Απόστολος Λύτρας: «Δεν έχω υπάρξει ξανά στη ζωή μου βίαιος. Θα ζητήσω βοήθεια για να θεραπευτώ»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια: «Ομολόγησα την πράξη μου και ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγο μου και τις κόρες μου»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στα δικαστήρια βρέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγο του. Πρόκειται για κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος και την οποία απήγγειλαν στο δικηγόρο οι εισαγγελικές αρχές. Στο μεταξύ σοκ προκαλεί η αναφορά του γιατρού που εξέτασε τα ξημερώματα της Κυριακής σε κλινική τη σύζυγο του ποινικολόγου.

Στα δικαστήρια Ευελπίδων βρέθηκε ο γνωστός δικηγόρος Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και τέθηκε υπό κράτηση. Αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν την απολογία του εξετάστηκαν από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η πρώην σύζυγός του κατηγορούμενου, η κόρη του και ένας ακόμα γνωστός δικηγόρος ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Στον ποινικολόγο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζει τη σύζυγο του.

Ομολόγησε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη

Ομολόγησε την πράξη του ο γνωστός δικηγόρος και ζήτησε συγγνώμη γι΄αυτήν την πράξη, από την σύζυγό του την οποία – όπως είπε – υπεραγαπά, και από τα 3 παιδιά του και ότι θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με ψυχολογική και ψυχιατρική βοήθεια αυτή την έκρηξη θυμού και το ξέσπασμά του.

Επιπλέον τόνισε πως εύχεται να μην συμβεί κάτι ανάλογο σε κάποιον άλλον και σε κάθε περίπτωση ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

Το περιστατικό συνέβη μέσα στο αυτοκίνητο ξημερώματα Σαββάτου. Και το θύμα και σε συνεννόηση με τον γιατρό ζήτησαν να ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Για συγκεκριμένους λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήθελε να δώσει κατάθεση εκείνη την στιγμή στην ΕΛ.ΑΣ. και γι΄αυτόν τον λόγο ζήτησε η γυναίκα και το panic button.

Ο Απόστολος Λύτρας, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, τονίζοντας πως στη ζωή του δεν έχει υπάρξει βίαιος, ότι θέλει να θεραπευτεί ζητώντας βοήθεια.

Ακόμα ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τη 37χρονη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου και τις κόρες του.

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη, για αυτό το οποίο συνέβη και από την σύζυγό μου την οποία πραγματικά υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό για το οποίο δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως κατέθεσε και η ίδια δεν έχω υπάρξει ποτέ μου βίαιος.

Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο για αυτό το περιστατικό που έγινε μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Γιατί πραγματικά σας το λέω έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια έχει γίνει με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από την σύζυγό μου και η πράξη που έγινε είναι και για εμένα είναι κάτι αδιανόητο όπως και για αυτή. Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές αν θέλετε, γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου.

Θέλω να πιστεύω πραγματικά να μην βρεθεί άλλος άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση.

Είναι από τις περιπτώσεις που τις ακούω αλλού και βλέπετε πόσο είμαι αιχμηρός και το ίδιο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Ζητάω συγγνώμη από όλους, από όλο τον κόσμο, πρωτίστως από την Σοφία και τις τρεις κόρες μας. Και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια».

Το χρονικό

Ο 52χρονος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του, η οποία, όπως μεταδίδεται φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, κατάγματα στη μύτη και τα χέρια και τραυματισμό στη γλώσσα.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε ξημερώματα Κυριακής από γιατρό ιδιωτικού νοσοκομείου ότι υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν έφτασαν εκεί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είδαν τον 52χρονο δικηγόρο και την σύζυγο του. Το ζευγάρι ανέφερε πως η 37χρονη γυναίκα είχε πέσει από τις σκάλες και ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος εμπλοκής της αστυνομίας.

Όμως ο γιατρός που την εξέτασε επέμενε ότι τα τραύματα της έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση, ενώ φέρεται να έχει καταθέσει ότι σε ερώτηση του προς την 37χρονη αν αυτά τα τραύματα έχουν προέλθει από τον σύζυγό της, εκείνη έγνεψε καταφατικά. Η ίδια πάντως στην κατάθεση της υποστήριξε ότι έπεσε από τα σκαλιά, καθώς επίσης ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη του συζύγου της.

Lutras_846_2

Ο γενικός χειρουργός, που εξέτασε τη γυναίκα, ήταν υποχρεωμένος, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα, να αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Το νέο πλαίσιο ορίζει πως – ανεξάρτητα από το τι λέει το θύμα – εάν ο γιατρός διαπιστώσει ότι έχει μπροστά του θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πρέπει να το δηλώσει στην αστυνομία. Έτσι εκείνος ειδοποίησε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και οι αστυνομικοί με τη σειρά τους τον εισαγγελέα.

Κρίσιμο για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα εξετάσει τη γυναίκα και θα κρίνει αν τα τραύματά της προήλθαν από πτώση ή από ανθρώπινο χέρι.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του συγκεκριμένου ποινικολόγου είχε υποβληθεί και το 2017 μήνυση για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην τότε σύζυγό του, στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων χωρίς καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.

Η Κατερίνα Καινούργιου, η οποία βρισκόταν στον αέρα εκείνη τη στιγμή, αρχικά σοκαρίστηκε και στη συνέχεια ανέφερε: 

«Αφέθηκε ελεύθερος ο δικηγόρος; Να πει το ρεπορτάζ η Ελισάβετ Οικονόμου. Ισχύει ότι ο ένας από τους όρους είναι να μην πλησιάσει ούτε από απόσταση τη σύζυγό του;»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα βάρυνε το γεγονός ότι σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν αλλά και η κατάθεση της πρώην συζύγου του που τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν αλλά όταν έγινε η δίκη, αυτή ανακάλεσε.

Το δικό της σχόλιο για τον Απόστολο Λύτρα έκανε η Ζήνα Κουτσελίνη στην εκπομπή της τονίζοντας πόσο άσχημη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κυρίως για το μικρότερο παιδί του.

«Ο Απόστολος Λύτρας δυστυχώς έβαλε τραύματα στο παιδί του. Θέλω να το πω γιατί θέλω να είμαι έντιμη. Από τη στιγμή που βγήκε επώνυμα, στον περίγυρο του σχολείου, στους γονείς θα είναι το κύριο ζήτημα κι έτσι θα δημιουργηθεί μια δυσκολία. Πρέπει να τα λέμε. Η συγγνώμη δεν ξέρω αν αρκεί για τη γυναίκα του πάντως για το παιδί του όσες κι αν είναι οι συγγνώμες δεν αρκούν και ξέρω πόση είναι η λατρεία στα παιδιά του.Τη δεδομένη στιγμή τα ξέχασε και τα έβαλε  στην άκρη όταν συνέβη το γεγονός.

Δειτε Επισης

Η εγκυμοσύνη της Βασιλική Τρουφάκου μέσα από ένα τρυφερό βίντεο: «Πολύ καλά πήγε αυτο!»
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα για την Δέσποινα Μοιραράκη – Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο
Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: «Ήμουν το παιδί που θα με έβγαζαν από την τάξη για να με πάνε στον λυκειάρχη»
Ο Bruno Cerella αποκάλεσε δημόσια την Αθηνά Οικονομάκου στη νέα φωτογραφία της ως... Shakira
Ντάνιελ Νούρκα: «Τα χρήματα που κέρδισα στο #SurvivorGR θα μου αλλάξουν τη ζωή»
Οι τρυφερές ευχές του Σάκη Ρούβα στην Κάτια Ζυγούλη για τα γενέθλιά της
Ο Γιώργος Μαζωνάκης ποζάρει στο σπίτι στη Μύκονο μετά τη δικαστική διαμάχη με την αδελφή του - Το μήνυμα του
Ελένη Φουρέιρα: «Ο Ερμής με τρέχει, δε κοιμάμαι. Έχει αποφασίσει να με φτάνει στα όρια. Mας γλεντάει»
Θανάσης Ευθυμιάδης: «Αν δεν υπήρχαν κάμερες θα ακούγαμε: Υπάλληλος επιτέθηκε σε γνωστό υπουργό»
Θάνος Μαρίνης: «Πήγα τα παιδιά μου για εξετάσεις θυρεοειδή και τυχαία ανακάλυψα ότι έχω καρκίνο»