#MasterChefGR: Κι όμως η Χρίστινα δεν ήπιε το νερό! O Λευτέρης ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού!

#MasterChefGR: Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η μάχη για τον τίτλο και το μεγάλο έπαθλο - Τα κλάματα της Χριστίνας - Κατέρρευσε ο Λευτέρης για το θείο του που έφυγε εν μέσω παιχνιδιού από τη ζωή

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η μέρα του τελικού έφτασε!

Φέτος το επίπεδο των διαγωνιζόμενων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με τον Σωτήρη Κοντιζά να δηλώνει πως ήδη από τους «10» και μετά είχαν αρχίσει να δοκιμάζουν πιάτα τελικού, όπως τα χαρακτήρισε. Αλλά και οι δοκιμασίες δεν πήγαν πίσω, με τα ζητούμενά τους να αλλάζουν συνεχώς, εκτοξεύοντας τον βαθμό δυσκολίας.

448251547_767930745503751_4941512488860541813_n

Τα φετινά έπαθλα επίσης ξεπέρασαν κάθε προηγουμένο, δίνοντας πολλές χιλιάδες ευρώ στους παίκτες με τις καλύτερες προσπάθειες.

Ο Λευτέρης και η Χριστίνα διεκδίκησαν πανάξια τον τίτλο και το έπαθλο αξίας 100.000 ευρώ.

448252867_767919632171529_4701415406508870421_n

Οι κριτές τούς υποδέχτηκαν για τελευταία φορά στις κουζίνες του MasterChef, εκεί όπου επρόκειτο να αντιγράψουν δύο δημιουργικά πιάτα του θρύλου της μαγειρικής και βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin chef, Andoni Luis Aduriz.

Ο εξώστης γέμισε ξανά με αγαπημένα πρόσωπα, που ήρθαν να στηρίξουν με την παρουσία τους, τους δύο φιναλίστ, αλλά και με πρώην παίκτες, που τους είδαμε να διαγωνίζονται στον 8ο κύκλο, που έμελλε να είναι ο πιο καθηλωτικός... μέχρι τον επόμενο! 

«Τελευταία μέρα στο MasterChef, ήταν μια τρομερή εμπειρία, που ακόμα δεν έχω καταλάβει ότι θα τελειώσει. Θα μείνει μια πολύ ωραία ανάμνηση», δήλωσε on camera η Χριστίνα.

«Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ακόμα ότι φτάσαμε τελευταία μέρα και ο στόχος έχει σχεδόν επιτευχθεί», είπε με τη σειρά του ο Λευτέρης και πρόσθεσε για τη Χριστίνα, με την οποία βρέθηκαν με το «καλημέρα» αντίπαλοι, εκπροσωπώντας διαφορετικές μπριγάδες: «Νομίζω δεν υπάρχει πιο τέλειο σενάριο να ξεκινάς με μία συμπαίκτρια αντίπαλο να δίνετε τα πάντα και να φτάνετε στο τέλος και να θέλετε ακόμα να δώσετε τα πάντα, γιατί έχετε κοινό στόχο».

«Πάμε στη χώρα των Βάσκων, πάμε λίγο έξω από το Σαν Σεμπαστιάν, πάμε σε ένα χωριό που λέγεται Ερεντερία, κάπου εκεί βρίσκεται ένα εστιατόριο που είναι παγκόσμιος προορισμός. Να υποδεχτούμε τον σεφ κι ιδιοκτήτη του εστιατορίου Mugaritz στη χώρα των Βάσκων, βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin, Andoni Luis Aduriz!», ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Σύσσωμος ο εξώστης, αλλά κι οι δύο διαγωνιζόμενοι, καλωσόρισαν τον θρυλικό σεφ με ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα. 

«Εγώ, παιδιά, αγκαλιάζομαι με τον σεφ, γιατί το 2008 είχα πάρει το αυτοκίνητό από εδώ, είχα στείλει ένα e-mail στο εστιατόριο του σεφ που έλεγε ότι "Θα κοιμάμαι στο πάρκινγκ μέχρι να με πάρετε". Πήγα κι είχα την τύχη να βρεθώ δίπλα στον σεφ για όσο καιρό… », είπε συγκινημένος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος που αγκάλιασε ζεστά τον πρώην συνεργάτη του. Στη συνέχεια ο «Θείος Λεωνίδας» αποκάλυψε τα όσα σημαντικά πήρε από τη συνεργασία μαζί του.

Στη συνέχεια ο Andoni Luis Aduriz παρουσίασε τα πιάτα του στη Χριστίνα και τον Λευτέρη. Οι παίκτες ενθουσιάστηκαν με τη γεύση των απαιτητικών αυτών πιάτων, της μπουράτα κουκουναριών και του μιλφέιγ λουλουδιών, έχοντας στη διάθεσή τους 3 ώρες και 20 λεπτά για τη δοκιμασία του τελικού. 

Τόσο η Χριστίνα όσο και ο Λευτέρης έδωσαν, για μια ακόμα φορά, τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες των τριών κριτών και βεβαίως να ενθουσιάσουν τον καλεσμένο τους.

Έτσι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας τους, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαζί με τον Andoni Luis Aduriz δοκίμασαν τα πιάτα και βεβαίως έδωσαν την τελική τους βαθμολογία.

Λίγα λεπτά αργότερα, μάλιστα, το μαγνητοσκοπημένο μέρος του μεγάλου τελικού του MasterChef αποτελούσε παρελθόν και στις μικρές μας οθόνες πρωταγωνίστησε το live μέρος της σημαντικής αυτής βραδιάς για το ριάλιτι μαγειρικής.

Οι πιο αστείες στιγμές των κριτών στο MasterChef 2024 0 Έδωσαν για άλλη μια σεζόν ρέστα!

Οι καλύτερες στιγμές της Χριστίνας Χριστοφή στον φετινό διαγωνισμό!

Οι καλύτερες στιγμές του Λευτέρη Ζαφειρόπουλου στον φετινό διαγωνισμό!

Η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο την ώρα που οι τρεις κριτές ξεσφράγιζαν αργά και βασανιστικά τους φακέλους με τις βαθμολογίες. Η διαίσθηση όλων πως το τελικό αποτέλεσμα θα κρινόταν στην κόψη του ξυραφιού βγήκε πέρα για πέρα αληθινή!

Οι τρεις κριτές άρχισαν να ανοίγουν έναν έναν τους φακέλους με την βαθμολογία των πιάτων και να ενημερώνουν τόσο τους δυο διαγωνιζόμενους όσο και το τηλεοπτικό κοινό. 14 – 14 έγραψε ο πίνακας το σκορ, ύστερα από την ανακοίνωση των βαθμών στο Mystery Box και στο Τεστ Δημιουρκικότητας, με τους πάντες στο πλατό του ριάλιτι να αγωνιούν για το τέλος αυτής της μαγειρικής αναμέτρησης.

«Βαθμολογήθηκε με 9 από τον σεφ Aduriz και κερδίζει το φετινό MasterChef… ο Λευτέρης» αναφώνησε, λίγα λεπτά αργότερα, ο Σωτήρης Κοντιζάς για να δώσει οριστική απάντηση στο θρίλερ και να επικρατήσει «πανικός» στο πλατό για τον μεγάλο νικητή!

Ο Λευτέρης με συνολικά 23 βαθμούς στις τρεις δοκιμασίες κατακτά τον τίτλο και τις 100.000 ευρώ και 5000 € για αντίστοιχες επιτυχίες στα καλύτερα πιάτα της εβδομάδας.

Η Χριστίνα Χριστοφή κέρδισε τις 30.000 € της δεύτερης θέσης, τις 20.000 € του Silver Award και 4000 € για αντίστοιχες επιτυχίες στα καλύτερα πιάτα της εβδομάδας.

Ο 30χρονος chef σήκωσε ψηλά στον ουρανό το πολυπόθητο τρόπαιο με τα χειροκροτήματα, τα κομφετί και τις αγκαλιές από τους συγγενείς και πιο θερμούς υποστηρικτές του να πέφτουν «βροχή».

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των δύο φιναλίστ

Mystery Box

Χριστίνα Χριστοφή: 7/10

Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: 6/10

Τεστ Δημιουργικότητας

Χριστίνα Χριστοφή: 7/10

Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: 8/10

Πιάτο Αντιγραφής

Χριστίνα Χριστοφή: 7/10

Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: 9/10

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος κατέκτησε τον τίτλο του Έλληνα MasterChef, κόβοντας πρώτος το νήμα του μεγαλύτερου διαγωνισμού μαγειρικής.

Ο 30χρονος chef συγκέντρωσε δύο βαθμούς παραπάνω από τη Χριστίνα στη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου με καλεσμένο τον Andoni Luis Aduriz και με σκορ 23-21 κατέκτησε τον τίτλο και το τεράστιο έπαθλο.

Η Κύπρια διαγωνιζόμενη που έφτασε με το σπαθί της στον τελικό, δεν έκρυψε την απογοήτευσή της την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, καθώς ήρθε πολύ κοντά πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό.

Οι πρώτες δηλώσεις του Λευτέρη Ζαφειρόπουλου

Όταν ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε πως νικητής του φετινού MasterChef είναι ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος επικράτησε χαλασμός στο πλατό με όλους τους παρευρισκόμενους να ζητωκραυγάζουν για αυτή την έκβαση. Στα πρώτα του λόγια όμως, στα λόγια της νίκης, ο παίκτης του διαγωνισμού δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την συναισθηματική του φόρτιση με αποτέλεσμα να «σπάσει» η φωνή στην ξεχωριστή του αφιέρωση.

Αρχικά περιέγραψε τα συναισθήματά του τώρα που επιτέλους κατάφερε να πετύχει τον στόχο του: «Είμαι ενθουσιασμένος, δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψω».

Ο θείος του δεν πρόλαβε να τον δει να σηκώνει το τρόπαιο, καθώς έφυγε από τη ζωή την ημέρα του τελικού. Ο 30χρονος διαγωνιζόμενος μόλις έγινε γνωστό το τελικό αποτέλεσμα, τού αφιέρωσε τη νίκη του, πράγμα που θέλησε να επαναλάβει και στις πρώτες του δηλώσεις: «Θέλω να ξαναπώ ότι αφιερώνω τη νίκη στον θείο μου τον Πάκη,  ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, παρακολοθούσε όλη τη διαδικασία που περνούσαμε, με στήριζε και τον ευχαριστώ πάρα πολύ», δήλωσε ο Λευτέρης.

«Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος, σίγουρα! Πριν πω όμως οτιδήποτε άλλο, θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον θείο μου που μας έβλεπε τόσο καιρό αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει αυτό το ταξίδι όπως το τελειώνουμε εμείς τώρα. Και εύχομαι από εκεί που είναι να χαρεί όσο χαίρομαι εγώ και όλοι οι υπόλοιποι» τόνισε, φορτισμένος συναισθηματικά, ο νικητής του MasterChef, Λευτέρης Ζαφειρόπουλος με την έτερη φιναλίστ, Χριστίνα Χριστοφή να σκουπίζει παράλληλα τα δικά της δάκρυα.

Κάποιες εμπειρίες δεν περιγράφονται απλά με λόγια. Ο νέος κύκλος του πιο επικού διαγωνισμού μαγειρικής έρχεται για να αφήσει ιστορία. Διεκδίκησε την επιτυχία.

Δειτε Επισης

Η αφιέρωση του Γιάννη Πάριου στη Μαρινέλλα: «Στη μάνα όλων μας,... γιατί έτσι την λέμε εμείς, μάνα»
Η εξομολόγηση της Ιωάννας Παππά για την Μαρινέλλα: «Mε έχει αγκαλιά και να μου ζεσταίνει τα χέρια»
Κατερίνα Στεφανίδη: «Η μισή χώρα πιστεύει ότι μετά 50-60 πρέπει να κάθεσαι περιμένοντας να πεθάνεις»
Ο Τάκης Ζαχαράτος γονατίζει και φιλά την σκηνή στο Ηρώδειο που κατέρρευσε η Μαρινέλλα
Το δημόσιο «ευχαριστώ» και η φωτογραφία του Άκη Σακελλαρίου στο κρεβάτι του νοσοκομείο μετά το τροχαίο
Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Ο κρυφός γάμος, τα δίδυμα, το τρίτο πρόσωπο & το ξαφνικό διαζύγιο
Χρήστος Mάστορας: «Η Μαρινέλλα είναι μια γυναικεία επανάσταση από μόνη της! Σε αγαπάμε & σε περιμένουμε!»
Παγκόσμια θλίψη... Έφυγε η σπουδαία ηθοποιός Maggie Smith
Aύριο το Βραβείο Κινηματογράφου στο Βατικανό για τον μικρό Ανδρέα Χριστοδούλου και το #Famagusta
Κατερίνα Λιόλιου: «Με ενοχλούν τα σχόλια στα social media. Κάνω ψυχανάλυση από 17 ετών»