναφορά του ποινικολόγου ότι πρόκειται να ζητήσει ψυχολογική βοήθεια μετά την ειδεχθή του πράξη.

«Από τι ασθένεια θεραπεύεται ο κύριος Λύτρας; Θεραπεύεσαι από κάτι που πρέπει να πάσχεις, δεν μπορείς να θεραπεύεσαι έτσι. Απορία έχει ή ασθένεια;» αναρωτήθηκε αρχικά ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Δεν φαντάζομαι να προσπαθήσει να ζητήσει το ακαταλόγιστο; Το λέω, επειδή τα έχουμε δει όλα κατά καιρούς» πρόσθεσε από την πλευρά της η Ράνια Τζίμα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Untitled

To βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Απόστολος Λύτρας κατά τη μεταγωγή του να προσποιείται ότι φοράει χειροπέδες, προβλήθηκε σήμερα 18/6 στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.

Όπως ήταν φυσικό, το βίντεο αυτό σχολιάστηκε έντονα και αρνητικά καθώς βάσει νόμου, έπρεπε να φοράει χειροπέδες.

Λίγοι πρόσεξαν στην αρχή αυτή τη λεπτομέρεια όμως δεν άργησαν κάποιοι άλλοι να την κάνουν viral. Στα σχετικά πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο γνωστός ποινικολόγος, να παριστάνει ότι φοράει χειροπέδες καλύπτοντάς τες με ένα σακάκι. Όταν φτάνει στην πόρτα των δικαστηρίων, αφήνει κάτω τα χέρια του και φαίνεται ξεκάθαρα ότι χειροπέδες δεν υπήρχαν και δεν τις φόρεσε καθόλου.

«Εδώ έγινε μια σκηνοθεσία και αυτό δεν είναι καθόλου σωστό. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι να παραδοθούν στις Αρχές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Παίζει θέατρο. Μου το στείλανε πολλοί», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

Ο Γρηγόρης Γκουντάρας ανέφερε στον αέρα μη μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του: «Εδώ έχουμε μία θεατρική παράσταση. Έχω πάνω στα χέρια το σακάκι και λίγο πριν μπει μέσα ξεχνιέται, άφησε τα χέρια και δεν υπήρχαν χειροπέδες. Μας κοροϊδεύει μες στη μούρη μας».

Δείτε το βίντεο στο 00:30' ΕΔΩ

Untitled

Την Τέτα Καμπουρέλη συνάντησε η κάμερα της εκπομπής #PrwinoSousou σε βραδινή της έξοδο. 

Εκεί, η Τέτα Καμπουρέλη ρωτήθηκε για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα με την ίδια να απαντά,  «Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε ο κύριος Λύτρας».

Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι της ζήτησαν να κάνει και ένα σχόλιο για την ατάκα της Ζήνας Κουτσελίνη, ότι η καριέρα του Απόστολου Λύτρα καταστρέφεται με αυτό που γίνεται. Η Τέτα Καμπουρέλη χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε,  «Ποσώς με ενδιαφέρει η καριέρα του καθενός. Το χέρι να είναι πιο κοντό άλλη φορά».

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής #SuperΚατερίνα έκανε η Σάννυ Μπαλτζή. Η γνωστή στιχουργός, που ήταν κουμπάρα μαζί με τον Απόστολο Λύτρα στον γάμο της Ελεονώρας Ζουγανέλη και του Σπύρου Δημητρίου, ρωτήθηκε για την πολυσυζητημένη υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της.

«Μου κάνεις μία ερώτηση που δεν θα ‘πρεπε να είναι αυτονόητη. Αυτονόητη είναι μόνο η απάντησή μου: σαφώς και είμαστε πάντα με τα θύματα. Λυπάμαι πάρα πολύ που θα παραδώσουμε έναν τέτοιο κόσμο στα παιδιά μας, που δεν κατάφερε και η δική μου γενιά να πατήσει το σύστημα και το κατεστημένο», ανέφερε η Σάννυ Μπαλτζή.

«Στεναχωριέμαι πάρα πολύ που εν έτει 2024 η γυναίκα και κάθε άνθρωπος εξακολουθεί να βάλλεται, γιατί είναι κάτι γενικό. Υπάρχει πάρα πολλή βία τριγύρω μας, είναι απολύτως σοκαρισμένη», υπογραμμίζει η στιχουργός για το ειδεχθές περιστατικό.

«Είναι ντροπή να το συζητάμε αυτό το θέμα. Θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι να είναι κατά των φαινομένων βίας. Από πού κι ως πού θα φταίει το θύμα και ο θύτης θα είναι στο απυρόβλητο; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», συνέχισε στις δηλώσεις της η Σάννυ Μπαλτζή για όσους προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τον Απόστολο Λύτρα.

«Καλό είναι να προσέχουμε γενικά τη δημοσιότητα. Όπως είχε πει και η μεγάλη μας Μαλβίνα Κάραλη, υποπτεύομαι βαθύτατα αυτούς που διαφημίζουν την ευτυχία τους. Εύχομαι να εκλείψει αυτό το φαινόμενο, δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο», κατέληξε στην τοποθέτησή της η Σάννυ Μπαλτζή.

Η Sunny Μπαλτζή μίλησε και στο #ToPrwino

Δειτε Επισης

Μαρίνα Σάττι: «Τέσσερις μέρες προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έγινε! Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει»
Θανάσης Πάτρας για Ανδρέα Μικρούτσικο: «Υπήρξε μια εμπλοκή επαγγελματική. Δεν του κρατάω κακία»
Δημήτρης Μακαλιάς και Δημήτρης Παπανώτας έλυσαν τις διαφορές τους on air: «Περασμένα, ξεχασμένα»
Εξώδικο στη Μαρίνα Σάττι από συνθέτη, για «κλοπή» τραγουδιού – Τι αναφέρει ο δικηγόρος του
Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα, οι παίκτες του #PowerofLove έκαναν εμφάνιση – έκπληξη στο #MyManCan
Η Ελένη Τσολάκη ξέσπασε σε κλάματα στο οριστικό φινάλε της εκπομπής της: «Έτσι είναι η καρδιά μου σήμερα»
Πέτρος Κουσουλός: «Η εκπομπή μου δεν έχει κάνει λόγο για καταστροφή καριέρας. Μακριά από εμένα»
Κατερίνα Καινούργιου: «Δεν πλενόταν ποτέ, βάλαμε τον Θέμη να της μιλήσει! Ειδικά το καλοκαίρι ήταν ανυπόφορο»
Το σχόλιο της Μαρίνας Σάττι στην υπερσεξι φωτογραφία της Ελένης Φουρέιρα & η επική viral αντίδρασή της
«House on the Beach»: Ο Α!MS κυκλοφορεί το νέο του single και video clip, σε συνεργασία με τον ZieZie!